MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 січня 2023

220 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 січня.

Захід хоче, щоб Путін програв, як нацистська Німеччина: професор заявив, що має бути велика поразка 

Захід хоче, аби президент Росії Володимир Путін зазнав у війні проти України великої, неминучої поразки на рівні того, що пережила нацистська Німеччина 1945 року.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів професор політичних наук Ратгарського Університету США Олександр Мотиль, інформує UAINFO.org

Науковець відповів на запитання про те, чи Захід вже точно вирішив, що Україна має не просто не програти цю війну, а виграти? І чи Путін та Росія мають таки зазнати нищівної поразки?

У підсанкційних російських олігархів виявили "золоті" британські візи

Десять російських олігархів, які перебувають від санкціями Великої Британії, раніше отримали право на проживання в країні за допомогою "візи інвестора".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CNN із посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Великої Британії Суелли Браверман, інформує UAINFO.org.

За словами міністра, ці десять осіб, які разом із візою отримали право на довгострокове проживання у Британії, “перебували у групі ризику щодо можливості отримання багатства за допомогою корупції чи іншої неправомірної фінансової діяльності і/або участі у серйозній та організованій злочинності”.

Браверман наголосила, що усі десять олігархів потрапили під дію санкцій через свою роль у російському вторгненні до України й вже після того, як отримали “золоту” візу.

Вона додала, що будь-які подальші потенційні міграційні програми, покликані залучити до Британії інвесторів, “не можуть пропонуватися винятково на основі особистих статків заявника”.

Як повідомлялося, у вівторок президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС тиснутиме на Кремль та його поплічників санкціями стільки, скільки це буде потрібно. Вона зазначила, що санкції також буде поширено на ті країни, які підтримують російську агресію проти України, наприклад білорусь чи іран.

Чому нам потрібен саме танк "Leopard 2А5" 

Якщо говорити про танки Leopard, то важливо вказувати, про яку саме модифікацію та яке покоління мова. Річ у тім, що Leopard від Leopard різниться. Наприклад, є танк Leopard 1 і це — старий танк, що можна порівнювати з елементом протидії радянському танку Т-62. Тому Leopard 1 нас не влаштовує абсолютно, пояснює військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко для NV, інформує UAINFO.org.

І коли в 2022-му зайшла мова про те, що німецький концерн Rheinmetall готовий був надати Україні певну кількість законсервованих танків Leopard 1, я виступав категорично проти. Тому що це танк позаминулого покоління. Але багато хто мені у відповідь на це казав, мовляв, віддамо їх територіальній обороні.

Так ось, для прикладу, нещодавно ми отримали від Словенії 28 танків M-55S, це фактично модернізовані радянські Т-55. Передусім, хочу подякувати Любляні, тому що вона, що може, те й дає. Але насправді брати такі танки я б не став. Бо якби я був командиром підрозділу, то ніколи б не посадив своїх хлопців у цей танк. Фактично Т-55. Нехай він буде прилизаним і якось сучасно виглядатиме, але у протидії з танком Т-72Б3, Т-80 або Т-90, він — мрець, а його екіпаж — самогубці.

Знову зганьбилися: у Шойгу доповіли про знищення БМП Bradley, яких в Україні немає 

Росія відзвітувала про знищення на війні в Україні БМП Bradley, про передачу яких нещодавно оголосили в Білому домі.

Самої техніки в Україні поки що немає, але російські військові нібито її знищили. Принаймні, про це йдеться у щоденному зведенні представника Міноборони Росії Ігоря Конашенкова, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Серед нібито знищеного західного озброєння - чотири одиниці БМП Bradley. "На вказаному напрямку противник втратив 11 танків, 17 бойових машин піхоти, в тому числі 4 одиниці БМП Bradley виробництва США", - заявив Конашенков.

До слова, Міноборони РФ неодноразово викривали у брехні. Наприклад, ще недавно у Шойгу заявили про нібито операцію "Відплата" за "бавовну" за місцем дислокації мобіків у Макіївці - окупанти вдарили по вулицях Краматорська, заявивши, що вбили сотні "націоналістів". Інформацію спростували самі ж рашистські "блогери".

Крім того, Росія постійно звітує про знищення неіснуючих елементів до HIMARS.

Несподівані союзники ЗСУ: як бобри можуть допомогти відбити напад РФ з півночі  

Погодні умови та життєдіяльність бобрів біля українсько-білоруського кордону абсолютно не сприяють наступу РФ з напрямку Білорусі, зазначають військові.

Як йдеться в матеріалі Sky News, зараз навколо кордону – кілометри річок, що вирвалися з берегів, густий мул і заболочені поля, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Це жахливе місце для проведення наступальної операції. Там багато водотоків, дуже мало доріг. Це дозволяє українським силам легко направляти рух російських військ у певні райони, де вони будуть обстріляні артилерією", – зазначає аналітик Конрад Музика, керівник оборонної консалтингової компанії Rochan Consulting.

Оскільки загроза повторного наступу росіян з Білорусі зберігається, бригади територіальної оборони готуються захищати прикордонну територію. Один з таких підрозділів, Волинська бригада ТРО, зараз проводить навчання в оточенні важкопрохідних каламутних озер з холодною водою.

У бригаді зазначають, що Україна пережила надзвичайно м'яку зиму, і це створило ідеальні умови для того, щоб захиститися від росіян. 

"На своїй землі вам все допоможе відстояти її – ландшафт, безліч річок, які цього року вийшли з берегів", – зазначає один із заступників командира бригади Віктор Рокун.

Автор-привид, який написав мемуари принца Гаррі, спробував пояснити неточності у книзі 

Коли принц Гаррі говорив про свої мемуари "Запасний", він наполягав на тому, що вони дуже точні й у книзі викладено лише факти. Але після того, як книга з'явилася на прилавках, читачі знаходять у ній дедалі більше неточностей. Письменник, який написав мемуари, спробував виправдати свого замовника, але поки що виходить не надто гладко, пише Daily Mail, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Принц Гаррі вже вказав на низку неточностей у його мемуарах. Так він стверджує, що є нащадком короля Генріха VI, тоді як єдиний син цього монарха, Едуард Вестмінстерський, помер бездітним, будучи підлітком. Справжнім предком принца Гаррі був король Георг III, який правив із 1760 по 1811, більш ніж через три століття після смерті Генріха VI.

Також він розповідає, як йому подарували Xbox до того, як вони були виготовлені, і пише про те, що батько Меган Маркл купив квиток на рейс Мексика-Лондон на Air New Zealand, який взагалі не літає цим маршрутом.

Дж. Р. Мерінгер, який також є автором автобіографій для Андре Агассі та співзасновника Nike Філа Найта, виступив на захист книги, за написання якої, як повідомляється, йому заплатили 1 мільйон доларів.

Ділячись уривком із книги Гаррі, він підкреслив, що сам принц іноді зізнається, що не впевнений у точності всіх подробиць, якими ділиться, часто кажучи, що це пов'язано з "травмою в дитинстві". Але в тій же книзі він також наполягає: "Важливо щоб історія була точна".

Мерінгер процитував у Twitter слова принца Гаррі: "Яка б не була причина, моя пам'ять — це моя пам'ять... у тому, що я пам'ятаю і як я це пам'ятаю, стільки ж правди, скільки і в так званих об'єктивних фактах".

Катя Осадча відреагувала на вечірку українців у Куршевелі та згадала шокуюче інтерв'ю Карини Жосан про те, звідки в неї гроші 

Українська телеведуча Катя Осадча відреагувала на вечірку українців у Куршевелі.

Напередодні на гірськолижному курорті у Франції помітили українця Сергія Ошеровського, який перебуває в розшуку, і його дружину Карину Жосан, які розважалися під пісню "Вова, ї*** їх, б***ь" і пили шампанське Cristal на дні народження блогерки Аліни Варакути, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.

Осадча висловилася про "героїв з куршевельських схилів", а також опублікувала архівне відео свого інтерв'ю з Жосан.

"Ви, напевно, вже бачили цих "героїв" з куршевельських схилів, які танцювали на столах під прапором. Михайло Ткач вже розповів, що серед них була Карина Жосан, колишня Міс Всесвіт із чоловіком. В інтерв'ю Світському життю вона якраз розповідає, "звідки гроші", — написала телеведуча. 

В інтерв'ю Осадчій у 2018 році Жосан розповіла, звідки має гроші на таке розкішне життя.

"Я подорожую лише останні пів року свого життя, до цього я п’ять років без зупинки, нікуди не виїжджаючи, працювала в Китаї моделлю. Я багато працювала, щоб отримати те, що маю зараз. Багато хто подумає, що це спонсор. Так, у мене є чоловік. Безумовно, він заможна людина. Але я продовжую працювати", — тоді говорила вона.

На запитання Осадчої про те, що вона думає про купівлю титулів багатими чоловіками для своїх жінок, Жосан несподівано відповіла:

"У мене є хлопець, але він не жонатий. У жодному разі. Я б ніколи не зустрічалася з одруженим чоловіком. Це моє табу", — сказала модель, чим викликала посмішку на обличчі Осадчої.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини