MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 липня 2022

257 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 липня. 

Конкурсна комісія оголосила керівника САП 

Новим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) стане Олександр Клименко.

Про це повідомляє Суспільне та пише у Telegram нардеп Ярослав Железняк, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що Клименко - детектив Національного антикорупційного бюро.

Конкурсна комісія затвердила Клименка переможцем ще півтора року тому.  

Формула Кіссінджера: чому Україна досі не є членом НАТО? 

"The outcome, which, in my impression, Zelensky has now accepted, is if the Free People can keep Russia from achieving any military conquests and if the battleline returns to the position where the war started, then the current aggression will have been visibly defeated. Ukraine will be rearmed and closely connected to Nato, if not part of it". Henry Kissinger, 2 July 2022

А справді, чому, власне, Україна досі не є членом НАТО (part of it), незважаючи на те, що Україна сьогодні єдина країна, яка відважно та ефективно виконує ту місію, заради якої цю поважну організацію і створили — захист Західної цивілізації від експансії вічних спадкоємців Чингісхана та Йосипа Сталіна. Українці борються насамперед за свою свободу та незалежність. Але у разі їхньої поразки нікому вже захищатиме комфортну гедоністську політкоректну Європу, пише Андрій Піонтковський, інформує UAINFO.org.

Розуміючи, що у питаннях власної безпеки ризиковано покладатися виключно на США, європейці понад півстоліття вели безплідні розмови про створення європейської армії. І ось як Венера на пару з Марсом із піни морської навесні 2022 року з'явилася світу європейська армія — героїчні Збройні Сили України. І жодної іншої європейської армії у Європи не буде.

Це нова військово-політична реальність, яка ламає шаблони та стереотипи, що склалися на Заході десятиліттями. Але повернемося до поставленого питання. Є дві групи причин, через які Захід наполегливо відмовляє (відмовляв?) Україні у прагненні, закріпленому у її Конституції. По-перше, причини офіційно декларовані. Україна не цілком відповідає найвищим критеріям клубу найбільш розвинених країн Вільного світу: поділ влади, цивільний контроль над військовими, вільні ЗМІ, економічна транспарентність. 

Похвальна вимогливість до кандидатів, але за всієї поваги до нещодавно прийнятих в НАТО без жодних зволікань держав — Албанії, Чорногорії, Північної Македонії — невже всі вони є такими недосяжними маяками, які дотримуються цих високих стандартів, ніж молода українська демократія? Отже, існували інші реальні причини відмови прийняти Україну. Вони очевидні, і всі їх чудово розуміли.

Україна може отримати винищувачі F-16: як вони вплинуть на хід війни. ВІДЕО 

Українські військові льотчики вчитимуться використовувати багатоцільові винищувачі F-15 і F-16 на американській авіабазі в штаті Міссурі. Палата представників ухвалила проект закону про військовий бюджет США, в частині якого буде виділено 100 мільйонів доларів на навчання українських льотчиків. Найближчим часом очікується голосування в Сенаті, і далі президент США поставить свій підпис. 

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, агресія Росії змусила рухати всі процеси набагато швидше. Вже давно стало очевидним, що Військово-повітряні сили України потрібно терміново посилювати, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Пілот 1-го класу і полковник Юрій Булавка каже, що ВПС України потрібні сучасні літаки, щоб протистояти ворогу. Американські Falcon, F-15 і F-16 і, можливо, F-18 - цього було б достатньо, щоб схилити перевагу на нашу сторону.

"Тому що ці літаки мають сильні бортові радари, технологічне обладнання, а головне - ракети з активною головкою самонаведення. У нас є план дій для максимально швидкого перенавчання пілотів", - заявив Булавка.

Один з головних лобістів українських інтересів конгресмен Адам Кінзінгер поступально відстоює думку про необхідність більш жорстких рішень щодо російської агресії і зокрема щодо закритого неба над Україною. Без сильної авіації це дуже важко реалізувати.  

ВПС України можуть отримати як F-15 Eagle в експортному варіанті, так F-16, які йдуть на експорт спочатку. Найбільш ймовірними вважаються поставки саме F-16. Це - багатоцільовий літак, який дає можливість завдавати ударів як по повітряних цілях, так і по наземних. Він надійний, розвиває велику швидкість, висоту здатний набирати вертикальним польотом.

"Це не просто жуківщина". Чим Росія здивувала всіх, навіть тих, хто не очікував від неї людяності – військовий 

Військовий експерт та офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін в інтерв'ю Радіо НВ розповів, чим Росія здивувала навіть тих, хто не очікував від неї людяності, інформує UAINFO.org

"Вони максимально безжальні до своїх. Вони настільки безжальні, що це здивувало всіх. Навіть тих, хто не очікував від Росії людяності, гуманізму, вони однаково здивували", — сказав Левін.

За словами ізраїльського офіцера, це російська військова перевага та якість.

"Потрібно розуміти, що це не просто "жуківщина" — м’ясники, "зараз ми закидаємо [вас тілами]", вони це перетворили на якість. Я не здивуюсь, якщо там дійсно вважають, що 5 тис. згоріло для того, щоб взяти Лисичанськ, а вони кажуть: "Ого 5 тис. тіл кров’ю полили. Велика перемога, насправді". Якась людожерська ахінея", — сказав він.

"У нас тут свій, не менш важливий фронт". Юрій Горбунов показав, як на Миколаївщині рятують урожай після російських ракетних ударів. ВІДЕО 

Український телеведучий Юрій Горбунов опублікував відео з Миколаївщини та показав, як українці рятують урожай пшениці, інформує UAINFO.org

У відео, опублікованому в Instagram, представники ДСНС намагаються загасити пожежу, яка вибухнула на хлібному полі в Миколаївській області після російських ракетних ударів, та врятувати врожай пшениці.

"У нас тут свій фронт, не менш важливий – боротьба за врожай. А он комбайн продовжує збирати", – каже представник ДСНС у відео, на якому один із рятувальників гасить пожежу водою з пожежної автівки, а інші чоловіки відділять палаючу пшеницю від поля у намагаються загасити полум'я.

"От так на Миколаївщині рятують урожай! Прифронтова зона! Справжні герої!!", – написав Горбунов.

У Рівному оцифрували стародрук XVII століття, виданий Києво-Печерською лаврою. ФОТО 

Видання Києво-Печерської лаври першої половини XVII століття "Тріодь Цвітна" перевели в електронний вигляд у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила завідувачка сектору впровадження цифрових технологій музею Ольга Морозова, інформує UAINFO.org

"Оцифрували ще одне видання з музейних фондів. Це "Тріодь Цвітна" друкарні Києво-Печерської Лаври, яка вийшла у світ 1631 року. Це багато ілюстрована книга, яка містила всі церковні служби, починаючи від Великодня і аж до свята Всіх Святих. Її Петро Могила присвятив своєму брату Мойсею, який був князем у Молдові. У нашому примірнику відсутній титульний аркуш. Також вміщено лист-присвяту Петра Могили братові Мойсею", - зазначила Морозова.

У Росії оголосили "полювання" на Максима Галкіна через позицію щодо війни проти України. ВІДЕО 

У Росії порушили кримінальну справу проти коміка Максима Галкіна, його звинувачують у поширенні так званих фейків про армію РФ.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, артист із самого початку повномасштабного вторгнення засуджує війну в Україні й, зіткнувшись з хвилею хейту, переїхав до Ізраїлю зі своєю дружиною Аллою Пугачовою і двома дітьми, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я не виступаю зараз в Росії не тому, що я не хочу, і не тому, що глядач проголосував проти, здавши квиток. А тому, що ці концерти стали забороненими. Ну, я поїхав до Ізраїлю відпочити. Я давно збирався відпочити, заодно запланував тут концерт, де мені не забороняють виступати. Де мене завжди чекає публіка. Складно мені дорікнути, напевно, у зраді", - заявляв Галкін. 

У своїх соцмережах він розповідає про всі жахи війни та засуджує злочинний режим Кремля. А в Ізраїлі він регулярно дає концерти, а виручені гроші з продажу квитків артист перераховує на допомогу українським біженцям. При цьому він неодноразово зізнавався в любові до своєї батьківщини й додавав, що Росія - це не влада. Однак такі зізнання не змінили народний гнів на милість - Максима Галкіна звинуватили в зраді й навіть в нетрадиційній орієнтації.

А тепер на нього написали заяву за так зване поширення фейків про армію РФ - йому може загрожувати до 7 років в'язниці в Росії.

Померла телеведуча й акторка Руслана Писанка

На 56 році життя померла українська акторка й телеведуча Руслана Писанка

Про це повідомили журналісти ТСН.ua, посилаючись на власні джерела, інформує UAINFO.org.

Вона перебувала в Німеччині, де боролася з важкою хворобою. Проте 19 липня життя телеведучої обірвалося. 

"Велика війна змусила поїхати її до Німеччини. Там лікарі у Руслани Писанки діагностували важку хворобу. Руся практично нікому не казала про свою війну. Стежила за усіма подіями, допомагала, сміялась в трубку, будувала плани на майбутнє. Але хвороба сьогодні вночі нашу Русю забрала", – повідомили на каналі.

Наразі невідомо, коли й де відбудеться церемонія прощання з Писанкою.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини