MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 червня 2022

365 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 червня. 

Зеленський: "Війна має закінчитися повагою до суверенітету України"

Глава української держави Володимир Зеленський заявив, що війна РФ проти України має закінчитися повагою до суверенітету України та українського народу, повідомляє "Інтерфакс-Україна", інформує UAINFO.org

"Війна може завершитися, коли ми – українці – й тільки ми будемо на нашій землі. Звісно, ми запрошуємо будь-які народи на нашу землю, але тільки в гості та без зброї. Це точно. Тому ця війна має завершитися повагою до нашого народу, повагою до нашої землі, повагою до наших людей, дітей, до нашого сьогодення та майбутнього і, нарешті, повагою до нашого суверенітету", - заявив Зеленський в інтерв'ю представникам ЗМІ Данії.

Він також наголосив, що Україна має відновити територіальну цілісність. 

Президент Володимир Зеленський наголосив, що і українці, і всі інші люди у світі, які спостерігають за війною, яку розв'язала Росія, повинні розуміти, яку ціну платить наше суспільство щодня на фронті. Саме для цього влада у травні розповіла про рівень втрати серед українських захисників.

"Ніхто не записується в чергу на смерть": в Офісі президента жорстко відповіли прем'єру Грузії про вступ в ЄС

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк жорстко відповів прем'єр-міністру Грузії Іраклія Гарібашвілі про вступ України до Європейського Союзу. Він вказав, що українці платять за свій вибір страшну ціну.

Про це радник голови ОПУ повідомив у Twitter, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

За його словами, Україна не записувалася в чергу на смерть від російських ракет.

"Ніхто не записується в чергу на смерть від російських ракет, Іраклій Гарібашвілі. Україна платить страшну ціну за вибір бути європейською демократією", - йдеться в повідомленні. 

При цьому він вказав, що велику ціну так само платить і Євросоюз, щоб захистити західну цивілізацію.

"Цінності важливіші за вигоду. А що важливіше для вас? Номер черги кандидатів?"- підсумував Подоляк.

Лукашенко може віддати наказ про вторгнення до України, – військовий експерт  

За словами військового експерта Олега Жданова, Лукашенко не буде оголошувати війну Україні. Проте, на жаль, він просто може віддати наказ про початок активних бойових дій і вторгнення армії Білорусі в Україну. Путін може дотиснути Лукашенка до прийняття такого рішення, пише ТСН, інформує UAINFO.org.  

Щодо мобілізації в Білорусі, за інформацією Олега Жданова, режим Лукашенка навіть трохи змінив своє рішення.

"Він хотів додаткових 35 тис. набрати за рахунок контрактників і збільшити військовий компонент армії до 80 тис. Але сьогодні мова йде вже про мобілізацію. Розгортання буде здійснюватися за рахунок резервістів, тобто військовозобов’язаних запасу. Подивимося. Найближчими тижнями, а саме від 18 червня до 8 липня, в Білорусі будуть навчання з військкоматами та відмобілізуванням частини ЗС, які нам покажуть рівень готовності Лукашенка до вторгнення до України", - каже ТСН.ua Олег Жданов. 

Якщо такий наказ буде відданий, то, за словами експерта, під загрозою будуть саме Луцьк та Рівне, а не Київ.

"Не розуміють психологію Путіна": Арестович пояснив, чому заяви західних лідерів лише збільшують агресію кремлівського диктатора 

Арестович вважає, що "політика потурання" Заходу лише посилює апетити Путіна у війні з Україною, а зупинити агресора може лише шляхом фізичного знищення.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що бажання Заходу "зберегти обличчя Путіну" лише викликають у президента країни-агресорки думки, що всі все робить правильно.

Про це Арестович заявив 13 червня у розмові з російським правозахисником та журналістом Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org  

"Вони не розуміють психологію Путіна. Психологія Путіна дуже проста. Якщо він у діалозі із Заходом, коли він скоїв усі можливі злочини та оголосив антизахідну війну, яку він веде в Україні, каже Заходу: "Я воюю з вами", а Захід каже йому: "Ми повинні дати вам зберегти обличчя, вас не можна принизити". Як це читається Путіним та його оточенням? "Вони придурки та слабаки без яєць, а ми все робимо правильно і треба продовжувати це робити", - гадають вони. Тобто вся ця "політика потурання" Заходу лише посилює його апетит та бажання довести все до кінця. І зупинить його просте фізичне знищення, для якого потрібна зброя", - заявив Арестович.

Стане провінцією Китаю. Подоляк передрік сумний кінець для Росії 

Україна обов’язково здобуде перемогу у війні з Росією. А Росія натомість перетвориться на занедбану провінцію Китаю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на думку радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, інформує UAINFO.org.

"Бажаючи задовольнити фантазії купки божевільних старців (а хто ще може складати неформальне Політбюро?), Путін феєрично розпочав епоху занепаду Росії, втрати нею будь-якої глобальної ваги (хоча ні, вгодовану гопоту з ядерною зброєю треба правильно кваліфікувати в медичному сенсі) та відправив понтовиту країну у відому еротичну путь… У фіналі - похмура й занедбана провінція Китаю", - каже він.

За словами Подоляка, тієї самої миті, коли перший російський солдат перейшов кордон України, Росія підписала собі смертний вирок. 

"Росія обов'язково програє, тому що її модель нежиттєздатна. Питання в тому, коли та якою ціною", - каже він.

На думку Подоляка, Україна повинна всіма можливими засобами пришвидшити настання кінця РФ, який і так скоро прийде з багатьох причин (ембарго на нафту, економічна ізоляція, повна втрата міжнародної репутації та ін..) і для цього ЗСУ необхідна зброя.

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому не всі ракети вдається збити 

Українські системи протиповітряної оборони не є протиракетними. Їх основне завдання збивати ворожі літаки і вертольоти.

Про це заявив прес - секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, інформує UAINFO.org

"У нас є засоби протиповітряної оборони на озброєнні, а не протиракетної оборони. Основне завдання наших зенітно-ракетних комплексів - це літальні апарати ворога - літаки, вертольоти. Але ми збиваємо і крилаті ракети. Так, на жаль не всі", - заявив він. 

За його словами, російські ракети високотехнологічні і спроектовані таким чином, щоб бути малопомітними і летіти на наднизьких висотах, від 50 метрів.

Не допоможуть навіть шамани: Орлуша попередив Путіна про неминучість "Лебединого озера"  

Відомий російський поет Орлуша в новому вірші попередив президента Володимира Путіна про те, що зовсім скоро на екранах ТВ транслюватиметься постановка "Лебедине озеро", яка в РФ вже стала символом смерті голови держави. За словами талановитого опозиціонера, від неминучого кінця диктатора не врятують навіть шамани.

Таким чином він вкотре засудив кривавий напад Росії на Україну та звірства окупантів на незалежній землі. З дописом можна ознайомитися на сторінці Орлуши в Facebook, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Говорят, президенты России бздят,

Когда видят маленьких лебедят,

Понимая, что танец их лебединый

На тот свет провожает всегда бл*дину

И тебе, это точно сказать могу,

Хоть к бурятским шаманам свали в тайгу,

Хоть перед иконой пластайся ниц,

Не сдержать этот танец свободных птиц", – попередив Путіна Орлуша.

Юрій Дудь більше не повернеться до Росії? Журналіст продає нерухомість у Москві 

У мережі поширилася інформація про те, що популярний російський блогер та журналіст Юрій Дудь, який засудив війну в Україні та виїхав із РФ, продає свою квартиру в Москві. Інтернет-користувачі припустили, що інтерв'юер позбавляється нерухомості на батьківщині, оскільки не планує туди повертатися.

Продає житло Дудь не самостійно, а через посередника. Знімки квартири та інформацію про неї опублікував у своєму Instagram Сергій Арфаров, який заявив, що апартаменти належать його другові, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Продається квартира друга з найсильнішою енергетикою. У кварталі Данилівська мануфактура, метро Тульська. 50 кв.м загальної площі. 4 поверх з 4-х. Поряд річка Москва. Територія під охороною, відеоспостереженням, шлагбауми, пропускна система. Інфраструктура: кафе, бари, ресторани, магазини", – написав під знімками "ріелтор".

Уточнив він і причини продажу. За словами Сергія, "друг" продає нерухомість через "переїзд до іншої країни за незалежними від нього обставинами".

Путініст Газманов хотів показати страшних "українських фашистів", але зганьбився 

Російський співак Олег Газманов, який ще в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну підтримав війну, вирішив підставити українських військових.

Він оприлюднив у своїх соціальних мережах фотографію нібито з українськими військовими, але насправді на знімку зображені учасники банди Сальвадора, які відбували покарання в південноамериканській в'язниці, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"Просто треба пам'ятати, з ким зараз воюють росіяни", - йдеться у підписі до фото.

На цей пост звернув увагу журналіст-опозиціонер Ілля Шепелін. У своєму Telegram-каналі він вказав на недоумство Газманова і розповів, звідки взялося це фото насправді.

"Коротше, якщо знайти першоджерело прикріпленої фоточки (а вона зроблена в центральноамериканській в'язниці 2 роки тому), то з'ясується, що росіяни зараз воюють з бандами Сальвадору", – написав Шепелін.

"Був вакуум": Ірма Вітовська висловилася про співпрацю українських зірок з росіянами 

Мегапопулярна українська атриса театру та кіно Ірма Вітовська ще в 2014 році відмовилася від зйомок в російських проектах, вона повністю розірвала співпрацю з окупантами. 

Як вона поділилась в інтерв'ю "УП. Життя", особисто для себе вона вирішила, що не буде брати участь в "увєсєлєніях на танках" і пропаганді.

"А є багато таких, які до останнього, до 24 лютого співпрацювали, знімали спільні кліпи. Знаєте, кожен знає свої брудні майки чи труси, хай він із ними живе", - наголосила актриса.

А тепер, додала Ірма, вони будуть працювати для українського народу в кіно.

"Не треба зараз згадувати нічого, що може кидати докір. Навіть я, якщо згадати, до Майдану так само мала багато співпраць із росіянами", - наголосила Вітовська. 

Вона пояснила, що раніше наше інформаційне поле абсолютно залежало від росіян. І це злиття було свідомим.

"І тут питання не до нас, а до політичних еліт. Чому в той час згортали багато проектів, хто керував радіо, кому повіддавали продакшени, хто курував, хто був "смотрящим" на каналах з ігрового контенту. Це не до нас питання. Ми – виконавці, ми надаємо свої послуги. Ми навіть не придумуємо фільм, правда?" - пояснила акторка.

Вона зазначила, що не виправдовує людей, які співпрацювали з Росією. Але війна розпочалась у 2014-му.

"Ось тут уже треба було наводити гігієну. А до 2013 року був вакуум", - підсумувала Ірма.   

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини