MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 березня 2022

335 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 березня.

У Маріуполі окупанти скинули бомбу на драмтеатр, де ховалися сотні людей 

У Маріуполі російські окупанти скинули бомбу на Драматичний театр. Зазначається, що у приміщенні ховалися сотні людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Маріупольську міську раду, інформує UAINFO.org.

Наразі інформація щодо постраждалих уточнюється.

"Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище.

В театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців. Багато місцевих мешканців ховались в ньому з маленькими дітьми.

Росію офіційно вигнали з Ради Європи  

Позачергове засідання Комітету міністрів закінчилося виключенням Росії з переліку членів Ради Європи. РФ приєдналася до організації у лютому 1996 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт Ради Європи,  інформує UAINFO.org.

Росія офіційно перестала бути членом Ради Європи. Комітет міністрів скористався статтею 8 Статуту Ради Європи для обґрунтування свого рішення.

Міжнародний суд у Гаазі вирішив, що Росія має негайно припинити війну  

Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс рішення у справі про війну Росії проти України. Розгляд ініціювала українська сторона після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Сьогоднішнім рішенням суд у Гаазі вводить тимчасові заходи щодо Росії:

  • негайно припинити військові операції, що розпочалися на території України у лютому 24 лютого 2022 року;
  • забезпечити, щоб будь-які військові або регулярні озброєні підрозділи, а також інші організації або особи, які контролює Росія, не вживали заходів щодо продовження військової операції.

Справа про "геноцид"

Україна у своєму позові наполягала на тому, що Росія хибно стверджувала про наявність нібито "актів геноциду" в Донецькій і Луганській областях, що стало підставою для визнання так званих "ЛДНР" і початком "спеціальної військової операції" проти України.

Таким чином, Київ оскаржив підстави Москви для початку вторгнення і вимагав вжити заходів для завершення війни.

"Київ вистоїть": головнокомандувач ЗСУ розповів про серйозний захист столиці 

У перші дні війни Російська Федерація думала, що зможе швидко захопити Київ. Путін зі своїми посіпаками навіть планували висадити десант на Печерську, про що нещодавно розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Однак столиця вистояла, і тепер окупанти не зможуть її захопити. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. У недавньому повідомленні він розповів, наскільки серйозно організований захист міста, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Оборона Києва — наше стратегічне завдання. Основне навантаження несуть підрозділи Сухопутних військ Збройних Сил України. Разом з ними захищають столицю підрозділи Сил територіальної оборони, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій ЗС України та інших військових формувань держави. До захисту столиці масово долучаються самі містяни. Київ вистоїть!", — сказано на офіційній сторінці головнокомандувача на Facebook.

Нагадаємо, 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.

Окупанти створили недолугий діпфейк із Зеленським  

Сьогодні в ефірі телеканалу "Україна 24" пустили фейкове звернення президента України Володимира Зеленського. Він нібито закликає Збройні Сили України скласти зброю.

Втім на цьому російські хакери не зупинились та розповсюдили недолугий діпфейк із Володимиром Зеленським.

"Не раз казав, що рускіє абсолютно безтолкові дебіли. Ось чергове підтвердження - діпфейк відео із Зеленським. 

Як колись мені казала одна журналістка, що «на каждый 1 рубль для спецоперации они выделяют 10, при этом 9 тупо разворовывается", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Олександр Лєменов, інформує UAINFO.org

"Рашистские позорники сделали настолько некачественный дипфейк, что постыдились его размещать где-то, кроме российских телеграм каналов", - зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці  Сергій Биков. 

Столтенберг: Росія не має права вето на перспективу членства України в НАТО  

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг зазначає, що Росія не має права вето на перспективу членства України в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг сказав на брифінгу в Брюсселі після надзвичайного засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Він підкреслив, що щодо перспективи членства України в НАТО повідомлення є незмінним зараз, як це було протягом багатьох років.

"Україна - це суверенна незалежна держава. Вона має своє власне право обирати свій власний шлях. І ми поважаємо рішення, зроблені демократично обраним Урядом України. Тому, це залежить від них (від українців - УНІАН), щоб вирішувати, чи хочуть вони членства в НАТО чи ні, і тоді це залежить від 30 країн-членів, щоб вирішувати з цього питання, але не від Росії, щоб намагатися ветувати цей процес", - підкреслив Столтенберг.

У Чернігові окупанти обстріляли людей, які стояли в черзі за хлібом: загинуло десять людей 

В Чернігові війська РФ в середу, 16 березня, обстріляли  людей, які стояли в черзі за хлібом, інформує "Суспільне", пише ZN.UA, інформує UAINFO.org

Внаслідок цього загинули щонайменше десять людей.

"У Чернігові в одному зі спальних мікрорайонів міста російські війська обстріляли людей, які стояли в черзі за хлібом", - йдеться в повідомленні

Іван Леньо: Окупанти примусили нас стати злими. Я бачив все це на власні очі і не забуду ніколи 

Окупанти примусили нас, одну з найдобріших націй, стати злими. Ми все це пройдемо, бо ми такі. І той, хто з ваших виживе, ніколи не буде нами прощений. Ніколи.

Про це на власній сторінці у Facebook написав один із лідерів фольк-рок-гурту Kozak System Іван Леньо, інформує UAINFO.org.

Я бачив в дзеркало заднього виду очі дідуся, в якого не залишилось хати. І села не залишилось. Він всю дорогу мовчав і дивився в пустоту.

Я бачив очі дівчинки, яку разом з мамою чудом вивезли з пекла в безпечне місце. Вона весь час запитувала в мами куди ми їдемо. Мама мовчала і плакала.

Я бачив погляд воїна, який годину тому в боях під Бучою втратив двох побратимів. Обличчя засмагле. Курив і мовчав.

Я бачив погляд бабусі, яка не захотіла евакуюватись і залишилась під обстрілами. Стояла на хвіртці, проводжаючи своїх рідних. І мовчала.

Я бачив мовчазний погляд вахтерки, яка випадково поїхала в Київ на зміну, а тим часом в її рідне село зайшли окупанти, і всі рідні потрапили в пастку. Тепер вона хоче до них, щоб разом померти.

Я бачив погляд собачки, яку приютили в бомбосховищі, і вона там вже 20 днів живе, не розуміючи що відбувається. Снує серед військових майже без рефлексів.

Я бачив сльози радості волонтерки, яка щойна змогла знайти життєво необхідні ліки. Знайшла, знайшла - кричала вона.

Я дав потримати автомат хлопчику, і бачив його погляд.

Я бачив все це на власні очі. І все це я ніколи не забуду.

Погляд війни. Кончені ви окупанти. Ви примусили нас, одну з найдобріших націй, стати злими. Ми все це пройдемо, бо ми такі. І той, хто з ваших виживе, ніколи не буде нами прощений. Ніколи. Знайдемо в кожному куточку землі. Як поступає Моссад з фашистами. А на нас чекають сльози радості від перемоги.

До роботи!   

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини