MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 червня 2022

236 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 червня. 

В окупантів у десятки разів більше озброєння, ніж у ЗСУ: в Independent навели цифри

Війська РФ значно переважають українські сили не лише за кількістю особового складу. В окупантів є в десятки разів більше озброєння й техніки.

У цифрах це 20 до одного в артилерії та 40 до одного у боєприпасах. Таку статистику, посилаючись на дані представників української й західної розвідки, публікує видання Independent, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Зазначається, що українські захисники, реагуючи на обстріли російської армії, "зазнають труднощів", тому що їхня артилерія обмежена дальністю 25 кілометрів, тоді як супротивник може завдати удару з відстані в 12 разів більше. 

Паралельно видання пише, нібито загальна кількість російських солдатів, які утримуються Україною, після серії обмінів полоненими скоротилася з 900 у квітні до 550 людей.

Яременко: Чим ближче до великих потрясінь, тим більше сатаніє Медведєв

А тепер серйозно про несерйозне. Про дімона медведєва і його хамську епістолярію в телеграмканалі. Не просто так він активізувався, підкреслено хамський вальяжний стиль письма обраний не просто так і не просто так поясненню цього "феномену" присвячений окремий пост.

Очевидно не просто так розкручуванням цього посту займається, наприклад, директор центру політичної коньюнктури та досвідчений політичний інтриган Алєксєй Чєснаков, який, у свою чергу, є близьким соратником "репресованого путінським режимом" за розкрадання на Україні (саме в цьому контексті варто писати не в, а на Україні, бо фінансові засоби, що виділялися на різного роду кремлівські проектики в Україні, очевидно великою мірою в Україну ніколи так і не потрапляли) Владислава Суркова.

Таку думку на власній сторінці у висловив дипломат, громадський діяч Богдан Яременко, інформує UAINFO.org.

Колись молоді пітерські вовки, а зараз кремлівські передпенсіонери випили стільки крові, що її запах, здається, єдине, що оживляє їх вампірські тільця і мізки. Казкові гроші вони вже мають давно - і це їх більше не збуджує, тим більше, що фінансові потоки до їх кишеней не ослабнуть ніколи. Росія ослабне. Та власне вже. Але красти в ній влада завжди буде в масштабах пропорційних території та прирордним багатствам країни (можливо масштаб корупції - це єдине, що впевнено робить росію великою).

Путіна можуть усунути від влади, йому залишилося правити не більше пів року, – ексрозвідник MI6 

Президента РФ Володимира Путіна можуть скинути з посади вже протягом найближчих шести місяців. Однією із причин відходу від влади стане погіршення стану здоров'я російського диктатора.

Крім того, причиною цього може стати провал РФ на війні в Україні. Про це розповів колишній офіцер британської розвідки Крістофер Стіл, повідомляє Yahoo News, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Представник розвідки вважає, що Путін не затримається при владі довше, ніж на шість місяців.

"Є ознаки того, що його здоров'я погіршується. Це перший фактор. І якщо те, що нам кажуть ЦРУ та інші джерела, правда, то схоже, що він може стати недієздатним за такий період часу", – сказав Стіл.

Також він наголосив, що вертикаль влади в РФ побудована так, що підлеглі мають боятися лідера. Однак якщо Путін виявиться недієздатним з медичного погляду, тоді проти нього будуть вжиті заходи.

Ердоган заявив, що не пустить Швецію і Фінляндію в НАТО, тому що у них в парламентах терористи  

Туреччина не дозволить вступити в НАТО країнам Північної Європи, "поки терористи присутні в їхніх парламентах".

Про це заявив президент Реджеп Тайїп Ердоган на спільній пресконференції з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро, пише "Європейська правда" з посиланням на Hurriyet, інформує UAINFO.org.

"Як ви всі знаєте, на даний момент Швеція є країною, в якій розповсюджується терористична організація PKK/YPG/PYD. Навіть у їхніх парламентах є терористи", – сказав Ердоган. 

"Поки ці терористи залишаються у парламентах, і поки терористичні організації продовжують проводити демонстрації із зображеннями ватажків терористів на вулицях Стокгольма, і поки вони роблять це під захистом шведської поліції, і поки шведське державне телебачення продовжує транслювати інтерв’ю з лідерами терористів, ми не можемо сказати їм: "Вперед, будь ласка, приєднуйтесь до НАТО", – додав турецький президент.

Розстріл або у підвал: жінка з "ДНР" розповіла, як "агітують" на контракт в ЗС РФ

Головне управління розвідки опублікувало перехоплену розмову подружжя з так званої "ДНР", де обговорюють як саме "мобілізованих" з окупованих територій Донецької області "агітують" підписувати контракти із ЗС РФ. 

Запис опубліковано на YouTube, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

Жінка розповіла чоловікові про відвертий примус та навіть тортури. Серед відомих їй контрактників, що були примушені піти на службу в Збройні Сили РФ, майже всі поранені або вбиті.

"Приїхали агітатори. Один підписав одразу. Інших, які не погодились, примусили скласти зброю і вивезли в невідомому напрямку. Телефони не відповідають. Їх посадили на яму. Яма це підвал. Сім "козлів" підписали потім. В обід підписали, передумали. По 230 тисяч обіцяли. І їх в той самий день на бойові (відправили на передову - УНІАН). Із сімох – чотири трьохсоті, один двохсотий", - каже вона. 

Окупанти розглядають спосіб "розмінувати" Маріуполь, випустивши полонених українців на мінні поля, – СБУ

Окупанти розглядають спосіб «розмінувати» Маріуполь, випустивши полонених українців на мінні поля. Для цього навіть придумали новий термін: «разминирование естественным путем».

СБУ стало відомо про ці жахливі наміри загарбників із перехоплених телефонних розмов, інформує UAINFO.org.  

«Обсуждался, вроде бы, момент: в помощь вам или городу Мариуполю на разминирование естественным путем, либо на окопы хотят определить задержанных с Мелитополя», – говорить своєму колезі військовослужбовець фсб рф з позивним «Каспій». 

Запевняє, що це вже погоджено з місцевими колаборантами, які виконують роль окупаційної влади: «Тор» (співробітник фсб рф) мне сообщил, что от тебя шла инициатива… наше руководство продублировало коменданту области, все всё в курсе. Главное – механизм продумать».

В окупаційній владі Донеччини ротація: колаборанти йдуть "в утиль" – радник мера Маріуполя

Керівником "уряду" окупантів Донецької області призначено росіянина Віталія Хоценка.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, інформує UAINFO.org.

"В окупаційній владі Донецької області ротація. Призначено нового керівника уряду окупантів росіянина Віталія Хоценко. Перший раз пряме призначення з Росії в умовно керівні органи влади іншої держави. Але картина не буде повною, якщо не додати, що ротація уряду окупантів відбулась одночасно з візитом першого заступника адміністрації президента Росії Сергія Кірієнко. Який відповідно доставив наказ і проконтролював його виконання", - йдеться в повідомленні.

Андрющенко зазначив, що потім був візит Пушиліна та Кірієнко в Маріуполь.

"З важливого - ані супроводження ані участі місцевих колаборантів або кураторів від Росії Сабліна і ко. Більш того, центр периметра безпеки з концентрацією поліцаєв та МГБ/ФСБ буде влаштовано… в Новоазовську. Де вже оселився корпус кадирівців, які контролюють Маріуполь та район. Про що це каже? По-перше, всі колаборанти йдуть в утиль, а влада передається росіянам напряму (привіт, Іващенко, ще не пізно здатись в полон в Україну. Хоча б збережеш життя). По-друге, сценарій контролю Маріуполя через маргіналізації та бандитизм входить в дію. Ну й головне. Ніяких референдумів. Ніяких гречок. Пряма інтеграція в Росію набирає обертів", - підсумував радник мера.

Екс-міністр оборони пояснив, чому окупанти не втримають захоплену частину півдня України

Російським окупантам не вдасться утримати захоплену частину півдня України, просто розмістивши на позиційних укріпленнях своє озброєння та воєнну техніку.

Для знищення укріплень супротивника потрібен лише час, розповів екс-очільник українського Міноборони Андрій Загороднюк в ефірі "Радіо НВ", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, як тільки натиск окупантів ослабне, захисники України матимуть всі шанси на контратаки та системний контрнаступ.

"Що вони (окупанти - Ред.) зробили на Херсонщині і взагалі на півдні? Вони почали окопуватися, встановлювати позиційні укріплення для того, щоб затриматися і якимось чином стримати наші спроби контратак. Але відстані настільки величезні... Утримати це, просто закопавши свої артилерійські знаряддя, танки, - нереально", - зазначив колишній міністр.

Танк Leopard 2A4: що це за машина, яку готова передати Іспанія 

У Іспанській пресі з’явилась інформація, що Мадрид може передати Україні одразу до 40 танків Leopard 2A4 німецького виробництва. Такий сценарій цілком можливий, бо не завдасть критичної шкоди обороноздатності іспанської армії.

По-перше, на озброєнні Іспанії знаходиться 219 Leopard 2E - локалізованої версії сучасної модифікації A6, яка має значно кращі характеристики. По-друге, у іспанській армії на базі зберігання 108 Leopard 2A4, тобто передається далеко не всі запаси, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Окрім того ці Leopard 2A4 у 2000-х роках фактично обійшлись Мадриду всього у 16,9 млн євро. Така щедрість з боку Берліна часів Герхарда Шредера пояснюється тим, що тоді ФРН намагалась всіма засобами скоротити оборонні витрати та фактично роздавала за безцінь своє озброєння майже всім охочим.

Легендарний рестлер Джон Сіна приїхав до Амстердама, щоб здійснити мрію "сонячного хлопчика" з Маріуполя 

Легендарний американський рестлер (WWE) і кіноактор ("Форсаж 9", "Миротворець" тощо) Джон Сіна зустрівся з 19-річним українцем Михайлом Рогожиним із Маріуполя. Хворий синдромом Дауна юнак захоплюється рестлінгом і мав багато плакатів з Сіною у маріупольській квартирі, поки російські війська не зруйнували будинок.

Британське видання The Daily Mail повідомляє, що Джон Сіна спеціально приїхав до Амстердама, щоб здійснити мрію хлопця – зустрітися з кумиром, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Історію українського юнака рестлер дізнався зі статті The Wall Street Journal про життя людей із інвалідністю під час війни.

"Мама Михайла розповідає, що допомагала синові пережити переїзд з України, надихаючи його розповідями, що нібито наприкінці подорожі Міша може зустріти суперзірку реслінгу. Тож коли у травні родина приїхала до Нідерландів, Міша засмутився, що не побачив там Джона", – пише британське видання. 

"Я мав три вільні від роботи дні. Коли прочитав цю історію і перебував за годину льоту звідти, то я приїхав. Вечір за грою в конструктор та поїданням торта – особливий вечір, коли йдеться про особливих нових друзів, із якими мені вдалося познайомитися", – поділився враженнями Джон Сіна.

Повідомляється, що зірковий спортсмен відвідав Рогожиних у центрі для біженців поблизу Амстердама, де тимчасово перебуває родина. Він подарував українському хлопцю пояс чемпіона WWE та сувеніри зі своєю символікою.

У Росії скасували виступ "Бі-2" через нещодавній скандал з Z-символікою 

Російська група "Бі-2" повинна була виступити на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, але їх вирішили замінити на Гаріка Сукачова, який висловлювався на підтримку "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляють росЗМІ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Представник ресторанної компанії Ginza Project повідомив, що концерт відбудеться 16 червня. За його словами,"Бі-2" вирішили замінити через нещодавній скандал в Омську, де група хотіла своїми декораціями закрити плакат "Za президента". 

А ось Гарік Сукачов, який виступить замість групи, ще 24 лютого підтримав Росію і путінський режим. Більш того, після початку бойових дій в Україні він набив на грудях татуювання "Батьківщина або смерть" і засудив колег, які засудили путінський режим.

Знищена російська техніка в Україні заросла синьо-жовтими квітами  

Знищена техніка російських окупантів, що залишилася на українській землі, заросла синіми та жовтими квітами.

Символічні фото з'явилися у Telegram-каналі "ХЗП Новости", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Так, на знімках зображено дві бойові машини ворога, які покрилися іржею.

Від сили техніки окупантів не залишилося і сліду. Навколо знищених машин і навіть усередині них все заповнено рослинами у кольорах українського прапора. Нашим захисникам допомагає навіть рідна природа.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини