MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2021

162 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 вересня.

Зеркаль зруйнувала фейки Кремля про запуск "Північного потоку-2" у жовтні

Російський монополіст "Газпром" не зможе запустити газопровід "Північний потік-2" 1 жовтня.

Радник голови правління "Нафтогазу" Олена Зеркаль пояснила, чому плани Кремля щодо "бліцкригу" залишаться нездійсненними, мнформирует UAINFO.org.

"Щойно анонсована добудова "Північного потоку-2" супроводжувалася гучними заявами "Газпрому" щодо планів розпочати його експлуатацію вже з жовтня по першій нитці, а з грудня – вже по обох. Це версія, яка дуже подобається російським можновладцям, та розкручується у ЗМІ, є далекою від реальності", - пише Зеркаль у Facebook.

Хоч "Газпром" і продовжує вдавати, що європейські правила до нього не застосовуються, попри рішення німецького регулятора та суду, запуск "Північного потоку-2" неможливий без сертифікації "Nord Stream 2 AG" як незалежного оператора газотранспортної системи.

Астролог спрогнозировал скорую смерть Путина

В самом ближайшем будущем российский президент Владимир Путин может умереть. Такой прогноз в Фейсбуке сделал астролог Влад Росс, информирует UAINFO.org.  

"Путин уходит в бункер на самоизоляцию! Скоро включится его последний Соляр 7 октября! Смерть неизбежна!" – написал астролог. 

Соляром (от латинского Sol – "Солнце") называют гороскоп, который описывает и формирует для человека картину будущего года. 

Нонсенс і руйнування традицій: в Інституті української мови виступили проти переходу на латиницю

Українська писемність має багатовікову кириличну традицію, і змінювати її на формат латиниці – це нонсенс і руйнування українських традицій.

Такою думкою поділився директор Інституту української мови Національної академії наук (НАН) України Павло Гриценко, інформує UAINFO.org.

Мовознавець звернув увагу на тривалий часовий термін використання кириличних символів в українській писемності. Гриценко в ефірі телеканалу "Україна 24" зазначив, що кирилиця активно використовується на території України щонайменше з ІХ-Х століття нашої ери – тобто, ще з часів Київської Русі.

"Кирилиця в Україні існує, принаймні, спорадично, тобто частково, з ІХ століття. А з Х століття почалося масове поширення кириличної книги - а це те, через що утвердилася наша держава. Тому що через кириличну книгу київський князь посилав своїх губернаторів (тепер так кажуть, а тоді говорили - посадники) в різні міста", – зазначив він.

"Потерял" штаны, критикуя Путина: Жириновский крупно оконфузился в эфире росТВ. ВИДЕО

Лидер Либерально-демократической партии России Владимир Жириновский крупно оконфузился в эфире росТВ. С политика начали спадать штаны в самый ответственный момент - когда он осмелился критиковать Владимира Путина. В России ругать власть настолько опасно, что даже известные политики "теряют" штаны от страха перед Кремлем.

Курьезный момент со спадающими с Жириновского штанами попал в эфир российского телеканала ТВС, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Так, глава ЛДПР принял участие в российском политическом шоу.  Во время дебатов политик разгорячился и начать критиковать власть РФ, в этот момент с него начали спадать штаны. 

Путин и Шойгу ездят в Сибирь не просто отдыхать, они там совершают обряды, – журналист

Президент Российской Федерации Владимир Путин периодически посещает Сибирь, чтобы участвовать в обрядах шаманов. В них он якобы начал верить под влиянием главы Минобороны РФ Сергея Шойгу.

Об этом заявил журналист-международник Иван Яковина в эфире телеканала "Украина 24", информирует UAINFO.org. 

Он подчеркнул, что по официальной версии российский лидер с министром отправились в те края на отдых, но многочисленные источники утверждают обратное.

Отмечается, что на несколько дней в Сибирь Путин и Шойгу поехали в середине прошлой рабочей недели. По словам осведомленных людей в Москве, там они "делают всевозможные шаманские обряды".

"После истории с якутским шаманом Александром Габышевым, у которого Путин сильно поверил, а также под влиянием тувинца Шойгу он стал верить в это оккультную течение и регулярно проводить соответствующие обряды", – уточнил Яковина.

"Одеса – це не Україна": росіянин, який переїхав з РФ, "зашкварився" скандальною заявою

В Одесі вибухнув скандал після того, як росіянин, який переїхав в Україну, заявив про те, що не вважає Південну Пальміру українським містом.

Росіянин Дмитро Староверов почав публічно висловлюватися проти територіальної цілісності України, пише видання Obozrevatel, інформує UAINFO.

Зокрема, свої скандальні заяви молодий чоловік висловлював в ході відеотрансляції на сервісі Twitch. 

Староверов розповів про те, з чим йому довелося зіткнутися після переїзду в Україну з РФ. Він пояснив, що спочатку деякий час жив у Києві, де працював на касі в одному з супермаркетів.

Молода людина стверджує, що після того, як він переїхав до Одеси, у нього тепер ніхто не вимагає розмовляти українською і взагалі ніхто не говорить державною мовою.

З цього він зробив висновок про те, що Одеса нібито не є Україною. Тому він відчуває себе в цьому місті просто "прекрасно".

The Lancet: На даному етапі масове використання додаткової дози вакцини не потрібне і може бути небезпечним

Група вчених із США, Великої Британії, Ямайки, ПАР, Мексики, Швейцарії та Індії заявила про те, що необхідності у використанні третьої дози вакцини від коронавірусу для широких мас населення поки немає. Більш того, застосування бустерних доз може навіть бути небезпечним.

Свої висновки вчені опублікували в науковому журналі The Lancet, інформує UAINFO з посиланням на ZN.UA.

Співавторами публікації виступили, зокрема, директор Служби дослідження вакцин Адміністрації США з контролю за якістю медикаментів і продуктів харчування (FDA) Меріон Грубер і заступник директора цієї адміністрації Філ Краузе.

Так, на початку своєї роботи вчені відзначають, що необхідний ретельний аналіз наявних даних для того, щоб впевнено заявляти, що необхідність у використанні третьої дози вакцини є науково обґрунтованим, а не політичним рішенням. Вони також відзначають, що на даному етапі існує велика необхідність в первинній вакцинації населення, яке не було щеплено, ніж ревакцинація тих, хто своє щеплення вже отримав.

"Навіть не думав виступати за іншу країну" – олімпійський чемпіон Олег Верняєв запевнив, що не планує зміну громадянства

Олімпійський чемпіон 27-річний Олег Верняєв не планує відмовляється від українського громадянства.

Український гімнаст на своїй сторінці в Instagram звернувся до громадськості після інформації про можливі виступи за іншу країну, інформує UAINFO.org.

"У зв'язку з останніми новинами, хотів би внести корективи в заголовках наших ЗМІ.  

Як завжди, з моїх слів донесли не всю інформацію, яку я говорив, тому зараз в декількох реченнях висловлю свою думку.

По-перше, я народився в Україні, в моєму рідному місті Донецьку і на Олімпійських іграх в Ріо 2016 року, я піднімав прапор своєї країни. Я не збираюся шантажувати когось своїм переходом в іншу країну і навіть не думав про це, тим більше, з моєю ситуацією з відстороненням. 

Я розумію, що мої слова перевернули з "ніг на голову" для голосних заголовків. Я висвітлював події всередині нашої збірної, а мої слова перекрутили і виставили з ганебного боку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини