MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 лютого 2023

170 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 лютого.

Біля Мар'їнки в одному бою десантник з Javelin знищив 5 танків та три БМП. ВІДЕО

В одному бою десантник знищив вісім одиниць бронетехніки противника – п'ять танків та три БМП.

Про це повідомляють  Десантно-штурмові війська ЗСУ, інформує UAINFO.org.

Так, днями противник вдався до масованого штурму українських позицій в районі Мар'їнки.

"Вміло застосовуючи маневр, постійно змінюючи вогневі позиції, військовослужбовець протитанкового резерву за допомогою американського протитанкового комплексу Javelin знищив 8 одиниць бронетехніки, серед яких було 5 танків та 3 БМП противника", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначають військові, справу довершила артилерія бригади, яка нанесла потужне вогневе ураження по іншій бронетехніці противника. Крім того, влучний вогонь зі стрілецької зброї, яким десантники зустріли ворожу піхоту, не залишив противнику жодних шансів на успіх.

"Усього в цьому важкому бою було знищено п'ять танків і сім БМП противника", - додали десантники.

В ISW пояснили, навіщо Путін зробив заяву про призупинення участі Росії у ДСНО 

Керівник Кремля Володимир Путін днями звинуватив Захід у існування планів знищення Росії в її нинішньому вигляді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org. 

Аналітики зазначають, що раніше, роблячи подібні заяви, диктатор оголосив про призупинення участі РФ у Договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Як вказується у звіті, згодом риторику Путіна підтримав заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, оприлюднивши 27 лютого маразматичний текст під назвою "Точки неповернення". 

"Слова Путіна та Медведєва пов’язані з інформаційною операцією. Ймовірно, диктатор сподівається створити інформаційні умови, щоб звинуватити Україну та Захід в загрозі виживанню РФ і виправдати російські військові невдачі та підтримку Заходом українських перемог", - пояснюють фахівці.

В Інституту вивчення війни підкреслили, що жоден західний лідер "не закликав до розвалу Росії. Навпаки Захід дуже обережно формулював свої цілі, говоричи лише про надання Україні можливості звільнити свою територію".

Лукашенко вигадав новий спосіб "відпетляти" від вступу у війну проти України: в ISW розсекретили деталі 

Напад Росії чи Білорусі на північ України на початку 2023 року є надзвичайно малоймовірним.

Таку думку висловили в американському Інституті вивчення війни (ISW), передає ТСН,  інформує UAINFO.org

"ISW продовжуватиме щоденно повідомляти про російську та білоруську військову активність у Білорусі, але це не свідчить про те, що російські та білоруські сили готуються до неминучого нападу на Україну з Білорусі", - йдеться в повідомленні аналітиків.

Американські аналітики вважають, що диктатор РБ Олександр Лукашенко, ймовірно, поступиться елементами оборонно-промислової бази Білорусі, щоб підтримати ухилення від санкцій російської оборонної промисловості, як поступку в обмін на те, щоб білоруські військові не приєднувалися до російського вторгнення в Україну.  

В ISW згадали заяви Лукашенка про те, що Білорусь повинна розвивати свої можливості для виробництва сучасних ударних БПЛА. Фейковий "президент" РБ також вихвалявся, що білоруська оборонна промисловість може виробляти зброю, оскільки РБ має доступ до мікроелектроніки, оптики та інших комплектуючих, імпортованих з пострадянських країн, які зберігали свої радянські запаси цієї продукції. 

"ПВК Редан". У містах України запобігли масовим бійкам підлітків – поліція каже, це російський флешмоб 

У Києві та Харкові поліція запобігла масовим бійкам підлітків, ймовірно, пов’язаним із субкультурою ПВК Редан, що поширилася з території країни-агресора Росії.

Пресслужба Нацполіції у Харківській області в понеділок, 27 лютого, повідомила, що підлітки зібралися на одній із центральних площ Харкова для масової бійки, їх затримали. Встановлено 245 учасників, з них 30 - повнолітні, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Серед неповнолітніх було 149 хлопців та 66 дівчат, відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність).

Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко заявив, що правоохоронці запрошують батьків дітей, які брали участь у «флешмобі». У поліції заявили, що «флешмоб» запустила країна-агресор Росія.

«Будьте уважні з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв'язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло… Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити», - заявив він.

У пресслужбі поліції Києва у Facebook повідомили, що запобігли масовій бійці молоді на Печерську, учасників доставили до відділення для з'ясування обставин. Правоохоронці заявили, що російські пропагандисти провокують масові бійки серед молоді та підлітків, намагаючись використати дітей для дестабілізації ситуації в Україні.

"Нещодавно в Росії серед неповнолітніх поширився молодіжний рух, учасники якого організовують бійку з опонентами... Поліцейські Києва ще раз закликають батьків спілкуватися з дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування та способи проведення дозвілля", - сказано в повідомленні.

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич написав у Facebook, що поліція не дала молоді влаштувати бійку біля ТЦ Форум.

Про збори підлітків також повідомляли, зокрема, в Івано-Франківську, Луцьку та Житомирі, пишуть місцеві видання ГалкаКонкурент і Журнал Житомира. Поліція запобігла бійкам.

Після еротичних танців у мережу "злили" інтимне листування російського генерала з коханцем 

Секс-скандал за участю російського топ-генерала Олександра Матовнікова триває. У мережу "злили" його інтимне листування із партнером.

Фрагменти листувань нібито Матовнікова з його секс-партнером з'явилися у Телеграм-пабліках. Коханець відправив генералу свою оголену світлину, на що отримав хтивий коментар, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

З огляду на інтерфейс, генерал листувався з коханцем в Instagram у день закоханих - 14 лютого. Матовніков попросив коханця написати йому пізніше, адже у нього ще "нарада та доповідь першому". На це коханець відправив йому своє фото. 

"М-м-м, припини, мені ще працювати", - написав генерал та відправив емодзі поцілунку.

В Осло 73-річний чоловік увімкнув у колонках сирену під будинком росіян. ВІДЕО 

В Осло 73-річний чоловік вирішив нагадати сім'ям російських дипломатів, як почуваються люди в Україні. Норвежець прийшов під будинок росіян із колонкою та ввімкнув на ній сигнал про повітряну тривогу.

Відео з'явилося у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

Подробиці вчинку норвежця

У ніч проти 24 лютого 73-річний мешканець Осло Хетіль Кране прийшов у двір багатоквартирного будинку, де мешкають родини російських дипломатів. З собою він приніс велику звукову колонку і ввімкнув на повну потужність.

З неї всю ніч лунала сирена, що сповіщає про повітряну тривогу. Зазначимо, що на чоловіка була одягнена футболка з написом "Прокинься, росіянин".

Дивіться відео, як все відбувалося.

ФІФА назвала найкращого футболіста 2022 року 

Зірковий футболіст ПСЖ та збірної Аргентини Ліонель Мессі виграв нагороду найкращому гравцю 2022 року The Best від Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

У голосуванні 35-річний нападник випередив Каріма Бензема з Реала та одноклубника Кіліана Мбаппе, які посіли друге та третє місця відповідно, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

У 2022 році Мессі виграв чемпіонат світу в складі збірної Аргентини і був визнаний найкращим гравцем цього турніру, який пройшов у Катарі.

Це вже друга нагорода FIFA The Best для футболіста після аналогічного успіху в 2019 році. Стільки ж цей приз вигравали Кріштіану Роналду та Роберт Левандовський.

У низці міст РФ скасували концерти Чичеріної: ніхто не хотів купувати квитки 

У кількох містах Росії скасували концерти скандальної російської рок-співачки-путіністки Юлії Чичеріної, яка активно підтримує терористів "Л/ДНР". На сайтах продажу квитків повідомили, що всім, хто встиг їх придбати, повернуть гроші.

Водночас на Telegram-каналі "Сіяч вітру" повідомили, що захід скасували з тієї простої причини, що не знайшлося охочих слухати путіністку. Концерти не відбудуться, зокрема, у Хабаровську, Комсомольську-на-Амурі та Владивостоці, передає Обозреватель.

Водночас, судячи з коментарів до новини, ніхто особливо не засмутився з цього приводу. Деякі не могли згадати жодного хіта фанатки терориста, а інші запропонували їй продати свою "плямисту шубу".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини