MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 грудня 2021

120 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 грудня.

Россия продолжает наращивать свои силы возле границ Украины – Bloomberg

Российская Федерация продолжает наращивать войска вблизи Украины, несмотря на то, что Кремль согласился на переговоры по безопасности с США. Страна-агрессор поддерживает давление с помощью развертывания сил и средств, которое "может превратиться в быстрое вторжение" или долгосрочную угрозу.

Об этом пишет агентство Bloomberg, сообщает Обозреватель, информирует UAINFO.org. 

Оно ссылается на спутниковые снимки от оборонно-разведывательной компании Janes, свидетельствующие о дальнейшем передвижении российских войск на границах.

Отмечается, что с ноября россияне переместили в приграничные районы недалеко от Украины танки, артиллерию и системы ПВО.

"Гендерна рівність, вибачте": Арестович про військовий облік для українок

Олексій Арестович заявив, що жінки можуть замінити чоловіків на тилових посадах.

Спікер української делегації у Тристоронній контактній групі та радник голови Офісу президента Олексій Арестович прокоментував наказ Міноборони про військовий облік для українок. 

Про це він заявив в ефірі "Вартові еспресо", пише ТСН, інформує UAINFO.org. 

Так, на питання про те, хто вирішив зобов'язати жінок ставати на військовий облік, Арестович відповів: "Ну, гендерна рівність, вибачте. Жінки цього домагалися всю дорогу? Ось, домоглися нарешті: одні й ті самі вимоги до чоловіків і жінок". 

Зрештою, Арестович наголосив, що постановка на військовий облік не означає, що жінок будуть закликати на службу.

 

Військовий облік для жінок. Список професій буде скорочено

Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич анонсував скорочення списку професій жінок, представники яких повинні стати на військовий облік в Україні. Зараз там є професії, які дійсно не знадобляться ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку політика, інформує UAINFO.org.

За його словами, ще навесні був прийнятий закон, який передбачає, що жінки, які мають спеціальність і (або) професію, споріднену відповідній військово-обліковій спеціальності, визначеній в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, і придатні до проходження військової служби за станом здоров'я і віком, беруться на військовий облік військовозобов'язаних. 

"Така норма була і раніше, але перелік визначав Кабінет міністрів України, однак КМУ є великим колегіальним органом, а іноді рішення потрібно приймати вже сьогодні. У законі ж ми зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони. Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список дуже великий", - пояснив глава комітету.

"Вам подобається Путін": ведучий телеканалу "Рада" посварився з нардепом від ОПЗЖ. ВІДЕО

В прямому ефірі парламентського телеканалу "Рада" напередодні ввечері сталася словесна суперечка між ведучим - відомим блогером Сергієм Івановим та нардепом від проросійської ОПЗЖ Олександром Качним.

Іванов і Качний не приховували неприязне ставлення один до одного. Зокрема, нардеп нагадав журналісту його неоднозначні відео на Youtube, у відповідь той назвав їх сатирою, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Я що хочеш можу говорити на телеканалі "Рада", я народний депутат. А ви не все можете", - заявив у якийсь момент нардеп, додавши, що Іванов не має права працювати на телеканалі. 

Ведучий своєю чергою звинуватив депутата в підтримці президента РФ Володимира Путіна та "русского мира".

"Вам же подобається Путін, Росія, ви захищаєте російські інтереси в Україні, навіть тут проводите проросійську пропаганду", - заявив Іванов. Качний у відповідь сказав, що любить Україну, є українцем і виріс на Київщині. Натомість він нагадав, що Іванов до столиці приїхав з Луганщини.

Экс-премьер Франции Фийон вошел в совет директоров российской компании "Сибур"

Бывший премьер-министр Франции Франсуа Фийон избран в совет директоров российской нефтегазохимической компании "Сибур".

Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Радіо Свобода, информирует UAINFO.org

Фийон в статусе "независимого директора" вошел в комитет по аудиту, кадрам и вознаграждениям и комитета по устойчивому развитию. 

Центр по исследованию коррупции и организованной преступности (OCCRP) выяснил, что оффшорная компания Кирилла Шамалова в 2013 году купила 3,8% акций "Сибура" за 100 долларов, после чего его совокупная доля в "Сибуре" составила 4,3%. В августе 2014 года его компания приобрела 17% "Сибура". После развода Шамалова-младшего с дочерью президента России Екатериной Тихоновой семья Шамаловых вышла из больших активов. В частности, доля Кирилла Шамалова в "Сибуре" снизилась с 20,9 до 3,9%, он также продал части в компаниях "Сибцемент" и "Российская цементная компания"", - говорится в сообщении. 

Кремль на организацию пресс-конференции Путина потратил более 1,5 миллиона долларов, из которых $19 тыс. – на "дезинфекцию" журналистов 

Управление делами президента России потратило на организацию большой пресс-конференции Владимира Путина в Манеже 117 миллионов рублей, в том числе почти полтора миллиона – на обработку журналистов частицами серебра.

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Meduza, это следует из материалов госзакупки, внимание на которую обратило издание Daily Storm, информирует UAINFO.org

Управделами президента потратило 1 миллион 399 тысяч рублей на двухдневную аренду шести дезинфекционных кабин серии DEZ GATE (модель DG-7.2) торговой марки "Серебряная маска". Для обработки частицами серебра использовали средство "Аквивон-Эко".

На сайте производителя, компании "Стерил" сказано, что дезинфекционные кабины "предназначены для эффективной санитарной обработки кожных покровов человека, одежды, обуви" и других вещей. Производитель утверждает, что "эффективность и безопасность подтверждена Роспотребнадзором". В описании средства "Аквивон-Эко", которое используют при обработке, говорится, что оно создано "на основе концентрата катионов серебра" и "является экологически чистым, нетоксичным и безвредным для человека". 

Пресс-секретарь управделами президента Елена Крылова говорила перед пресс-конференцией Путина, что обработка частицами серебра — "это абсолютно безопасно" и "даже полезно".

Княгиня Монако Шарлін зустріне Різдво з родиною, але до палацу не повернеться

Княжий палац Монако оголосив, що княгиня Шарлін возз'єднається зі своєю родиною на Різдво. Проте додому вона поки що не повернеться.

Її чоловік князь Альбер та їхні діти, семирічний двійнята принц Жак та принцеса Габріелла, відвідають Шарлін, яка проходить курс лікування в клініці за кордоном. Як повідомив палац, 43-річна княгиня, яка бореться з наслідками фізичного та емоційного виснаження, з "обнадійливими" результатами поступово видужує, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Однак до повного одужання їй буде потрібно "ще кілька місяців". 

Княгиня повернулася до Монако 8 листопада після багатомісячного перебування у Південній Африці, де вона перенесла ряд операцій у зв'язку з ускладненнями інфекції вуха, горла та носа.

Патріотизм і бізнес не пов'язані: Тіна Кароль зізналася, що думала над концертами в Росії

Українська співачка Тіна Кароль зізналася, що думала над концертами в Росії, проте її зупиняє можлива хвиля критики з боку українців.

Про це артистка розповіла в інтерв'ю "КП в Україні", інформує  UAINFO.org.

Кароль нагадала, що рішення відмовитися від гастролей в Росії прийняла в ще в 2014 році і свою позицію не змінює, хоча, за її словами, надходило безліч пропозицій. 

"Я за Україну, але водночас я сама годувальниця своєї сім'ї, свого величезного колективу. Коли я бачу, що до нас приїжджають виступати з гастролями, а ми просто спостерігаємо, тоді, виходить, ми дурні? Я кажу сама собі: жінка, може, стань сміливіше?!", - каже співачка.

Кароль зазначила, що не давала моральних оцінок артистам, які їхали й приїжджали з гастролями - на її думку, за цим повинен спостерігати закон і політики.

"Але є такий осередок суспільства, як український шоу-бізнес. Шоу-бізнес - це гарний бізнес, це бізнес на шоу. І сьогодні політична повістка диктує, що патріотизм і бізнес ніяк не пов'язані", - вважає артистка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини