MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 липня 2022

121 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 липня. 

Названо три ймовірних цілі Путіна в Україні та світі

"П'ятий місяць війни. Вона буде довгою. Зрештою, 5 місяць — це вже той час, коли більшість з нас позбулись ілюзії на швидке завершення. На жаль, єдине оптимістичне твердження, що війна закінчиться до нового року — має мало підстав для свого втілення", - про це у Фейсбуці пише Віктор Андрусів, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні можу тільки підтвердити свій давній пост про те, що ми здобули перемогу на стратегічному рівні, але пройде чимало часу і жертв поки вона буде оформлена в реальності.

За останні місяці ми практично створили найсучаснішу армію НАТО, яка вміє воювати майже всіма сучасними видами озброєння країн-членів. Так, ми ще не отримали літаки й далекобійні ракети. Але Путін продовжує робити все, щоб і це нам надали, зокрема, удар по одеському порту, вчергове доводить, що Путін виконує тільки ті домовленості, які його можна змусити виконати. Наші партнери майже повністю пройшли шлях від сторонніх спостерігачів до союзників, і звернути з цього шляху буде неможливо, хай як би тяжко не було.

Сьогодні Путін ставить три цілі:

1. Захоплення Донбасу до грудня

2. Газовий шантаж Європи

3. Повалення проукраїнських урядів в Європі та втрата Конгресу демократами в США

Росія істерично вимагає переговори, прийшло усвідомлення поразки – Піонтковський

Росія задіяла у війні проти України 85% регулярних військ. Це свідчить про усвідомлення поразки. Зараз окупанти вимагатимуть переговорів.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу FREEДОМ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Це свідчить про те, що вони програли війну і у них нема стратегічної перспективи. Погляньте, з якою істерикою Москва наполягає на переговорах. Лавров вчора розсував кордони "нашого рейху" до Варшави чи Лондона, а сьогодні каже про те, що необхідно терміново відновити переговори", - каже Піонтковський. 

Політолог впевнений, що атака на порт Одеси, яка стала плювком в обличчя президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, також свідчить про помсту Кремля за те, що Україна не погодилася у Стамбулі на перемир'я в районі Херсону.

У РФ звинуватили Україну в підготовці операції з викрадення російських бойових літаків за участі Христо Грозєва  

Російські пропагандисти зробили черговий випад у бік України та Заходу, цього разу звинувативши їх нібито в намірі викрасти бойові літаки РФ. Участь у так званій операції вони приписали також головному розслідувачу видання Bellingcat Христо Грозєву.

Таку інформацію 25 липня розтиражували росЗМІ. Заявляється, що російська Федеральна служба безпеки "розкрила і припинила плани" Головного управління розвідки Міноборони України, "куровані спецслужбами НАТО", пише Обозревательінформує UAINFO.org

"Співробітники української військової розвідки, діючи від імені політичного керівництва своєї країни, намагалися завербувати за грошову винагороду й гарантії отримання громадянства однієї з країн Євросоюзу російських військових льотчиків", – йдеться у повідомленнях із посиланням на дані ФСБ.

Там наголосили, нібито українська сторона також намагалася змусити цих льотчиків "посадити літаки на контрольовані ЗСУ аеродроми".

Кіссінджер закликав в жодному разі не поступатися територіями України 

Колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер закликав під час можливих майбутніх переговорів з Москвою не поступатися територіями України, захопленими під час російського вторгнення.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю німецькому каналу ZDF, інформує UAINFO.org.

"Як би там не було, переговори однозначно доведеться базувати на необхідності запобігти жертвам. І якщо відповідальні на Заході вирішать це перед переговорами, то це правильно. Вони повинні спочатку встановити межі того, чим вони за жодних обставин не поступляться. І відмова від української території не має бути однією з умов, які ми можемо прийняти" - заявив Кіссінджер. 

Він наголосив, що західні лідери у питанні переговорів з РФ повинні повною мірою координувати свою позицію з жертвою агресії.

Снєгирьов: Деокупація Нової Каховки позбавить "спецоперацію" РФ будь-якого сенсу 

Українські захисники влучно атакують об’єкти росіян на півдні й готуються до контрнаступу на Херсонщині. Доля війни може вирішитися на Каховському напрямку, адже саме визволення Нової Каховки зруйнує всі плани кремля щодо коридору з ОРДЛО в Крим й позбавить путінську "СВО" сенсу.

Про це пише співголова ГІ "Права Справа", громадський активіст, воєнний експерт Дмитро Снєгирьов, інформує UAINFO.org

Херсон має для путіна сакральне значення, але саме звільнення Нової Каховки остаточно зруйнує всі плани росіян. Адже це місто є ключовим з точки зору росіян для створення так званого сухопутного коридору від ОРДЛО до Криму й подачі води на анексований півострів.

На Херсонщині ЗСУ вже довели свою спроможність здійснювати вогневий контроль ключових мостів через Дніпро (Антонівський і дамба Каховської ГЕС), що дає можливість українським військовим фактично відрізати логістичне забезпечення окупаційної армії.

На південних фронтах є просування наших військових вглиб окупованих територій на 10-15 км. Крім того, ЗСУ "нависають" власне над криворізьким угрупуванням супротивника. Йдеться про уповільнення наступу окупантів з Херсонського напрямку в бік Кривого Рогу. Плюс нашим бійцям вдалося просунутись углиб в напрямку Нової Каховки.

"Мобілізація має бути диференційована": Арестович висловив думку, кого треба випускати за кордон 

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович прокоментував просування ініціативи, що розширила б перелік осіб, які б могли виїжджати за кордон в умовах мобілізації під час воєнного стану.

Так, Арестович сказав, що він не ухвалює таких рішень, однак відчайдушно радить це тим, хто такі рішення ухвалює.

Про це радник голови ОП розповів у розмові з російським юристом, правозахисником Марком Фейгіним, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Я не ухвалюю таких рішень, але я відчайдушно раджу в тому числі і через публічний простір їх ухвалити. Я вважаю, що мобілізація має бути диференційована. Треба забезпечити проходження військовими професіоналами або охочими добровольцями відповідних навчань, підготовки. А людей, які з низькою мотивацією, не хочуть служити і при цьому можуть приносити валюту, утримувати свої сім’ї і економіку, такі як моряки, треба випускати (за кордон – ред.)", – пояснив Арестович.

Актриса зі "Сватів" підтримала геноцид українського народу

Актриса серіалу "Свати" Інна Корольова підтримала війну в Україні і заявила, що актриса Анна Кошмал, яка виступає проти кровопролиття в нашій країні і геноциду українського народу, "не пам'ятає добра".

Про це повідомляє "Експрес-газета", пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Так, Корольова розповіла, що одного разу путініст Федір Добронравов врятував життя. Тому він не заслужив такої агресії з боку актриси.  

Варто відзначити, що сам Добронравов також підтримує війну в Україні. Раніше в росЗМІ опублікували відео, як актор відвідав поранених окупантів у лікарнях. Там він бажає загарбникам якнайшвидшого одужання. 

"Не можна так кидатися... це неприємно. Ой, друзі, там всім потрібна психологічна допомога, це висловлювання не тільки з її боку, вони вже настільки часті, що не сприймається серйозно. Не можеш зрозуміти - це агонія у людини або занепад сил", - сказала Корольова.

Ольга Сумська назвала єдиного актора з Росії, який писав їй після 24 лютого  

Відома українська актриса театру та кіно Ольга Сумська зізналася, що за час повномасштабної війни в Україні їй написало лише двоє колег із РФ. Один із них – виконавець головної ролі у серіалі "Останній москаль" Ігор Скрипко. Ім'я другої знаменитості артистка вирішила не називати, щоб не нашкодити цій людині.

При цьому Сумська наголосила, що вона розуміє, чому деяким людям страшно публічно говорити про свою позицію. Про це вона розповіла в інтерв'ю YouTube-проєкту FreeDom, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Це страшно. Жодна людина не зателефонувала, хіба що написала одна. Це Ігор Скрипко, наш "Останній москаль" – серіал, в якому він знімався і власне грав москаля. Ось він пише. Ой, це така інформація... Я просто розумію, що всі ризикують. Той режим, в якому вони зараз перебувають – це божевілля. За будь-яке слово, прояв позиції, буде дуже жорстке покарання. Дзвонять та коментують ті, які виїхали з країни", – поділилася актриса. 

До слова, Скрипко народився в Сизрані, але має українське коріння. Актор довгі роки знімався в Україні. 25 лютого цього року він опублікував у соцмережах антивоєнний пост зі своїми архівними відеоматеріалами з Києва.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини