MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 червня 2022

158 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 червня. 

Росія порушила близько 400 міжнародних договорів з початку війни проти України – Зеленський  

Росія порушила близько 400 міжнародних договорів із 2014 року після початку війни проти України, повідомив український лідер Володимир Зеленський.

«Лише за час війни Росії проти України, а вона продовжується, я нагадаю вам, не з 24 лютого цього року, а з 2014 року, Росія порушила близько чотирьохсот різних міжнародних договорів, сторонами яких є наші держави», — сказав він під час Копенгагенського демократичного саміту, пише НВ, інформує UAINFO.org

Зеленський навів приклади окремих договорів, які порушила Росія. Серед них:

• Статут ООН;

• Конвенція ООН про боротьбу із фінансуванням тероризму;

• Конвенція ООН щодо запобігання злочину геноциду та покарання за нього;

• корпус конвенцій, що регулюють закони та звичаї війни;

• Міжнародна конвенція захисту всіх осіб від насильницького зникнення;

• Конвенція про захист культурних цінностей у разі конфлікту;

• Конвенція ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації;

• Конвенція ООН з морського права;

• Заключний акт Наради з безпеки та співробітництва у Європі 1975 року;

• Європейську конвенцію про захист прав людини та основних свобод;

• Статут Ради Європи.

«І варто окремо згадати Будапештський меморандум, порушення якого Росією додає цій картині максимального цинізму. Цим порушенням Росія нівелювала всю боротьбу за ядерне роззброєння у світі. Чого варті слова про ядерне роззброєння, якщо на Україну, у якої забрали третій за потужністю ядерний арсенал, здійснила напад держава, яка була серед тих, хто підписався під зобов'язанням утриматися від агресії і яка досі залишається ядерною державою?» - наголосив президент.

У Донецьку прогримів вибух біля офісу Пушиліна: перші подробиці

В окупованому Донецьку прогримів вибух біля офісу ватажка так званої "Донецької народної республіки" Дениса Пушиліна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, інформує UAINFO.org.

"Подробиць поки що немає, але три дні йде заміна керівництва окупантів з місцевих колаборантів на росіян. І тут вибух біля офісу Пушиліна. Збіг? Не думаю", - зазначив він.

Він також нагадав, що інші ватажки "ДНР" такі як Олександр Захарченко, Михайло Толстих ("Гіві") та Арсеній Павлов ("Моторола") також загинули внаслідок підривів.

"Здавайтеся поки не пізно. Хоча б залишитеся живими", - звернувся Андрющенко до колаборантів.

Орбан висловився про війну в Україні: Має право захищатись, навіть якщо букмекери не дають великих шансів 

Україна має право боронитися від нападу Росії. Навіть якщо "букмекери не дають великих шансів на перемогу".

Таку заяву в ефірі однієї із угорських радіостанцій зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Його цитує видання "Telex", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами Орбана, Україна має право на самооборону.

"Якщо уряд (України. – Ред.) вирішив боротися, це рішення не можна ставити під сумнів, навіть якщо букмекери не дають великих шансів на перемогу", – заявив угорський прем'єр.

За словами Орбана, питання полягає у тому, як відреагує Європа та які пропозиції будуть внесені для припинення війни. І, як висловився Орбан, зараз у Європі, окрім Угорщини, "голос миру" практично не звучить.

"Проблема в тому, що майже ніхто в Європі не говорить у Європі голосом миру. Ми маємо говорити голосом миру", - сказав він.

Україна здатна потопити весь Чорноморський флот РФ: Жданов сказав, що для цього потрібно

Україна здатна потопити весь Чорноморський флот країни-агресора РФ. Для цього потрібно, щоб у нас на озброєнні з'явилися ракети Harpoon, які можуть вражати цілі на відстані 500 км.

Про це військовий експерт Олег Жданов сказав в ефірі програми "ФЕЙГІН LIVE" на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Ракети такої дальності здатні дістати до Новоросійська (РФ).

"Не всі 100 (російських кораблів ЧФ можна знищити. – Ред.), тому що серед цих 100 є катери, малорозмірні, але вони бойові. А все, що водотоннажністю від 1000 тонн і більше, то цілком можливо", – сказав Жданов. 

За допомогою ракетного комплексу Harpoon можуть бути знищені і підводні човни РФ, бо вони дизельні і тому періодично повинні спливати на поверхню для підзарядки акумуляторів.

"Басейн Чорного моря – це без'ядерна зона. У Чорне море не можуть заходити кораблі з атомною енергетичною установкою. Відповідно, у складі Чорноморського флоту немає таких кораблів", – підкреслив експерт.

Смертним вироком іноземцям РФ підіймає ставки на переговорах – радник глави МВС

Так званий "суд" самопроголошеної "ДНР" над іноземцями, які брали участь у воєнних діях у складі української армії, є підвищенням ставок Росії у переговорному процесі.

Про це сказав у ефірі всеукраїнського телемарафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні є вже твіт державного секретаря США Ентоні Блінкена. Блінкен заявляє про те, що він звертається до офіційного Кремля і до його маріонеток, щоб перестати займатися неправовими речами, речами, які не мають нічого спільного із міжнародними законами ведення війни. І сьогодні він анонсував розмову із нашим міністром закордонних справ Кулебою. Тому я думаю, що наша зовнішньополітична позиція буде дуже чітко скоординована із США, із Британією, і я думаю, що взагалі з усім Європейським Союзом", - сказав Денисенко.

Учора так званий "Верховний суд" незаконного збройного угруповання "ДНР", підконтрольного Кремлю, засудив трьох полонених іноземців, які воювали у складі Збройних сил України, до смертної кари. Йдеться про двох британців - Шона Піннера та Ейдена Есліна, а також громадянина Марокко Саадуна Брагіма. Всі вони підписали контракти із ЗСУ до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Екстрасенс назвав дату, коли Росія програє у війні

Відомий екстрасенс Макс Гордєєв зробив розклад на картах Таро і визначив, коли армія російських загарбників зазнає поразки у війні з Україною.

За його словами, всі окупанти постануть перед Божим судом і відповідатимуть за всі звірства. Крім того, Гордєєв упевнений, що карма наздожене російських солдатів, і висока ймовірність того, що їх самих в майбутньому чекає те, що вони робили з українцями, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"Люди судитимуть окупантів. Всі, хто намагався вбити Україну, потерплять страшні муки. Мінімум - це у них не буде дітей, максимум - з ними буде відбуватися те, що вони робили з українцями (геноцид народу, - УНІАН)", - сказав екстрасенс у програмі "Ранок з Україною".

Гордєєв додав, що в серпні-вересні Росія зазнає поразки у війні з Україною. 

Вбив свого друга: олімпійського чемпіона з дзюдо засудили до 16 років позбавлення волі

Дворазовий призер Олімпійських ігор і екс-чемпіон світу з дзюдо з Монголії Найдан Тувшинбаяр засуджений до 16 років позбавлення волі.

Як повідомляє монгольське видання Sonin, справа Тувшинбаяра стосується подій, що відбулися у квітні 2021 року, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Екс-дзюдоїст у стані алкогольного сп'яніння на смерть побив майстра спорту міжнародного класу з дзюдо Енхбата. Потерпілий перебував без свідомості вісім місяців, після чого помер 25 грудня 2021 року.

Тувшинбаяра заарештували в грудні 2021 року і з тих пір він перебував під домашнім арештом.

У суді колишній дзюдоїст визнав себе винним і підкреслив, що шкодує про події, які призвели до загибелі друга. 

Екс-спортсмен також виплатив родині другу грошову компенсацію. І, незважаючи на отримання тюремного вироку, пообіцяв допомагати фінансово протягом усього свого життя.

Бех-Романчук з особистим рекордом виборола для України золото Діамантової ліги

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук посіла перше місце в стрибках у довжину на етапі Діамантової ліги в Римі.

У своїй найкращій спробі 26-річна спортсменка стрибнула на 6,85 метра, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Друге місце в секторі посіла олімпійська чемпіонка Малайка Міхамбо (6,79), третє - американка Куанеша Беркс (6,77).

Ще одну медаль в Римі завоювала українка Анна Рижикова - в бігу на 400 метрів з бар'єрами вона виграла бронзу, подолавши дистанцію за 54,50 секунди. 

Варто відзначити, що Бех-Романчук вперше в нинішньому сезоні виграла змагання Діамантової ліги. У травні українка виграла дві срібних медалі на етапах в Досі (Катар) і Бірмінгемі (Великобританія).

Ірина Білик прирівняла Кіркорова та колишніх друзів із Росії до вбивць

Відома українська співачка Ірина Білик, у будинку якої під Києвом мешкали російські окупанти, порівняла зірок РФ із вбивцями. У цей список вона внесла своїх колег та друзів, у тому числі виконавця Філіпа Кіркорова, якому свого часу подарувала пісню "Сніг".

У коментарі для програми "Вечір з Україною" Білик заявила, що не повірить співакові, навіть якщо він засудить війну. Зірка вважає, що росіянин дуже довго мовчав.

"Я не повірю. Людина, яка мовчала стільки днів і продовжує підтримувати те, що знущаються з нас досі... Я вважаю, що таких друзів на сьогоднішній день у мене вже немає", – заявила співачка. 

За словами Білик, для багатьох зірок РФ вона була світлою людиною зі світлою творчістю, яку вони постійно хотіли взяти собі. Але тепер артистка не хоче, щоб її пісні виконували в країні-агресорі, тому що "вони (зірки РФ – Ред.) співають неправду". Виконавиця не хоче спілкуватися з колегами із сусідньої країни.

"Я не говорю зараз про артистів, що вони вбивці, але можна прирівняти, що вони вбивають своїми діями простих людей, простих мирних українців", – додала Білик.

Символ єдності українців у часи випробувань: продану за пів мільйона доларів роботу Марії Примаченко передали Національному художньому музею 

Картину Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока", яку раніше на благодійному аукціоні за 500 тисяч доларів придбав українець з-за кордону, передали Національному художньому музею України.

Про це НХМУ повідомив у соцмережах, інформує UAINFO.org

"Картина Марії Примаченко, завдяки якій на потреби ЗСУ передали пів мільйона доларів, тепер в NAMU", — повідомили в музеї.

Також там нагадали, що 29 квітня-5 травня Фонд Сергія Притули та аукціонний дім Дукат продали на аукціоні картину Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока" (1990). Усі отримані кошти Фонд відправив на допомогу Збройним силам України. Твір для аукціону зі своєї сімейної колекції подарували Фонду Притули Ігор Понамарчук та Дар’я Добріян. Родина Марії Примаченко підтримала аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь ЗСУ.

За результатами аукціону, картину придбав українець із закордону за 500 тис. доларів. Це стало рекордною ціною, за яку було придбано українську картину в історії благодійних аукціонів.

"Однак на цьому історія про мистецтво, яке працює на перемогу, не закінчилася, — додали в музеї. — Днями картину "Квіти виросли коло четвертого блока" Марії Примаченко Національний художній музей України прийняв на відповідальне збереження. Коли музей знову відчиниться для відвідувачів, то плануємо в постійній експозиції представити і цей твір. Хай полотно видатної художниці буде ще одним символом єдності українців у часи випробувань".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини