MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 травня 2022

255 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 травня. 

Електрик здав окупантам тунелі на "Азовсталі" 

Російські окупанти на "Азовсталі" у Маріуполі знайшли зрадника з-поміж співробітників комбінату. Ним виявився електрик, який показав тунелі, що ведуть на територію заводу під землею.

Про це у відеозверненні розповів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він наголосив, що 3 травня росіяни почали штурмувати ці тунелі, користуючись інформацією, яку отримали від зрадника, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Геращенко зазначив, що саме з цієї причини того дня у Маріуполі з'явився російський пропагандист Володимир Соловйов: йому обіцяли, що цього дня комбінат буде штурмовано і він зможе відзняти відповідні кадри. 

"Цього вчора не сталося. Наші захисники продовжують боронити територію "Азовсталі". Цей подвиг небаченого у світі героїзму та мужності назавжди увійде у підручники", – зазначив Геращенко, додавши, що зрадник обов'язково отримає свою "кулю або цеглину на голову".

Кадиров заявив про захоплення села на Луганщині, яке насправді окуповане вже 8 років 

Чеченські "ТікТок-війська" разом з їхнім "вождем", головою Чечні Рамзаном Кадировим знову зганьбилися. "Вірний пес" Володимира Путіна у своєму Telegram-каналі похвалився захопленням села Світличне у Луганській області.

Ось тільки це село знаходиться під російською окупацією ще з 2014 року, а до лінії фронту від нього близько 135 км. Про це повідомляє "Київ Оперативний", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами Кадирова, його "супервоїнами" "повністю звільнено населений пункт Світличне на Луганському напрямку".

Але ось невдача: це селище окуповане терористами так званої "ЛНР", а іншими словами - Росією, - ще з 2014 року.

"Рамзан Дон-Дон Диров у своєму тг-каналі дуже хвалиться, що його тік-ток війська зайняли населений пункт Світличне. Все б нічого, але Світличне вже 8 років захоплене терористками "ЛНР", ще з 2014 року. До місця, де йдуть реальні бої – близько 135 км", - зазначили у "Києві Оперативному".

Людина, яка лякає Путіна і може його замінити. Що ми знаємо про Миколу Патрушева? 

Секретар Ради Безпеки Російської Федерації Микола Патрушев, за чутками, зараз найближчий до Путіна, саме йому диктатор довіряє більше, ніж усім іншим.

Джерела, близькі до верхівки російського керівництва, стверджують, що саме Микола Патрушев має зараз на Володимира Путіна найбільший вплив з усього його оточення. Telegram-канал Generall SVR стверджує, що головний інструмент впливу Патрушева – це страх. Секретар Ради Безпеки Росії постійно лякає Путіна можливими змовами та замахами на життя, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Як пише канал, днями, а саме вчора, Патрушев мав майже двогодинну розмову з Путіним, якою залишився дуже задоволений. Нібито Путін не покладав на Патрушева особисту відповідальність за проблеми з реалізацією військових планів. За інформацією каналу, Путін дав зрозуміти Патрушеву, що вважає його ледь не єдиною по-справжньому довіреною особою та другом у системі влади. Також президент пообіцяв, що в разі різкого погіршення стану його, Путіна, здоров'я фактичне управління країною тимчасово перейде саме до Патрушева.

"Лікарі Путіна наполягають на необхідності проведення йому хірургічної операції в найближчому майбутньому, і хоча президент не дав принципової згоди і дата операції не погоджена, але він поквапився порозумітися й отримати реакцію та обіцянки від Патрушева", – повідомив канал.

Арестович розповів, від чого залежать терміни закінчення війни та перемоги України 

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, від чого залежить термін закінчення війни. За його словами, головну роль відіграє та кількість озброєння, яку відправлять в Україну країни Заходу.

Відповідне відео чиновник опублікував у своєму Telegram-каналі. Він також наголосив, що жодних компромісів із окупантами після їхніх воєнних злочинів не може бути, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Буде велика кількість зброї, значить, викинемо їх звідси швидше та якісніше. Маленька – значить, доведеться повозитися. Але жодних компромісів уже немає. Росіяни Бучею, Ірпенем, Гостомелем, Маріуполем не залишили собі шансу на компроміс", – сказав радник.

Герасимов під Ізюмом: чому йдеться про гру "веж" Кремля

Днями у ЗМІ з подачі кількох впливових американських видань широко розійшлася інформація про те, що начальник Генерального штабу РФ Валерій Герасимов нібито приїжджав до Ізюма, щоб спробувати змінити хід російського наступу на сході України, очоливши його особисто. Стверджується, що Україна дізналася про візит Герасимова і завдала удару по одній із позицій, де він перебував, але пізно – той уже встиг поїхати, не отримавши поранень, всупереч поширеній раніше інформації.

У свою чергу радник голови Офісу президента Олексій Арестович стверджує, що в результаті ударів по району загинули не менше 200 російських окупантів, включаючи 30 старших офіцерів - від майора до полковника. Координатор групи ІС Костянтин Машовець виклав "Апострофу" свою версію щодо можливості перебування Герасимова в Україні, інформує UAINFO.org.

Насамперед слід зазначити, що Герасимов разом із міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та секретарем Радбезу РФ Миколою Патрушевим входить до найближчого оточення Володимира Путіна. Саме ці люди ухвалювали рішення про вторгнення в Україну. Водночас, зараз в оточенні кремлівського ватажка триває серйозна боротьба.

Що стосується сумнівної інформації, що широко розійшлася, то я дуже сумніваюся, що начальник Генштабу російської армії Валерій Герасимов дійсно був під Ізюмом або взагалі ступав на територію України. Поширення таких "качок", а саме так можна кваліфікувати інформацію про нібито поїздку Герасимова під Ізюм, вигідне одній з "веж" Кремля.

У Конотопі заборонили УПЦ МП 

Мер Конотопа Сумської області Артем Семеніхін заборонив діяльність у місті Української православної церкви Московського патріархату.

Про це Артем Семеніхін заявив у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Між ворогом і його агентом немає різниці. А у випадку моспархату це є два в одному. Тому я прийняв рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї агентурної мережі фсб", - написав міський голова Конотопа.

Нова фаворитка Путіна: хто вона і чому про неї всі говорять?

Періодично кремлівський диктатор виходить зі свого бункера. Наприклад, щоб зустрітися з юною спортсменкою, яка, якщо вірити чуткам, стала новою фавориткою президента РФ.

У квітні Путін провів неформальну зустріч із фігуристкою Камілою Валієвою. Сталося це 26 квітня на зустрічі олімпійських чемпіонів Пекіна-2022 у Кремлі. Саме цього дня Каміла святкувала 16-річчя. Президент привітав юне дарування зі святом, випив із нею шампанського та вручив подарунок – шовкову хустку, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У пресі одразу почали пліткувати, що те, як відбувалася ця зустріч, нагадує перше спілкування Путіна з його теперішньою коханкою, а можливо вже і дружиною – гімнасткою Аліною Кабаєвою. Адже коли вони познайомилися, Аліні було трохи більше, ніж Камілі – 18 років.

Під час урочистої промови Путін помітно нервував, переминався з ноги на ногу, поплескував руками по трибуні, за якою стояв, а коли говорив про талант Каміли, розплився у посмішці.

Російський генерал нагородив орденом сина, який провалив наступ на Чернігів та Суми – ВВС 

Російський генерал-полковник Олександр Лапін нагородив свого сина Дениса орденом за "визволення" Чернігівської області — напрямку, де армія країни-агресора не досягла жодних успіхів.

На цей факт звернула увагу Російська служба ВВС, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.   

Журналісти виявили відеозапис вручення нагород на сайті пропагандистського телеканалу міністерства оборони Росії "Звезда". У сюжеті говорилося, що ордени вручалися військовослужбовцям, які виявили мужність і героїзм під час "звільнення" населених пунктів у Чернігівській та області. 

Проте жодних військових успіхів на напрямі Чернігова та Сум російська армія не досягла.

Нардепи Льовочкіни і Ко ніжаться на Лазурному узбережжі, поки РФ вбиває українців. Розслідування 

Народні депутати з колишньої фракції ОПЗЖ Сергій та Юлія Льовочкіни покинули Україну до повномасштабного вторгнення російської армії і відтоді більше не повертались. Із 24 лютого суспільство не чуло ані їхніх заяв, ані окреслених позицій стосовно війни Росії проти України.

Про це йдеться у розслідуванні української програми "Схеми" та французького видання Nice-Matin, які спробували розшукати Льовочкіних. Однак, попри те, що їхні номери мобільних телефонів активні й перебувають у роумінгу, обоє політиків проігнорували спроби з ними зв'язатися, пише OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

За даними джерел "Схем" у прикордонній службі, народний депутат України Сергій Льовочкін вилетів з України 10 лютого і в Україну більше не повертався. Його сестра Юлія Льовочкіна, яка покинула Київ ще раніше – 26 січня, теж не поверталась.

З посиланням на джерела у правоохоронних органах, розслідувачі стверджують, що відколи Юлія Льовочкіна вилетіла до Ніцци, її український мобільний телефон перебуває в роумінгу у Франції. Але вона не відповіла на дзвінки журналістів і проігнорувала повідомлення у месенджері.

Журналісти-розслідувачі стверджують, що родині Льовочкіних належить вілла у комуні Сен-Жан-Кап-Ферра, що за 6 кілометрів від Ніцци.

"Наташа, що ти пила?". Melovin засудив Могилевську, яка вважає, що Україні потрібні три державні мови

Співак Melovin в інтерв'ю програмі Зірковий шлях каналу Україна прокоментував скандальні висловлювання Наталії Могилевської.

Під час інтерв'ю для Наталії Влащенко Могилевська сказала, що вона стане однією з перших, хто після війни проситиме про те, що Україна повинна мати декілька державних мов, пише НВ, інформує UAINFO.org.

"Я буду першою, хто після війни вимагатиме, проситиме, говоритиме, що Україна повинна мати три мови державні. Зрозуміло, що сьогодні весь світ нікуди не може подітися без англійської мови й наші діти всі її знають — для них це друга рідна мова. І половина України розмовляє російською, половина України розмовляє українською. Чим більше мов ти знаєш, тим більше ти людина. Та сьогодні, під час війни, українська мова — це зброя", — сказала виконавиця. 

Melovin, який народився в Одесі й звик спілкуватися з рідними та друзями російською, засудив позицію Могилевської.

"Навіщо стільки людей тоді в нас помирають за свою мову, за свою землю, за свої кордони? А мова — це великий кордон України. Давай пофантазуємо: сидимо ми з тобою у Франції, ми такі французи. От скажи мені, ти хочеш, щоб у нас була мова ще якась інша, і щоб вона була офіційна, як казала Наталя Могилевська? Ну це ж взагалі п**дець. Я не знаю, як це можна перекрутити собі в голові, щоб озвучити взагалі під час війни. І не тільки під час війни думку про те, що в Україні повинна бути друга державна мова. Мова агресора, який напав на нашу країну. Наташа, що ти пила?", — зазначив артист (на відео з 7 хвилини).

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини