MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 серпня 2019

452 0

огляд блогосфетиШановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 серпня.

В окупованому Криму підняли український прапор. ВІДЕО

У місті Судак на території окупованого півострову місцеві патріоти підняли державний прапор України. Про це радник голови Херсонської ОДА Богдан Ковальов написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Сьогодні вранці на тимчасово окупованій Російською Федерацією території АР Крим в місті Судак місцевими патріотами України був піднятий Український прапор в знак пам‘яті за чотирма загиблими воїнами 6 серпня 2019 року в зоні проведення ООС", – розповів він. 

Перше засідання Верховної Ради 9 скликання відбудеться 29 серпня

Перше урочисте засідання Верховної ради 9 скликання відбудеться 29 серпня. Таке рішення було прийняте на засіданні підготовчої групи з числа новобраних депутатів 9 серпня. Пропозицію про 29 серпня вніс голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, що головував на засіданні. Дату 29 серпня підтримали більшість присутніх.

"П’ять осіб утримались. Рішення прийняте. Урочисте засідання відбудеться 29 серпня", – сказав Разумков.

Зеленський після зустрічі з Варфоломієм: Влада не повинна втручатися в церковні справи, але я буду захищати незалежність церкви

Новий президент Володимир Зеленський з самого початку на посаді проводив політику невтручання в справи церковні, а тепер і зовсім дав зрозуміти, що не захищатиме інтереси Константинополя в цьому питанні.

Тука: Розслідування схеми Роттердам+ виведе слідчих на вище керівництво України. ВІДЕО

Детективи Національного антикорупційного бюро зрештою вийдуть на вище керівництво України в ході розслідування справи про отримання надприбутків від торгівлі вугіллям за схемою Роттердам+. Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Що вугілля, яке закладалося в калькуляції, наче придбане за цінами європейських бірж, а реально надходило з боку Російської Федерації (а за нашими даними – в переважній своїй більшості з окупованих територій) – це факт, за який треба карати. <...> Я думаю, на рівень вищого керівництва держави [може зайти розслідування]", – сказав він.

Пропагандисти Кремля в Україні: чому контррозвідка СБУ закриває очі на окремі випадки та загрози

Саме контрозвідка мала б арештувати представників ОРДЛО, що прийшли до сірої зони в Станиці та заявили, що населені пункти Станиця та Щастя належать їм, організували провокацію при підтримці представника ООН та іноземних ЗМІ. То контррозвідка мала б викликати на допити Медведчука та Бойка після польотів до Москви та виступів у Стразбурзі. Саме контрозвідка мала б встановити зв'язок партії Шарія із РФ.

Die Welt: Мир втягується в золоту лихоманку

Долар більше не можна назвати безальтернативною світовою валютою: центральні банки, в тому числі ЦБ Китаю та Росії, закуповують великі обсяги золота, заганяючи ціну на нього все вище і вище. Цей рух може тривати ще деякий час – і вкладники цілком можуть отримати з цього вигоду.

У XXI столітті найсильніші держави світу не завжди мають спільні цінності. Мова не тільки про гуманістичні ідеали, такі як демократія, права людини і верховенство законів, які відкидаються низкою держав, а й про матеріальні моменти. Урядам різних країн стає все важче домовлятися один з одним про загальне розуміння того, як зберегти наявні в їхньому розпорядженні накопичення.

Через потепління у водах Аляски зник лід, найближчий льодовик за більш ніж 240 кілометрів – вчені

Після температурних рекордів в липні арктичний морський лід залишився на 2 мільйони квадратних км нижче середньострокового середнього рівня. Рівень льоду на Алясці зменшується щороку влітку, проте не так масштабно. У середньому за останні 40 років з початку супутникових спостережень Арктики морський лід кожного вересня зменшувався більш ніж на 13 %.

Фатальний поцілунок: у Перу пара розбилася на смерть, впавши з мосту. ВІДЕО

У Перу в місті Куско пара, що цілувалася на мосту, втратила рівновагу і полетіла вниз. Вони впали з висоти 16 метрів.

Мейбет загинула на місці, а Гектор з переломом основи черепа був доправлений до лікарні але врятувати його життя не вдалося. Трагедію зафіксували камери спостереження.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини