MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 квітня 2022

413 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 квітня.

Ситуація в Маріуполі критична. Треба йти на допомогу на всіх напрямках, – Бутусов 

Ситуація в Маріуполі наразі справді критична. Треба йти на допомогу на всіх напрямках, бо кожна година має значення.

Про це пише у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org.

За його словами, це очевидно з обстановки та відео, навіть без будь-яких листів. Російські війська мали багаторазову перевагу в силах, коли почали штурм з усіх боків 1 березня. Зараз після понад 40 діб безперервного штурму, російські війська захопили більшу частину міста, і посилили зараз своє угруповання, щоб повністю захопити Маріуполь. Ворог має абсолютну перевагу в авіації, в артилерії, танках.  

"Звичайно, в цих умовах має бути надійна комунікація керівництва з оточеними. Замкомандира полку Азов "Калина" вчора заявив, що два тижні деякі політики не виходять на зв'язок. Хочу нагадати "деяким політикам", що коли віддаються накази стояти насмерть, то відповідальність за це несуть як ті, хто його виконують, так і ті, хто його віддають. І тому треба знаходити час та самим виходити на зв'язок", - пише Бутусов.

Залужний: Зв’язок із захисниками Маріуполя підтримуємо, робимо можливе й неможливе 

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запевнив, що влада для оборони Маріуполя робить все можливе й неможливе.

Про це Залужний повідомив у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Триває оборона Маріуполя. Зв’язок із підрозділами сил оборони, які героїчно утримують місто, стійкий та підтримується.

Наголошую, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень.

Ми робимо можливе й неможливе для Перемоги і збереження життя особового складу та мирних мешканців на всіх напрямках. Вірте у Збройні Сили України!", - зазначив Залужний.

Пєсков відмовився коментувати слова Кадирова про новий наступ на Київ 

Представник Кремля Дмитро Пєсков відмовився реагувати на слова голови Чечні Рамзана Кадирова щодо планів "захоплення" української столиці. Прессекретар порадив журналістам звернутися за коментарем до Міністерства оборони.

Про це повідомляє "Інтерфакс", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Напередодні чеченський лідер вкотре оголосив про "наступ на Київ" нібито за наказом президента РФ Володимира Путіна.

"Ми традиційно не говоримо з вами про хід "спеціальної військової операції" (війни проти України – Ред.). Ми залишаємо цю прерогативу Міністерству оборони. Там двічі на день йдуть брифінги. Я пропоную вам звідти отримувати інформацію", – сказав речник. 

Зазначимо, між Пєсковим та Кадировим відбувається негласний конфлікт. Останній публічно розкритикував прессекретаря Кремля за те, що він не привітав голову Чечні із присвоєнням звання генерал-лейтенанта, а при цьому телеведучого Івана Урганта, який виїхав із Росії після початку війни, назвав "патріотом".

Міноборони про ризик нового наступу РФ на Київ: ситуація на Донбасі покаже 

У Міністерстві оборони України вважають, що РФ прийматиме рішення про відновлення наступу на Київ, виходячи з того, які бойові дії будуть відбуватись на сході України.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку озвучив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу в Українському медіацентрі, відповідаючи на запитання, яка ймовірність, що РФ почне знову бойові дії у Київській області з метою отримати Київ, інформує UAINFO.org.

"Питання можливого відновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які триватимуть у Донецькій і Луганській областях", - сказав він. 

Він додав, що Міноборони відомо про декілька батальйонних тактичних груп на території Республіки Білорусь, які наразі здійснюють там "демонстраційні дії".

NYT: Воєнний злочинець очолює ядерну Росію, що з ним робити?

Важко повірити, але вже зараз неможливо заперечувати, що широкі правила, на яких трималася стабільність і процвітання світу після Холодної війни, буди серйозно підірвані вторгненням Владіміра Путіна в Україну. Значною мірою ці правила спиралися на здатності Заходу співіснувати з Путіним, який грав роль «поганого хлопця» й випробовував світовий порядок на міцність, але ніколи грубо не порушував його правила.

Але влаштувавши невиправдане вторгнення в Україну, знищуючи міста й масово вбиваючи мирних українців, російський автократ перестав бути «поганцем» і став «воєнним злочинцем».  Лідер Росії, яка простягається через 11 часових поясів зі своїми великими запасами нафти, газу, корисних копалин, а ще ядерних боєголовок, тепер повинен стати міжнародною парією. Це означає, що світ, який ми знали, дуже сильно змінився. І ніщо вже не буде таким, як раніше, - пише New York Times, повідомляє ZN.UA інформує UAINFO.org.

Як світ може очікувати ефективності ООН, якщо країна на чолі з воєнним злочинцем займає місце в Раді безпеки й може накласти вето на будь-яку резолюцію? Як світу ефективно боротися зі змінами клімату без співпраці з найбільшою за територією країною на планеті? Як США співпрацювати з Росією у вирішенні питання ядерної програми Ірану, коли довіри до Москви немає? Як ізолювати й ослаблювати настільки велику країну, знаючи, що її розпад може бути не менш небезпечним, ніж коли вона сильна? Як годувати й забезпечувати енергією світ, коли Росія серед найбільших експортерів нафти, пшениці й мінеральних добрив? Відповідь на всі ці питання одна: ніхто не знає. Це означає, що ми входимо в період геополітичної й геоекономічної невідомості, якої не було з 1989 року, а може й з 1939-го. І ситуація, швидше за все, погіршиться, перш ніж почне покращуватись. Тому що Путін тепер - загнана в куток тварина. Він не просто страшенно прорахувався, розпочавши вторгнення в Україну, а й спровокував наслідки, протилежні до бажаних. Тому він відчайдушно прагне здобути хоч якусь воєнну перемогу за будь-яку ціну, щоб вона приховала його провал.

Пионтковский: Солнце украинской Победы встает над миром 

Авангардная роль Великобритании и ее премьер-министра в поддержке Украины коллективным Западом не случайна.

Созвучие двух роковых минут истории очевидно: Великобритания 1940 года и Украина 2022 года. Their Finest Hours. Оба раза — страна, сражающаяся в одиночку против превосходящей силы абсолютного зла. И не имеющая права проиграть, пишет в своем блоге Андрей Пионтковский, информирует UAINFO.org.

"What is our aim? — обращался к Англии У. Черчилль в день избрания его премьер-министром 13 мая 1940 года. — I can answer in one word: It is victoryvictory at all costs, victory in spite of all terror, victory, however long and hard the road may be; for without victory, there is no survival".

"Какова наша цель? Я могу ответить одним словом: это победапобеда, во что бы то ни стало, победа вопреки всему ужасу, победа, какой бы долгой и трудной ни была дорога; ибо без победы нет выживания".

No survival в случае поражения Англии в 1940 году стало бы судьбой для всей Европы, включая СССР.

Анатолій Анатолич пояснив, чому не можна вірити Собчак та іншим "ліберальним" російським журналістам 

Український телеведучий Анатолій Анатолич розповів, чому не варто вірити журналістці Ксенії Собчак та іншим "ліберальним" працівникам російських ЗМІ. За його словами, взагалі не треба вірити нічому, що кажуть у Росії.

У своєму Instagram телеведучий поділився думкою, що у Росії не залишилося чесних журналістів. Навіть такі "ліберальні" до нас персонажі, як Собчак чи Олексій Пивоваров, все одно на боці зла, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Навіть якщо вони трохи на боці зла, на півшишечки, дуже обережно... Це означає, що ця темрява вже торкнулася їх, як у Венумі, і вона вже заразила їх. Не буває трохи", – зазначив Анатолій Анатоліч.

Телеведучий закликав співгромадян не вірити нічому, що говорять у Росії, адже це точно буде брехня, або підведення до чогось поганого в майбутньому.

У Макарові Хатіко місяць чекає на свою господиню, яку жорстоко закатували окупанти 

У селищі Макарів, Бучанського району Київської області, знайшли собаку породи Акіта-іну, який вже майже місяць на порозі будинку чекає на свою господиню. Утім, жінка, на жаль, трагічно загинула під час війни, яку розв'язала Росія проти України.

Про це пишуть волонтери UAnimals, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

"Макарівський Хатіко. Вже майже місяць вірний пес Ріні чекає свою господарку на ґанку їхнього будинку. Як виявилось - власниця трагічно загинула", - йдеться в повідомленні.

Волонтери намагалися забрати собаку до притулку, але пес категорично відмовився йти. Чотирилапого вийшло лише нагодувати. Ріні прийняв їжу, яку для нього привезли.

Наразі волонтери шукають для собаки сім'ю.

"Геть з України, москаль некрасівий": Jerry Heil випустила спільний трек із Сердючкою про Зеленського, Кіма та Арестовича 

Українська співачка Jerry Hеil випустила спільний трек із Вєркою Сердючкою на базі легендарного вислову "Геть з України, москаль некрасівий". В тексті виконавиця згадала президента України Володимира Зеленського, радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, а також голову Миколаївської ОДА Віталія Кіма.

За основу кліпу був взятий культовий мультсеріал "Козаки", а також актуальні меми про війну: Чорнобаївка, знищений банкою з консервацією дрон тощо. З відео можна ознайомитися на YouTube Jerry Hеil, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Ролик починається з відрізку, де Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки каже вже культову фразу: "Геть з України, москаль некрасівий", а Jerry Hеil йому підспівує.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини