MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 січня 2023

120 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 січня.

На Зеленського було скоєно понад 12 спроб замаху, запобігти допомогло ЦРУ – Independent 

Перед початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Володимир Зеленський отримував від США попередження про загрозу його життю. Таку інформацію йому таємно передавав директор Центрального розвідувального управління Білл Бернс.

Про це, як пише Independent, вказано в книзі The Fight of His Life: Inside Joe Biden's White House Кріса Віпла. Вона базується на інтерв’ю з високопосадовцями Білого дому, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Ба більше, Бернс навіть особисто їздив до Києва до 24 лютого 2022-го, аби розповісти Зеленському про плани росіян щодо його вбивства. Президент США Джо Байден доручив директору ЦРУ, який раніше був послом Штатів у Росії, надати президенту України "точні подробиці російських змов".

"Це одразу привернуло увагу Зеленського, він був здивований, протверезів від цієї новини", – пише Віпл у своїй книзі.

За даними українських чиновників, із лютого минулого року на Зеленського було скоєно щонайменше 12 замахів. Принаймні у двох випадках запобігти вбивству президента дозволили дані американської розвідки, надані Бернсом під час візиту до української столиці.

Україна віддала Росії ракети Х-22 в рахунок боргів за газ: Ігнат розповів, скільки у ворога залишилося ракет цього типу

Держава-терорист Росія може мати ще сотні ракет Х-22, які не можуть збивати Збройні сили України. Наша держава також раніше володіла боєприпасами такого типу, але передала частину з них Росії як оплату боргів за газ, а решту утилізувала, порізавши на брухт.

Про це на брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ" розповів речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. Він укотре наголосив, що ракети Х-22 неможливо збити тими засобами ППО, які Україна наразі має на озброєнні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Речник зазначив, що терористи РФ, які завдали удару по Дніпру 14 січня, дислокуються зараз на аеродромі "Шайківка" в Росії, і нагадав, що українські спецслужби вже з'ясували їхні особи. Ігнат висловив упевненість, що їх неодмінно буде покарано.

Він зауважив, що сьогодні досить просто знайти такі списки та поіменно дізнатися про всіх – і тих, хто виконував наказ, і тих, хто його віддавав.

Під завалами в Дніпрі загинула захисниця "Азовсталі", яка повернулася з полону РФ

Внаслідок удару російської ракети по житловому будинку в Дніпрі 14 січня загинула захисниця "Азовсталі". Її чоловік досі перебуває в російському полоні.

Про це розповіла їхня донька Русана Бабкіна на своїй сторінці в Instagram. Вона втратила майже всю свою сім’ю – сестру, бабусю та маму, яку лише в жовтні звільнили з російського полону. А батько досі в лапах російських терористів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Моя мама, сестра та бабуся були в тому самому під'їзді будинку на Набережній Перемоги, в який влучила російська ракета... Вихідний день, субота. Мама мала бути на службі в ЗСУ, але залишилась вдома через ГРЗ. Сестра наводила лад у черговій орендованій квартирі, бабуся на кухні тільки закінчила смажити чебуреки", – розповіла Русана про останній день своїх рідних.

Дівчина, яка перебувала у справах в Одесі, розмовляла з мамою по телефону приблизно за пів години до трагедії. Після того зв’язку з рідними більше не було.

Одразу після початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022-го батько та мати Русани вступили до лав ТрО в рідному Маріуполі. Потім брали участь у боях за "Азовсталь", звідки вийшли, склавши зброю, 17 травня.

Через п’ять місяців маму Русани звільнили з російського полону в межах "жіночого обміну". Батько досі в полоні.

Дівчина також розповіла, як її сестра і вона сама з бабусею евакуювалися із гарячих точок.

"Батько наш Онуфрій": в УПЦ МП переспівали пісню про Бандеру. ВІДЕО

Вінницька єпархія Української православної церкви Московського патріархату опублікувала відеокавер на пісню "Батько наш Бандера", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Відео опубліковано на YouTube-каналі єпархії. У підписі до ролика вказано, що композицію заспівало духовенство Мукачівської єпархії:

"Народна творчість, виконує духовенство Мукачівської єпархії".

Автентичність відеозапису підтвердив єпископ Баришівський (Київська єпархія) Віктор Коцаба. "Батько наш Онуфрій, УПЦ нам мати. Ми за свою церкву будем воювати", - такі слова звучать у кавері. 

Путін поручив Герасимову захопити Донбас до весни – ГУР

Президент Росії Володимир Путін поручив новому командувачу ЗС РФ в Україні Валерію Герасимову захопити Донецьку та Луганську область до березня.

Про це заявив представник прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі FREEДОМ, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

За його словами, Путін не звертає уваги на те, що насправді відбувається на фронті. Російський президент прагне знищення українців як окремого народу і нації, знищення України як незалежної держави.

"Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для рашистів напрямок - це Донбас. І чергові терміни, які він визначає вже для Герасимова, скажімо, як нового керівника війни проти України, - це мета захоплення Донбасу і формування певної зони безпеки, ну, вже до березня", - зазначив представник ГУР.

Він нагадав, що перед окупаційною владою вже неодноразово змінювали терміни поставлених задач. Зокрема, вони хотіли "взяти Київ за три дні". Юсов наголосив, що нічого у окупантів не вийде і цього разу. У розвідки є інформація про ознаки підготовки російською окупаційною армією наступу на Запорізькому напрямку.

Чи може Росія зібрати ще 500 тисяч мобілізованих: відповідь експерта 

У Росії можуть мобілізувати ще 500 тисяч військових. Але зібрати це одне, а от питанні екіпірування та навчання цих "вояк" у ворога виникнуть значні проблеми.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк, інформує UAINFO.org.

За його словами, якщо брати мобілізаційну інфраструктуру ворога, то у питанні системи військових комісаріатів у РФ взагалі не виникає проблем, втім, є інший нюанс.

"Питання - що відбувається з цим ресурсом далі. Навчально-матеріальна база російських Збройних сил спроможна "проковтнути" приблизно 100-120 тисяч. Зважаючи на те, що вони розгорнули вже в 16 університетах курси підготовки молодших офіцерів - нехай це буде ще 8-10 тисяч. Набирається 130 тисяч, нехай максимум - 150 тисяч", - зазначив Кевлюк.

При цьому, як акцентував експерст, тут назріває питання: куди подіти ще 350 тисяч.

"Сумнівно, що вони влізуть в пункти постійної дислокації. Я не чув і не бачив оцінок, що на таку кількість людей є запаси їжі, пального, одягу, екіпіровки. Це плем'я в гумових шльопках і спортивних костюмах має бути? Вони формально будуть оформлені як військовослужбовці. Що робити далі, куди їх поселити? Не вийде запхати в казарму, в яку поміщається 200 людей, дві тисячі", - зазначив Кевлюк.

Експерт звернув увагу на те, що дуже часто з'являються повідомлення про пожежі в торгових центрах у Росії і є інформація, що вони горять не просто так.

"Син Божий не просив вас пірнати у крижану воду". Комаровський нагадав правила безпечного купання на Водохреще. ВІДЕО 

Лікар Комаровський розповів, чи потрібно українцям поринати у ополонку на свято Водохреща, яке буде 19 січня.

Про це заслужений педіатр розповів на своїй сторінці в Instagram, інформує UAINFO.org.

За словами медика, за останні 30 років стало дуже популярно занурюватися в мороз у ополонку на Водохреща. Люди сподіваються, що таке купання змиє усі гріхи, але це не так.

"Якщо ви хочете пірнути в крижану воду, то навчіться занурюватися у воду за +18", - радить лікар. 

Комаровський розповів, що шкіра під час занурення у крижану воду зазнає холодового шоку.

Це призведе до різкого збільшення артеріального тиску та гіпертонічного кризу.

"Якщо у вас є десь слабке місце – відбудеться крововилив", – зазначив лікар.

Дуже часто такі експерименти із зануренням в ополонку закінчуються зупинкою дихання.

Комаровський рекомендує непідготовленим людям в жодному разі не занурюватися у крижану воду на Водохреща

Під час матчу українки на Australian Open вболівальники влаштували провокацію з прапором РФ. ФОТО 

У суботу, 16 січня, на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу Australian Open 2023 вболівальники демонстрували прапор країни-агресора Росії. Це сталося під час матчу української тенісистки Катерини Байндль із росіянкою Каміллою Рахімовою.

Один із чоловіків на трибунах розгорнув російський триколор, а другий був одягнений у футболку із зображення російського президента Володимира Путіна, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel

На інцидент у Twitter відреагував посол України в Австралії Василь Мирошниченко. Він закликав Tennis Australia застосувати політику "нейтрального прапора".

"Я рішуче засуджую публічне демонстрування прапора Росії під час сьогоднішньої гри української тенісистки Катерини Байндль на Відкритому чемпіонаті Австралії. Я закликаю Tennis Australia негайно застосувати свою політику "нейтрального прапора", – написав дипломат.

"Чому ви такі?" Поляки на гірськолижному курорті епічно принизили російського блогера-мільйонника

На гірськолижному курорті у Швейцарії компанія поляків зіткнулася з відомим російським блогером-мільйонником Михайлом Литвином. Спілкування пройшло на підвищених тонах, і поляки спершу висміяли, а потім принизили блогера.

Відео опублікував на своїй сторінці в Instagram ведучий Володимир Остапчук, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна

Поляки почули, як Литвин зі своїм другом розмовляє російською мовою і поцікавилися, звідки він. Коли почули, що хлопець із Росії, вони зневажливо розсміялися.

"Сідаємо на підйомник і з нами заходить два поляки. Ми починаємо з Вітькою розмовляти, і поляк запитує: "А ви хто за національністю?. Вітьок відповідає: "Росіяни". Він реагує з глузуванням", - коментує відео сам блогер.

На кадрах відео чути, що поляки з росіянами спілкувалися досить стримано, хоч і з глузуванням. Вони заявили, що Росія – не європейська країна.

Литвин розлютився і почав відповідати їм грубо - мовляв, вони нічого не знають про Росію і не мають права про неї щось говорити, і вони поняття не мають, що таке "російська душа". А потім навіщось запитав у хлопців, чи вони говорять російською.

Зрадник Бардаш назвав колишню дружину Луну "нацисткою": наш син похабно малює Путіна 

Скандальний український продюсер Юрій Бардаш, який на п'ятий місяць повномасштабного вторгнення зрадив Україну, розхвалив диктатора Путіна та втік до РФ, вчергове видав порцію маячні. Замість того щоб зникнути з інфопростору після ганебної втечі, зрадник дав інтервʼю, де принизив своїх рідних за проукраїнську позицію.

Цього разу брехливі та образливі слова Бардаша адресувалися його колишній дружині-співачці Луні та 11-річному сину Георгію. Побідкатися на долю продюсер прийшов до пропагандистки Лілії Абрамової, відомої в YouTube як Татарка, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Бардаш, який і раніше не славився гідністю та принциповістю, заявив, що 6 років жив у шлюбі з Луною без любові. До того ж, він цинічно маніпулював їхнім спільним сином, щоб змусити колишню покинути Україну.

"У мене був перший шлюб у повній нелюбові, тому моє серце стресостійке. Ми не спілкуємося взагалі. Я пишу: "Валіть звідти. Це на тобі стреси дитини. На твоїй упоротій патріотичності українській". Я памʼятаю, як вона: "Я словʼянська принцеса". Ну так і де ти словʼянська принцеса, якщо ти – українська нацистка", – сказав зрадник України.

Продюсер звинуватив колишню дружину в тому, що вона вчить патріотизму свого 11-річного сина.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини