MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 березня 2022

273 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 березня.

Зеленський закликав світ бойкотувати торговельні відносини з РФ: "Хай війна їх нагодує"

Президент України Володимир Зеленський закликав світ бойкотувати торговельні відносини з Російською Федерацією. 

Про це він заявив у своєму відеозверненні, інформує UAINFO.org.

"Ми захищаємося від вторгнення вже 12-й день. Ми ніколи не хотіли цієї війни, але її принесли до нас. Ми ніколи не мріяли вбивати, але нам доводиться вибивати ворога з нашої землі та з нашого життя. Нам доводиться терпіти те, чого жоден інший народ Європи не бачив 80 років. І саме на нашій землі вирішується, чи стане хтось інший в Європі жертвою такої ж агресії", - зазначив президент.

За словами Зеленського, він обговорював це з лідерами світу та чув, що вони погоджуються: майбутнє континенту вирішує Україна - своїм спротивом і її друзі - своєю допомогою.

"Якщо вторгнення продовжується і Росія не відмовилася від своїх планів проти України, значить потрібен новий санкційний пакет, нові санкції, нові санкційні кроки проти війни заради миру. Потрібен бойкот російського експорту, зокрема, відмова від нафти та нафтопродуктів з Росії. Це можна називати ембарго, а можна просто мораллю. Коли відмовляєшся давати гроші терористу", - підкреслив він.

Глава держави також закликав бойкотувати постачання товарів до РФ.

"Якщо не можуть дотримуватися цивілізованих правил, то не мають отримувати й товарів та послуг. Хай війна їх нагодує", - наголосив він.

Зеленський точно не залишить свою країну і не покине Київ. Він не боїться, – Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відкинув всі заяви щодо залишення президентом Києва. Зазначивши, що Володимир Зеленський та людина, яка не покине свою країну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Подоляка в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніний. 

"Володимир Зеленський - це людина, яка точно не залишить свою країну і точно не покине Київ. Він досить, у доброму розумінні, "безбашений". Він не боїться, він вважає, що повинен знаходитися всередині, в серці країни", - сказав Подоляк.

"Жодної втрати, дон": ЗСУ жорстко потролили Кадирова

Вже 12 день в Україні триває повномасштабна війна, яку розв'язала РФ. Також свої війська в Україну направив глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров для знищення нашої країни.

При цьому українські військові дають їм гідну відсіч, знищуючи їх техніку і самих окупантів. Хоча ні Володимир Путін, ні Рамзан Кадиров не визнають втрати своїх бійців, інформує UAINFO.org з посиланням н УНІАН

На одному зі звернень Кадиров і зовсім сказав, що у них "втрат немає". ЗСУ вирішили спростувати цю інформацію та оприлюднили яскраве відео, на якому видно, як українські військові знищують кадирівців, захищаючи свою країну.

Офіцери окупантів під Черніговом масово викидають документи і тікають

У Чернігівській області російські окупанти почали викидати російські паспорти та тікати. Відзначається, що знайдені також документи офіцерів російської армії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Оперативне командування "Північ", інформує UAINFO.org.

Військові повідомляють, що настав час українських єгерів і партизанів, оскільки російські окупанти почали викидати свої паспорти та розбігатися по Чернігівській області.

"Офіцери однієї з "найсильніших армій світу" такі хоробрі, що в населених пунктах в зоні відповідальності оперативного відрядження" північ "викидають документи та тікають у свою" непереможну" країну", - сказано в повідомленні. 

Вони підкреслили, що це роблю вже офіцери та закликали єгерів і партизанів надати допомогу в затриманні злочинців.

Харківщину наказує бомбити генерал-майор РФ, що народився в Чугуєві

Накази про бомбардування мирних жителів Харківської області віддає генерал-майор РФ Олег Маковецький. Він народився у Чугуєві (Харківщина).

Про це розповів один з полонений підполковник Гешток Максим Сергійович, заступник командира полку 47 авіагрупи, дислокація Воронеж, інформує UAINFO.org з посиланням н УНІАН.   

За словами бранця, наказ бомбити мирні українські міста віддавав російський генерал Олег Маковецький.

Вже 150: курс рубля до долара за день обвалився на 20%

Курс рубля 7 березня обвалився по відношенню до долара та євро до рекордних позначок, пише Економічна правда, інформує UAINFO.org.

Про це свідчать дані позабіржового ринку Forex.

Ввечері долар коштував 150 рублів, євро торгувався по 164,5 руб. За добу євро та долар зміцнилися по відношенню до рубля на 22-23%. 

4 березня Банк Росії знизив офіційні курси долара та євро до 105,8124 та 116,5312 руб. відповідно, повідомлялося, що вони діятимуть із 5 березня.

ЦБ призупинив торги на всіх ринках Московської біржі до 9 березня.

"Там одразу 500 людей спалили": перехоплено розмову окупанта про великі втрати в Україні

Українські спецслужби перехопили ще одну розмову російського окупанта, який скаржився на великі втрати в Україні.

Окупант розповідав телефоном про те, що українські військові знищили цілий полк - одразу 500 російських солдатів, інформує UAINFO.org з посиланням н УНІАН

"Офіцер спіймав водилу вантажівки – приставив пістолет до голови, каже: "Якщо ти моїх зараз із бою не відвезеш – я тебе пристрелю! Тут приїхав Хабаровський загін. Їх усіх убили! Нікого не залишилося!", - розповідав окупант.

Священнослужитель пояснив, чи можна бажати смерті ворогу під час війни. ВІДЕО

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відповів на запитання, яке цікавить багатьох вірян, – чи можна бажати смерті російським окупантам.

На нього священнослужитель відповів в ефірі BBC News Ukrainian, інформує UAINFO.org з посиланням н УНІАН

"Це, напевно, найскладніше питання, яке церква розглядала, адже впирається у заповидь: "Не вбий", - почав він.

"Одна з філософсько-богословських думок звучить так: ненавидьте ворогів Божих, боріться з ворогами Вітчизни, але любіть ворогів своїх. Боротися з ворогами Вітчизни - це означає і словом, і зброєю. Зброя передбачає знищення... Якщо цей ворог стріляє по твоєму дому, по твоєму ближньому, то це вже ворог Божий, бо він зазіхнув на життя людини. Цей повине бути знищений, і ніякого гріха в цьому немає. Навіть до сповіді не треба ходити", – пояснив духовник.

Крістен Стюарт підтримала Україну і публічно показала середній палець Путіну

Відома актриса, зірка саги "Сутінки" Крістен Стюарт під час церемонії вручення премії Spirit Awards в Каліфорнії виступила на підтримку Україні, на яку 24 лютого напала РФ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Премія Spirit Awards символізує свободу самовираження, незалежність і людяність. Сьогодні ми змушені стати на бік народу України. Вони ризикують своїми життями, щоб боротися за ці самі речі. Ми виступаємо за сотні тисяч біженців, які рятуються від цієї війни, як українців, так і представників інших національностей, яким відмовляють у притулку", - сказала Стюарт. 

Також вона публічно показала середній палець президенту РФ Володимиру Путіну. У цьому її підтримали провідні церемонії актриса Меган Маллаллі і письменник Нік Офферман.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини