MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 березня 2021

178 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 березня.

Річниця Кабміну: Верховна Рада проігнорувала 90% урядових законопроектів

Урядові законопроекти в середньому підтримувало лише 209 депутатів «Слуги Народу».

4 березня – рік роботи уряду Дениса Шмигаля. Комітет виборців України проаналізував загальну кількість законопроектів, поданих Кабінетом міністрів України на розгляд Верховної Ради та кількість проектів, які були підтримані парламентом, інформує UAINFO.org.  

За висновками КВУ народні депутати фактично проігнорували майже 90% урядових ініціатив.

Всього за період 4 березня 2020р. – 3 березня 2021р. на розгляд ВР було подано 231 проект закону авторства Кабінету міністрів України. Із них стали діючими законами лише 30 документів або 12%. Ще 4 закони направлено на підпис Президенту, однак їх ще не підписано, а 16 законопроектів прийнято в першому читанні. Решта проектів лише перебувають на розгляді парламенту і досі не були підтримані депутатами.

Кулеба: Через позицію Росії ТКГ дедалі більше нагадує театр абсурду

Позиція Російської Федерації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), через яку переговорний процес затягується і будь-які рішення не ухвалюються, ставить питання про принципову можливість проведення ефективних переговорів на цьому майданчику.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує UAINFO.org із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У ТКГ наразі треба говорити не про зміну місця, а про те, щоб там в принципі відбувалися ефективні переговори, тому що через позицію РФ ТКГ все більше нагадує театр абсурду, де Росія і запрошені представники так званих ДНР і ЛНР просто водять ситуацію колом, вдаються до якихось абсурдних аргументів, дискусій, аби лише затягувати процес і не ухвалювати жодних рішень", - сказав Кулеба на онлайн-прес-брифінгу в п'ятницю.

США вводять санкції проти Коломойського 

Сполучені Штати вводять санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Його звинувачують у корупційних злочинах.

Про це повідомляє Державний департамент США,, ігформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Украина.

"Я оголошую про внесення в санкційний список олігарха і колишнього чиновника України Ігоря Коломойського за його причетність до корупції", - йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкен.

Відзначається, що на думку США, під час того, як Коломойський очолював Дніпропетровську область з 2014 по 2015 рік, він був причетний до корупційних дій, які підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів управління, включаючи використання свого політичного впливу і офіційної влади для особистої вигоди.

ЕС официально снял санкции с двух чиновников режима Януковича: Табачника и Арбузова

Совет Европейского Союза официально исключил из санкционного списка бывших высокопоставленных украинских чиновников времен Виктора Януковича – бывшего и.о. премьера Украины Сергея Арбузова и Дмитрия Табачника - экс-министра образования. Санкции ЕС замораживали их активы – они незаконно присвоили государственные средства. Это решение опубликовано в официальном журнале ЕС. 

Согласно сообщению, ЕС на год продлил санкции против самого Януковича и шести его соратников. Еще против одного санкции продлили на полгода.

Шуфрич заявив, що допомагав Жириновському втекти з Криму. ВІДЕО

Народний депутат від партії "ОПЗЖ" Нестор Шуфрич розповів, як у 2014 році під час російського вторгнення зустрічався в Криму зі скандальним російським політиком Володимиром Жириновським і займався його евакуацією з півострова.

Про це він сказав у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"28 лютого точно з мандатом Олександра Турчинова я прилетів в один день з Петром Порошенком в Сімферополь. Різними літаками, але в один день. Але мене зустріли поважно, а Порошенка обілляли всім чим можна на площі перед Верховною Радою Криму, тому що його там сприйняли як зрадника", - стверджує Шуфрич. 

Помічницю голови ЦВК зацькували за пост про секс-іграшку: вона звільнилася

Помічниця голови Центральної виборчої комісії Анжела Єременко звільнилася після шквалу критики в мережі через її нещодавній пост про секс-іграшку.

Про це вона написала у своєму блозі в Facebook під псевдонімом Bad mama, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Я опублікувала пост у своєму блозі під псевдонімом про вібратор та через кілька годин мені написали, що я нікчемність. "Засунь його собі в ж*пу" "Почисти пори, потвора", "Докотилися, подаруйте їй бика". А тепер давайте розберемося. Мені 30 років, у мене є дитина, я 6 років веду цей блог, в моїй книзі приблизно 25 сторінок присвячені темі сексу та питанням, чому наше суспільство жінку, яка відкрито говорить про свої бажання, називає повією. Я написала замальовку про поламаний вібратор, і тепер у мене є сотня коментарів про те, яке я днище, тому що я це написала, працюючи в ЦВК", – зазначила дівчина.

Елизавете II подарили двух щенков корги, чтобы отвлечь от скандала с принцем Гарри и Меган Маркл

96-летняя королева Елизавета II сейчас переживает не самый спокойный период в своей жизни: ее 99-летний супруг, принц Филипп, в больнице после операции на сердце, ее внук, принц Гарри и его жена, бывшая актриса Меган Маркл, дали скандальное интервью своей подруге Опре Уинфри, которое, как уже прогнозируют американские таблоиды, произведет эффект разорвавшейся бомбы.

Поэтому, чтобы отвлечь монарха от переживаний, ей подарили двух щенков корги. Об этом пишет Daily Mail, информирует UAINFO.org 

Пока неизвестно, кто подарил корги королеве, также неизвестен их пол и возраст, но источник во дворце говорит, что "они очаровательны и приносят в замок много шума и энергии. И королева в восторге. Немыслимо, чтобы у королевы не было корги. Это как Тауэр без воронов".

На Закарпатті у популярній туристичній локації почалося масове цвітіння шафранів. ФОТО

На Закарпатті почалося масове цвітіння шафранів у популярній туристичній локації дендропарку “Березинка” під Мукачевом, тут росте 50 тисяч шафранів на 35 гектарах парку.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив закарпатський гід Максим Адаменко, інформує UAINFO.org.

За його словами, наразі квітне 40-50% шафранів, у парку людно, цими вихідними тут очікують дуже багато відвідувачів. Люди милуються квітами і роблять селфі на фоні фіолетових галявин.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини