MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 жовтня 2022

125 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 жовтня.

НАБУ оголосило в розшук екс-голову Нацбанку Шевченка

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук екс-главу Нацбанку Кирила Шевченка, а також посадових осіб "Укргазбанку", причетних до розкрадання понад 200 млн грн. 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Йдеться про ексголову правління "Укргазбанку", одного із заступників "Укргазбанку" та заступника директора Департаменту по роботі з корпоративними ВІП-клієнтами цієї держустанови", - зазначили в НАБУ.

Путін готовий пожертвувати 20 млн своїх солдат заради перемоги в Україні, але його удача скінчилася, – ексдипломат РФ

Кремлівський диктатор Володимир Путін цілком готовий пожертвувати 20 мільйонами російських солдатів, щоб виграти війну проти України. А також задля того, щоб забезпечити своє політичне виживання.

Про це заявив ексдипломат із представництва РФ при офісі ООН у швейцарській Женеві Борис Бондарєв, який залишив посаду в травні 2022-го на знак протесту проти російського вторгнення в Україну. Думкою він поділився в інтерв'ю Sky News, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Я думаю, що 20 років перебування Путіна при владі були для нього дуже вдалими. Він не розумний, йому просто пощастило. Тепер вважаю що його успіх закінчився", – зазначив колишній російський дипломат. 

Бондарєв, який працював у галузі ядерного роззброєння, описав рівень відчаю глави РФ, наголосивши, що той готовий побачити, як під час війни загине більше десятої частини населення країни-агресора.

А після поразки, вважає він, кремлівському лідеру доведеться пояснювати своїм елітам і населенню, чому так трапилося, і тоді в нього можуть виникнути проблеми з поясненням.

"Не готуються до виходу прямо зараз": Буданов пояснив, що стоїть за заявами Суровікіна про "непросте рішення" і коли ЗСУ звільнять Херсон 

Заяви новопризначеного командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна про можливе ухвалення "непростих рішень" щодо Херсона не означають, що окупанти залишать тимчасово окуповане місто просто зараз. Це швидше підготовка створити підґрунтя для згладжування можливого програшу та подальшої здачі  облцентру. 

Російські війська у Херсоні можуть опинитися у такій же ситуації, як українські воїни у Маріуполі навесні, однак поки загарбники готуються до оборони міста. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Намагаючись потлумачити заяву Суровікіна про "непрості рішення" щодо Херсона, Буданов наголосив, що Росія усвідомлює неминучість як локального, так і глобального програшу у війні проти України. 

"Вони розуміють, що Росія йде до програшу як глобального, так і локального на місцях. Якщо про глобальний програш він (Суровікін. - Ред.) може сказати, що "це не моя справа", а от за локальний – саме Суровікін буде відповідати. Він готує підґрунтя для того, щоб, якщо буде прийняте рішення по здачі міста, або їх просто виб'ють звідти, щоб підґрунтя було підготовлене і якось згладити це все. Але разом з тим я не можу вам сказати, що прямо зараз вони з Херсона тікають. Ні, такого нема", – наголосив очільник воєнної розвідки.

"Це пристрілка": Жданов озвучив печальний прогноз щодо ракетних атак РФ. ВІДЕО

Росія пристрілюється, завдаючи ракетних ударів по Україні. Такі атаки тільки посилюватимуться у найближчому майбутньому.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов під час одного зі своїх ефірів, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"На мій погляд, це пристрілка. Вони пристрілюють ті місця. Чи ближче ми наближатимемося до зими, тим більше, на мій погляд, ці обстріли посилюватимуться. Точність цих обстрілів буде підвищуватися", - сказав Жданов. 

За його словами, Росія б'є по об'єктах критичної інфраструктури крилатими ракетами. Деякі з них, зокрема Х-101, вже закінчуються. Про це свідчить й те, що РФ почала використовувати для атак на Україну ракети такого типу 2022 року випуску, отже вони потрапляють на фронт просто з-під конвеєра. 

Експерт не виключає, що Росія може обходити санкції, щоб отримати комплектуючі до своїх ракет. За його словами, цей момент потребує глибокого аналізу. Втім, ракети в Росії все ще є, виробництво налагоджено, тому атаки на Україну триватимуть до кінця війни.

"До кінця війни будуть ракетні обстріли, повірте. Така методика ведення війни Російської Федерації", - зазначив Жданов.

Гауляйтер Стрємоусов оголосив про швидке звільнення від "укронацистів" ще трьох областей України

Гауляйтер Херсона Кирило Стрємоусов останнім часом бентежить суспільство своїми відеозверненнями. В останньому він заявив про звільнення найближчим часом Дніпропетровської, Одеської та Миколаївської областей.

Відеозвернення він виклав у своєму телеграм-каналі, а на задньому фоні красується незрозуміла карта, на якій окупанти захопили ледь не пів України, пише ТСН, інформує UAINFO.org

"На вечір 23 жовтня 2022 року на Херсонському напрямку все стабільно. Ми всі атаки відбиваємо. І пам'ятайте - ми захищаємо свою руську землю. Тому всім ждунам, які підняли голови в Херсоні і намагаються нам протистояти, пам'ятайте, ми в будь-якому випадку переможемо. Найближчим часом від укрнацистів звільнять Дніпропетровську, Миколаївську і Одеську області", - нафантазував  Стрємоусов.

Сплячі "консерви" Путіна на Заході можуть розконсервувати, – ексміністр закордонних справ України

Росія наводнила Захід своїми "сплячими" агентами, або "консервами", які можуть бути активовані у будь-який момент з метою організації спецоперацій. Цих агентів необхідно виявляти і депортувати на батьківщину, у  Росію.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко. "Досить вже Заходу займатися лише констатаціями, треба вже діяти, і діяти жорстко", – закликав він, інформує UAINFO.org.

Дипломат звернув увагу на зміну риторики Кремля щодо країн Заходу з формально дипломатичної до відверто ворожу. "Раніше Путін казав: "наші західні партнери". Тепер ця риторика зникла. Він публічно визнав, що бореться проти Заходу і вважає його уособленням усього світового зла".

За словами Огризка, агенти, які у великій кількості перебувають у країнах Заходу, становлять реальну небезпеку для цих демократій, оскільки ці так звані консерви "можуть бути розконсервовані в будь-який момент та задіяні Путіним для будь-яких операцій". 

В цьому контексті дипломат зауважив, що західні, зокрема, німецькі спецслужби напевно володіють інформацією щодо осіб, які, перебуваючи на території їхніх держав, працюють на державу-агресора. Він наголосив, що недостатньо просто говорити про небезпеку – потрібно негайно діяти, щоб зменшити її.

Шейтельман вказав на показовий "нюанс" із закликом пропагандиста Красовського вбивати українських дітей

Російський пропагандист і вже відсторонений глава RT-Russia Антон Красовський, який публічно закликав вбивати українських дітей, діяв не просто як пересічний громадянин, а як офіційний представник Російської Федерації.

На це звернув увагу в інтерв'ю Наталі Влащенко політтехнолог Михайло Шейтельман. Він поділився, що у пропагандиста явні проблеми із психічним здоров'ям, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Красовський – психічно хвора людина. Я не зміг через це подивитися це інтерв'ю. Я читав лише розшифровки. Дивує, що він же офіційний співробітник, майже глава RT. Красовський представляє державу Російську Федерацію. Це ж не просто людина", – підкреслив Шейтельман.

Він додав, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив дуже правильно, попередивши, що ті, хто дивиться RT, підпадають під вплив таких висловлювань.

В Росії звинуватили чайок в падінні Су-34 на будинок в Єйську

Причиною падіння винищувача Су-34 на 9-поверховий будинок в російському Єйську стало потрапляння птахів в двигун.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на російське видання ТАСС, інформує UAINFO.org

По інформації джерела видання в силових структурах, в момент зльоту в двигун літака потрапили дві чайки, що і призвело до аварії.

"Їх (чайок, - ред.) рештки знайдені експертами при огляді уламків літака", - заявило джерело.

Портников: Латвійська церква виходить з РПЦ на тлі війни в Україні. Як відповість Москва?

У вересні парламент Латвії – на тлі війни в Україні – ухвалив поправки до закону "Про Латвійську православну церкву", згідно з якими ця церква має стати повністю незалежною від Московського патріархату. Собор Латвійської православної церкви (ЛПЦ), який відбувся у Ризі 20 жовтня, направив патріарху Кирилу прохання про отримання автокефалії цією церквою та вніс відповідні зміни до статуту ЛПЦ.

Ініціатива про відокремлення Латвійської православної церкви від РПЦ була виявлена спочатку не священниками, а президентом Латвії Егілом Левітсом. Голова держави вніс до парламенту Латвії поправки до закону «Про Латвійську православну церкву», згідно із якими ЛПЦ пропонувалося діяти самостійно і не мати зв’язків із Московським патріархатом. Сейм ухвалив цей закон ще 8 вересня – пише Віталій Портников для Радіо.Свобода, інформує UAINFO.org

Але латвійські політики наголошували, що вони не роблять замах на канонічний статус Латвійської церкви, йдеться виключно про регулювання державою питань адміністративного характеру. Якщо проводити паралелі, президент та сейм Латвії запропонували Латвійській православній церкві статус, який вже мала Українська православна церква (Московського патріархату). УПЦ (МП) офіційно вважала себе незалежною як релігійна організація, але залишалася в канонічній єдності з РПЦ.

Чи загрожують українцям "тижні без світла"? 

Ситуація довкола енергосистеми України, є контрольованою, у зв'язку з чим сьогодні важко уявити "апокаліптичний" сценарій для українців щодо довготривалих відключень світла.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, інформує UAINFO.org.

За словами Кудрицького, виходячи з чинної ситуації, важко уявити, аби українців могли б лишити світла на тижні або ж місяці, оскільки ситуація довкола енергосистем в Україні є контрольованою. 

"Якщо виходити навіть з нинішньої ситуації, наша енергосистема все ще цілісна і контрольована Диспетчерським центром "Укренерго". Ми поки що далекі від апокаліптичного сценарію. Я навіть не знаю, наскільки цей апокаліпсис реалістичний", - відзначи голова "Укренерго".

"Я не поняла". Попри заборону Вєрка Сердючка заспівала російською на весіллі у Львові. ВІДЕО 

В мережі опублікували відео, як Вєрка Сердючка зі своїм музичним колективом виступає на весіллі у Львові і співає пісню російською мовою попри заборону російськомовного контенту. Про це пише 24 канал

Так, за даними видання, захід проходив саме у Львові. На відео видно, як молодята і гості танцюють під легендарний хіт "Я не поняла". 

Варто нагадати, що у вересні 2018 року на Львівщині заборонили використання російськомовного культурного продукту. На початку цього року у Львові перевірили кафе, ресторани й нічні клуби на дотримання мораторію. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини