MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 травня 2021

211 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  28 травня.

Плівки Деркача. США розслідують спробу втручання України в вибори президента 2020 року — The New York Times

Прокуратура Брукліна веде розслідування щодо спроби втручання колишніх і нинішніх чиновників України в вибори президента США 2020 року.

Про це повідомляє The New York Times, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Українських чиновників підозрюють у співпраці з адвокатом колишнього президента США Рудольфом Джуліані.

На думку слідства, українські чиновники могли допомогти поширити відомості, які звинувачують нинішнього главу Білого дому Джо Байдена та його сина Хантера в корупції.

Прокурори звернули увагу на поїздку Рудольфа Джуліані до Європи наприкінці 2019 року. Видання нагадує, що тоді юрист зустрічався, зокрема, з народним депутатом Андрієм Деркачем, який "знаходиться в центрі розслідування".

Вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року. Перемогу на них здобув представник Демократичної партії Джо Байден.

Сергей Быков: Россия выстрелила себе в ногу, запретив принимать самолеты, которые летят из Европы в обход Беларуси

"Россия выстрелила себе в ногу, когда запретила принимать самолеты, которые летят из Европы в обход Беларуси. Я понимаю, они хотели подставить Беларуси дружеское плечо, а вышло, что подставили себе же подножку. Первыми компаниями, которые пострадали от решения россиян оказались австрийские, французские и немецкие перевозчики", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Сергей Быков, информирует UAINFO.org

"По идее, они могли бы нарезать на свои правительства и потребовать открыть небо над Беларусью. А на практике окажется совсем иначе. Почему начали летать через Беларусь? Да, из отдельных стран там немного ближе лететь.

Но в целом, многие летали через Украину до тех пор, пока российский БУК на Донбассе не сбил малазийский Боинг.

"Держінститути Білорусі редукувались до рівня режиму. Кожен виживає, як може", – білоруський політолог 

Білорусь є незалежною і суверенною країною, а не частиною Російської Федерації. Проте вплив Росії на білоруську політику і суспільство зростає через активну пропаганду, що має свої негативні наслідки для країни. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав Валерій Карбалевич, білоруський політолог, передає UAINFO.org. 

"В Білорусі за час незалежності виросло нове покоління, яке не розуміє обговорення питання щодо того, що Білорусь – це якась там частина Російської Федерації", – сказав він, коментуючи заяву російського видання про те, що Білорусь – це 6 російських губерній і 9 мільйонів російського народу. 

"Суспільство і опозиція завжди виступають в підтримку незалежності. Інша річ, що зараз в Білорусі державні інститути редукувались до рівня режиму, і в умовах обложеної фортеці існує необхідність вижити будь-якою ціною. Зрозуміло, вплив Російської Федерації на білоруську політику і життя зростає", - пояснив політолог.  

Фурса: Безумие Лукашенко – чудесное спасение Украины?

После того, как США отказались вводить санкции против немецких партнеров "Северного потока-2", казалось, что украинский транзит обречен. И спасти нас может только чудо. Ведь теперь "Северный Поток-2" будет точно достроен. А значит, транзит российского газа должен быть прекращен через Украину. После того, как закончится действие контракта.

Нам может помочь только чудо. И, возможно, этим чудом станет помешательство Лукашенко. Который захватив самолет, как террорист и воздушный пират, нарвался на жесткую реакцию Европы, пишет Сергей Фурса, ирнформирует UAINFO.org. 

В результате, ЕС рассматривает варианты жестких санкций против Беларуси. И одной из этих санкций может быть запрет на транзит газа через Беларусь. О чем уже публично заявлено. На Беларусь сейчас приходится до четверти российского газа, который сейчас поставляется в ЕС. Пока что рано праздновать, но, возможно, мы получим идеальное решение для всех. Для всех, кроме Лукашенко. И Путина.

И так, США сможет поддержать реноме союзника Украины и одновременно не разрушать отношения с Германией. Ведь интерес США – это ограничить поставки российского газа в Европу потому что американские компании борются за этот рынок. Одновременно, США стремится сохранить транзит через Украину для того, чтобы поддержать нас в противостояние с Россией. Таким образом, получится достичь эти цели и наладить отношения с Германией, отказавшись от санкций против союзника, что выглядит не очень по-союзническому.

В Bellingcat рассказали о преступлениях спецслужб России за последние семь лет

За последние семь лет сайт журналистских расследований Bellingcat разоблачил более полутора десятка преступлений с участием спецслужб РФ. Преимущественно это покушения на жизнь или акты саботажа.

Как сообщает "Укринформ", об этом заявил ведущий исследователь России в Bellingcat Христо Грозев, который выступил в качестве свидетеля на слушаниях в Комитете иностранных дел Палаты представителей США, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org

По его словам, во всех случаях преступления были спланированы, многие из них были совершены за пределами России.

16-річна дівчина втекла з "ДНР", перейшовши мінні поля. ФОТО

Поліція Донеччини взяла під опіку неповнолітню мешканку так званої "ДНР", яка втекла з окупованої території, перейшовши мінні поля.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України, інформує UAINFO.org.

Вчора близько 23:00 на позиції Збройних сил України зі сторони так званої "ДНР" біля смт Верхньоторецьке вийшла 16-річна дівчина. Вона разом з бабусею, яка є її опікуном, проживає у Горлівці та має паспорт так званої "ДНР".

"Правоохоронці встановили, що неповнолітня, після відпочинку з друзями, перетнувши мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування смт. Верхньоторецьке. Вона повідомила про бажання проживати на території неокупованої України", – повідомили у поліції.

Київ вперше потрапив до топ-100 кращих міст світу, обійшовши Ганновер, Глазго та Краків

Київ увійшов у топ-100 найкращих міст світу. У міжнародному рейтингу компанії "Resonance" столиця України посіла 87 місце, в першу сотню Київ потрапив уперше, у минулому рейтингу він посідав 139 місце.

Про це свідчать дані на сайті bestcities.org, повідомляє UAINFO.org з посиланням на "РБК-Україна".

Згідно з рейтингом, найкращими містами є Лондон, Нью-Йорк та Париж, які посіли 1, 2 і 3 місця відповідно. Міста оцінювали за низкою критеріїв: безпека, якість інфраструктури, доступність транспорту, кількість закладів культури, рівень розвитку бізнесу тощо. 

За рік Київ піднявся на 52 сходинки та випередив Ганновер, Мінськ, Бухарест, Дюссельдорф, Манчестер і Глазго. Укладачі рейтингу вважають, що у столиці України є перспективи піднятись ще вище наступного року.

"Архітектурно обдарований, доброзичливий і креативний, Київ – це спокійна європейська столиця на підйомі", – зазначено у тексті.

Итальянский художник продал невидимую "скульптуру" за 15 тысяч евро

Итальянский художник Сальваторе Гаран за 15 тысяч евро продал свою невидимую «скульптуру» под названием «Я есть».

Об этом рассказал автор скульптуры, передает Italy 24 News, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Работу продали на аукционе, который организовал аукционный дом Art-Rite, занимающийся исключительно современным искусством.

Доказательством того, что покупатель приобрел не воздух, а произведение искусства, служит сертификат.  

При этом Гаран заявил, что его работа поместится только в частном доме. Чтобы ее «поставить», нужно освободить на полу пространство 1,5×1,5 метра.

По мнению художника, пустота - это пространство, исполненное энергии.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини