MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 лютого 2021

207 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 лютого (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

США підтримують введення санкцій щодо "112 Україна", NewsOne і ZIK,  – посольство

США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, які докладає Україна на захист свого суверенітету і територіальної цілісності, заявляє посольство США.

Про це йдеться в заяві посольства в Facebook у середу, передає UAINFO.org

"США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, застосовані вчора Україною на захист свого суверенітету і територіальної цілісності і відповідно до українського законодавства. Ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав", - сказано в заяві посольства США.

Atlantic Council: Україна обрала вдалий момент для удару по пропаганді Росії

Президент України Володимир Зеленський схвалив санкції і тим самим заблокував пов'язані з Кремлем українські телеканали. NewsOne, 112 і ZIK офіційно належать депутату Тарасу Козаку. Однак, вважається, що насправді їх контролює Віктор Медведчук - близький союзник Володимира Путіна в Україні.

І Козак, і Медведчук входять до лояльної до Кремля партії "Опозиційна платформа - За життя". Рішення заблокувати телеканали стало найбільш рішучим наразі кроком Зеленського у боротьбі з російською агресією. Про це в статті для Atlantic Council пише науковий співробітник Інституту зовнішньої політики  в Школі передових міжнародних досліджень Джона Хопкінса британський і канадський політолог українського походження Тарас Кузьо, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Російська гібридна війна проти України сильно покладається на дезінформацію. Тож багато хто наголошує, що канали, які були заблоковані, загрожували національній безпеці. Разом з тим, існують і занепокоєння, що радикальні заходи можуть підірвати прихильність України до свободи слова в часи, коли майбутнє української демократії лишається невизначеним.

Американцям підказали, як зробити санкції проти Медведчука дієвішими

Коаліція громадських організацій закликає США посилити санкції проти Віктора Медведчука

Про це у своєму телеґрам-каналі пише Віталій Шабунін, повідомляє UAINFO.org.

За словами голови "Центру протидії корупції" (ЦПК), ідеться про заклик розширити американські санкції проти проросійського політика на його дружину Оксану Марченко й колегу по ОПЗЖ Тараса Козака. 

Річ у тім, що активісти переконані: Медведчук уникає руйнівних наслідків запроваджених проти нього санкцій завдяки тому, що мережа його компаній зареєстрованна на Марченко й Козака. Саме останній є формальним власником медведчуківських каналів.

Шабунін: Не голосуючи за блокування каналів Медведчука, Разумков вже не вперше пробує врятувати російські гібридні “війська”

"Не голосуючи за блокування каналів Медведчука, Разумков вже не вперше пробує врятувати російські гібридні “війська”. І якщо рішення РНБО збити своїм неголосуванням спікеру не вдалося, то блокування підконтрольного шредера КСУ він зупинив. Йде четвертий місяць “титанічних спроб” групи Разумкова “вирішити” проблему КСУ. Але і цього часу виявилося мало, тож спікер пішов далі", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Віталій Шабунін, інформує UAINFO.org.

"Вкінці січня Разумков направив законопрєкти своєї робочої групи Венеційській комісії, чим подарував КСУ ще кілька місяців безперешкодної роботи.

Допоміг спікер КСУ, який зніс частину антикорупційної інфраструктури, чим заледве не поховав Західну допомогу Україні. Нагадаю, що тоді КСУ зіграв від пасу депутатів Медведчука, які внесли відповідне оскарження.

Повторюся, якби Турчинов, Гройсман чи Андрій Парубій так реагували на кризи, то Разумкову зараз би не було що очолювати.

Коломойський програв апеляцію шведському економісту Аслунду через оцінювальні судження

Апеляційний суд встав на сторону Андерса Аслунда в справі про захист честі і гідності олігарха Ігоря Коломойського.

Київський апеляційний суд у справі про захист честі, гідності та репутації олігарха Ігоря Коломойського встав на бік шведського економіста і працівника Atlantic Council Андерса Аслунда. Про це йдеться в реєстрі судових рішень, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.Бізнес.

Апеляційний суд скасував рішення суду попередньої інстанції і визнав низку висловлювань Аслунда на адресу олігарха Ігоря Коломойського оцінювальними судженнями, які не потребують спростування.

«Сказана фраза є оцінювальним судженням і на це вказують такі слова: „велике питання „,“ я не знаю“,"всі це розуміють»,"що дуже дивно","тільки","дивно", які за своїм смисловим навантаженням в судженні висловлюють особисте ставлення відповідача до оцінки ситуації в ПриватБанку, [Ігорю] Коломойському, Президента [Володимира Зеленського] і західних партнерів України, також мають значний вплив на розвиток України. Фраза 2 «…чому не його судять? … чому немає кримінальної справи проти злодія? Через те, що злодій занадто багато вкрав?», яка була визнана судом недостовірною також є уривком виступу", — йдеться в рішенні апеляційного суду.

Їй було 26: ЗМІ показали фото загиблої під час пожежі лікарки

Під час пожежі в обласній інфекційній лікарні у Запоріжжі загинула 26-річна Ольга Гліва. Жінка родом із Кропивницького.

Вона була інтерном. Чергувала у ніч, коли сталася смертельна пожежа, пише "Актуально", інформує UAINFO.org.  

У 2020 році Ольга закінчила інтернатуру та почала працювала в лікарні, повідомили у медуніверситеті.

"Страшна трагедія у Запоріжжі обірвала життя нашої випускниці, лікарки-анестезіолог обласної інфекційної лікарні Ольги Сергіївни Гліви. Медицина була її покликанням. Ольга Сергіївна з відзнакою закінчила Запорізький державний медичний університет, блискуче навчалася в інтернатурі, яку закінчила у 2020 році. Попереду було ціле життя, яке молода лікарка-анестезіолог планувала присвятити порятунку пацієнтів. Ольга Сергіївна сповна виконала свою місію на цій Землі - до останньої своєї хвилини намагалася рятувати життя своїх пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Жених и невеста побрились на свадьбе наголо – в знак солидарности с больной раком мамой новобрачной. ВИДЕО

Жительница новозеландского города Окленд Луна Макапагал, страдавшая раком яичников на четвертой стадии, была тронута сюрпризом, который преподнесла ей 20-летняя дочь Джони со своим женихом-ровесником Алистером.

Как сообщает издание Daily Mail, на своей свадьбе новобрачные побрились наголо – в знак солидарности с Луной, лишившейся после курса химиотерапии волос и не успевшей их отрастить ко дню венчания, информирует UAINFO.org.  

В сети появилось видео, в котором Джони и Алистер, после своего первого танца в качестве мужа и жены, по очереди садятся на стул и бреют друг друга. Гости при этом и смеются, и плачут....

Netflix показал 7500 нарядов, которые создали специально для съемок сериала "Бриджертоны" 

Создатели нашумевшего британского телесериала "Бриджертоны" о жизни аристократии времен Регентства в начале 19-го века показали обширный гардероб, который был подготовлен для съемок костюмированной истории. Кадры экскурсии опубликовал Netflix, информирует UAINFO.org

Художники по костюмам под руководством приглашенного дизайнера Эллен Миройник создали 7500 костюмов, чтобы максимально точно передать стиль, моду и вкусы того времени. Только исполнительница главной роли Дафны Бриджертон Фиби Дайневор во время съемок 8-серийной саги сменила 104 платья, назвав такие частые переодевания "просто безумием".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини