MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 січня 2023

281 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 січня.

США та Японія зробили спільну заяву на підтримку України та засудили дії РФ

https://uainfo.org/blognews/1673500455-ssha-ta-yaponiya-zrobili-spilnu-zayavu-na-pidtrimku-ukrayini.html

Під час засідання Консультативного комітету США – Японія з питань безпеки країни зробили заяву, в якій засудили дії Росії та висловили підтримку України. Вони заявили, що агресія РФ проти України "розхитує основи міжнародного порядку".

Про це йдеться в заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена і глави МЗС Японії Йошімаса Хаяшіl, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.

«Ми стоїмо разом з Україною проти війни президента Путіна, що загрожує принципам, які лежать в основі міжнародного порядку, заснованого на правилах — включно з тим, що всі нації повинні мати можливість визначати власний шлях, а також мати право на суверенітет, незалежність і територіальну цілісність», — йдеться в заяві. 

Блінкен наголосив, що коли нації тримаються разом, вони стають міцнішими.

Хаяші, зі свого боку підтвердив, що агресія РФ проти України «розхитує основи міжнародного порядку».

Він зауважив, що під час зустрічі в Вашингтоні сторони зайняли спільну позицію, що РФ вдається до «безрозсудної ядерної риторики та атак на цивільну інфраструктуру». Крім того, за його словами, Вашингтон і Токіо зійшлися на необхідності «продовжувати рішучу підтримку України».

РФ готує нову ракетну атаку: в ОК "Південь" розкрили подробиці

Окупаційна армія РФ наразі, ймовірно, планує нову масовану атаку по Україні. Періодичність обстрілів свідчить, що зараз може вестись підготовка.

Про це попередила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "Київ". На її думку, окупантам подобається ця тактика терору, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ймовірно, масована ракетна атака готується. Тому що періодичність масових атак окупантів саме така. Це десь 10–14 днів їм треба підготуватися до масованої атаки. Оскільки їм ця тактика подобається, ймовірно вони готуються повторити атаку", - зазначила Гуменюк. 

За словами керівниці прес-центру, ця атака може бути змішаного типу, коли використовуються ракети повітряного базування, морського базування та дрони-камікадзе. Вона додала, що за деякими показниками запас ракет переходить критичну межу, тому вони частіше використовують БПЛА.

Maxar показав супутникові знімки Соледара і Бахмута. ФОТО 

Maxar Technologies показала, як виглядають Соледар та Бахмут Донецької області, де точаться запеклі бої з російськими окупантами.

Аби порівняти масштаби руйнувань, спричинених російською агресією, компанія опублікувала в Twitter супутникові знімки Соледара 1 серпня 2022 року та 10 січня 2023 року, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Додаткові супутникові знімки міста Соледар, Україна, до (1 серпня 2022) і після (10 січня 2023), що показують будинки, школи та будівлі, знищені в результаті кількамісячних боїв і артилерійських перестрілок", – йдеться в повідомленні.

Найближчі два-три місяці стануть вирішальними: генерал розповів, коли Україна зможе відвоювати захоплені території

Невдовзі можливий серйозний перелом у війні на користь ЗСУ. Найближчі два-три місяці стануть вирішальними для наших військ.

Про це розповів генерал армії України, ексголова Зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в інтерв'ю "Телеграфу". На його думку, наступальні дії – це передумови цих вирішальних місяців війни, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Генерал зазначив, що наразі Кремль продовжує кидати у бій нові й нові сили, намагаючись відсунути ЗСУ на ділянці Сватове – Кремінна у Луганській області, посилюючи атаки на Соледар і Бахмут – на Донеччині.

Але саме там, зокрема витримавши ще якийсь час тиск противника, українська армія зможе створити умови для завдання потужних флангових та інших нищівних ударів, упевнений Микола Маломуж. А після цього перейти до чергової наступальної операції. 

"Думаю, у планах нашого Генштабу таке є. Головком Залужний навіть озвучував, без конкретики (і це правильно), що ведеться відповідна підготовка для раптових концентрованих масованих ударів, вогневих валів. Комплексних атак — із фронту, з тилу, із флангів", — наголосив експерт.

Через дефіцит боєприпасів РФ не зможе підтримувати наступальні операції у 2023 році, – ISW

Неспроможність оборонно-промислової бази подолати дефіцит боєприпасів перешкоджатиме здатності військ РФ підтримувати наступальні операції на сході України в 2023 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Аналітики зазначають, що, згідно із заявами американських та українських посадовців від 10 січня, щодобова інтенсивність артилерійського вогню окупантів зменшилася на 75%, що є мінімальним показником з 24 лютого 2022 року.

У звіті ISW припустили, що російські війська, можливо, зменшили обстріли внаслідок скорочення поставок або, можливо, переглядають свою тактику. Адже вичерпали свої запаси 122-мм і 152-мм калібру та інші резерви влітку 2022 року, припускаючи, що надмірні артилерійські атаки призведуть до швидших результатів. 

"РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби", - вказують фахівці.

Путін – як хамелеон: яким диктатора пам'ятає його колишній спічрайтер 

Україна – питання, від результату вирішення якого залежить політична доля та фізичне життя Путіна. І в цей момент диктатор втрачає самоконтроль, у ньому починають домінувати емоції.

Президент Росії Володимир Путін був дуже раціональним та зразковим менеджером у період перебування при владі в 2008-2010 роках.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів колишній спічрайтер президента РФ у 2008-2010 роках Аббас Галлямов.

"Він був дуже раціональним, логічним. Він був просто таким зразковим менеджером: він чітко формулював задачі, чітко розподіляв зони відповідальності, знав, з кого і за що запитувати. Там не було місця взагалі жодним емоціям, все було дуже раціонально", – поділився спогадами ексспічрайтер диктатора.

"Якщо б мені в той момент сказали про те, що ця ж людина робитиме те, що зараз робить, я б не повірив. Це здавалося б неможливим. Тому що з погляду логіки та раціо пояснити те, що сьогодні відбувається, практично неможливо", – додав Галлямов.

Він також розповів, що після повномасштабного вторгнення Росії до України намагався осмислити, "як так сталося, що та людина стала цією людиною".

"Я дійшов висновку, що (Путін – ред.) просто дуже такий багатогранний, багатофакторний, можна сказати навіть, – як хамелеон підлаштовується під обставини. І обставини дуже сильно змінилися", – сказав Галлямов.

У прифронтовій Авдіївці від серцевого нападу померла 6-річна дівчинка: її родина не хотіла евакуюватися 

У прифронтовому місті Авдіївка Донецької області у ніч на середу, 11 січня, померла шестирічна дівчинка. Попередньо, причиною смерті дитини став серцевий напад. 

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Він розповів, що дитина жила в Авдіївці з бабусею, її мати зараз за кордоном на заробітках. Батько дівчинки помер. 

"Це просто жах. Звечора у дитини почали німіти руки й ноги, бабуся нікому не сказала. І от маємо такий випадок", – каже Барабаш. 

Опікуни дівчинки не хотіли евакуюватися з міста, яке перебуває зовсім поруч із лінією фронту.

"Перший раз я її побачив в підвалі, де вона була зі своїми бабусею та дідусем, її слова, там у підвалі, були: "... мені страшно". Запропонував її опікунам, бабусі та дідусеві евакуюватися, не захотіли...Через час ще відвідав, переконував евакуюватись, не захотіли", – розповів волонтер Влад Маховський. 

Російська ілюстраторка пішла з журі премії Андерсена через протести низки країн і бойкот королеви Данії 

Російська ілюстраторка Анастасія Архипова залишила посаду голови журі міжнародної літературної премії Ганса Крістіана Андерсена. Їй вже знайшли заміну. 

Про це повідомила Міжнародна рада з дитячої літератури (IBBY), яка вручає премію. У пресрелізі сказано, що Архипова подала у відставку через "реакцію світу", інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Нагадаємо, що раніше представництва організації IBBY у Швеції, Фінляндії, Норвегії, Бельгії, Естонії, Латвії, Литві, Молдові та Україні намагалися домогтися відставки Архипової.

"Оскільки вона (Архипова – Ред.) усвідомлює важливість роботи IBBY та авторитет премії у світі, вона подала у відставку з посади голови журі", – зазначили в IBBY.

В організації також наголосили, що вони засуджує військову агресію Росії проти України та підтримує українське представництво премії.

"На сьогодні IBBY зробила дві публічні заяви, що підтверджують цю позицію, а такожактивно підтримує проєкти, які допомагають українським біженцям у Польщі", – сказано в заяві. 

"Продовжую бути вірним Онуфрію": Усик заявив, що хоче очищення УПЦ МП від російської агентури

Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик висловив свою релігійну позицію, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Під час прямого ефіру на своїй сторінці в Instagram боксер заявив, що залишається вірним УПЦ Московського патріархату з митрополитом Онуфрієм, проте хоче, аби вона очистилася від негідників – тих, хто виконує вказівки Росії.

"Багато питань щодо того, що я зрадник своєї церкви, віри та Господа Бога. Багато людей просять мене, щоб я сказав слово. Я продовжую бути вірним Українській православній церкві та митрополиту Онуфрію. І ще: я хочу, щоб наша УПЦ очистилася від тих негідників, які у ній є. Це не батюшки, а ті люди, які приїхали працювати за командою ворога – Російської Федерації. 

УПЦ була створена ще князем Володимиром 988 року. І до Москви, і до РПЦ вона жодного стосунку не має. Просто колись, дуже багато років тому, нашу церкву поневолила агресивна країна, яка забрала церкву нахабно і вирішила, що вони всіх врятують, а ми всі – це диявол чи ще хтось. Я говорю про росіян і про їхню державу. Вони всі кажуть, що борються зі світом, що священна війна. Тільки вони прийшли до чужої демократичної країни та вбивають", – сказав Усик.

"У неї всі пісні г*вно". Маша Єфросиніна та Оля Полякова жорстко висловилися про відому українську співачку

Телеведуча Маша Єфросиніна та співачка Оля Полякова несподівано різко висловилися про відому українську артистку.

У новому випуску їхнього спільного шоу Дорослі дівчата Полякова та Єфросиніна розповіли про лицемірство однієї з українських співачок, яка раніше приєдналася до негативних коментарів на їхню адресу в соцмережах, а потім почала просити підтримати її прем'єру анонсами в Instagram, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.

«Є співачка. Але ми не називаємо імена. Є така співачка, яка, коли нас із тобою хейтили, дуже класно на цій темі хайпувала», — почала Єфросиніна.

«Вона сказала: «Добре, що хоч дали нам тут видихнути без них», — продовжила Полякова.

Єфросиніна зізналася, що ігнорує її повідомлення та вважає, що у неї «немає клепки».

«Ця співачка щоразу, коли в неї виходить пісня чи кліп, мені пише, щоб я розмістила анонс. Я ігнорую, бо думаю, що в людини клепки немає… Ти мене скрізь срала, і продовжуєш срати, а тут ти думаєш, що в мене немає очей і я говоритиму, яка класна пісня, хоча пісня гівно. І коли було голосування за членів журі у нацвідборі на Євробачення, вона мені написала: «Будь ласка, попроси твою аудиторію, щоб вона за мене проголосувала», — розповіла вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини