MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 березня 2023

140 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 березня.

"Багато хто і не встиг сказати "Слава Україні": мама розстріляного Мацієвського розчулила своїми словами 

Матір українського військового Олександра Мацієвського, котрого було розстріляно у полоні, Парасковія Демчук сказала, що вважає Героями усіх військових, котрі працюють на захисті України. В інтерв’ю Антонові Геращенку вона зізналася, що щиро хвилюється за всіх воїнів на фронті.

"Усі воїни, які взяли до рук зброю й захищають Україну, вони всі Герої України! Мій син встиг сказати "Слава Україні", а багато хто і не встиг сказати…", - каже Парасковія у ролику, котрий був опублікований у Telegram-каналі Pravda Gerachchenko, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Для цього інтерв’ю колишній заступник МВС Геращенко поїхав до Ніжина, щоб особисто поспілкуватися з матір’ю розстріляного Героя. Зокрема він показав могилу Олександра Мацієвського у Ніжині.

"Великий поворот". Президент Сербії прогнозує пришвидшений вступ України до ЄС 

Членство України в Європейському союзі може відбутися за прискореною процедурою через війну. Поворотний момент очікується у черні 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Сербії Александара Вучича в інтерв'ю Pink TV, інформує UAINFO.org.

Він вважає, що Україні буде "нелегко, точніше майже неможливо" перемогти Росію у військовому сенсі. Тому, на його думку, Україна збирається набрати "великий імпульс" щодо членства в ЄС.

Вучич заявив, що очікує на "великий поворот України на європейський шлях" у червні цьогоріч. Він сподівається, що буде ухвалене рішення про початок переговорів про вступ, оскільки скоро починається конкурс на генсека НАТО.

За словами Вучича, США створюють в Європі новий блок, до якого ввійдуть Польща, Україна та країни Балтії - "країни, які більші за Німеччину і Францію".

"Очевидно, що вони стануть найпотужнішими в Європі та під прямим керівництвом США", - заявив президент Сербії.

Крім того, лідер стверджує, що після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі, до початку повномасштабного вторгнення, знав про плани РФ.

"Не тому, що Путін мені щось сказав, я просто розумів, що станеться в Україні. Він мені цього не сказав. Тоді він і трьох хвилин не говорив про Україну. Тоді я зрозумів, що рішення ухвалене", - сказав Вучич.

Путін досі вірить, що може здобути перемогу у війні: в ISW розкрили задум Кремля й оцінили шанси ЗСУ на великий контрнаступ 

Постійні зусилля глави РФ Володимира Путіна, спрямовані на ведення війни проти України, свідчать, що він все ще сподівається на свою перемогу в ній. Кремль досі зосереджений на досягненні початкових військових цілей за допомогою затяжного конфлікту, в якому хоче перемогти, або нав'язуючи свою волю українцям силою, або зламавши її після того, як "Захід залишить Київ".

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) з вказівкою, що ні Україна, ні Захід "не переконали" російського диктатора в тому, що він має розглянути можливість ухвалення компромісного рішення, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Аналітики називають дуже необхідним великий контрнаступ ЗСУ, але вважають, що чергові поразки та втрати окупантів все одно не здатні переконати Путіна розпочати переговори на умовах, відмінних від досягнення всіх заявлених ним цілей.

"Завершення воєн часто фактично визначаються на полі бою під час переговорів, які лише підтверджують військові реалії. Путін, ймовірно, жваво пам'ятає один такий приклад – Другу світову війну в Європі... Але справа зовсім не в тому, що всі війни закінчуються врегулюванням шляхом переговорів, особливо якщо під цим розуміти взаємне визнання неможливості досягнення бажаних цілей за допомогою військової сили. Путін ініціював нинішню війну і є ключовим гравцем, який має вирішити, що він не може досягти своїх цілей за допомогою військової сили й натомість має брати участь у врегулюванні конфлікту шляхом переговорів, якщо війна має закінчитися в такий спосіб", – нагадали експерти.

Розміщення тактичної ядерної зброї Білорусі. Останній раунд підняття ставок від Путіна?

"1. Путін, де-факто, йде ва-банк. Він іде на прямий ядерний шантаж, правда, як завжди, диявол криється в деталях", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org.

"2. Він не передає зброю Лукашенку, а лише будує в Білорусі сховище. Простіше кажучи, прикриваючись «єдиним государством», він будує свою ядерну воєнну базу в Білорусі (так він так буде відкидати аргумент про порушення білорусами договору про нерозповсюдження). Важливо, що тим самим він звужує поле маневру для Лукашенка, який почав грати в слугу двох господарів з Москвою і Пекіном.

3. Путін чітко назвав дату введення в дію цього об‘єкта - червень 2023. Іншими словами - це будівництво вже почалося, але тепер він говорить всьому світу - у вас є час до червня, а далі невідомість. 

4. Що стоїть за цією невідомістю? Я глибоко переконаний, що нічого. Це чергове підняття ставок, щоб світ злякався і сів з Путіним за стіл переговорів.

Де-факто, це чи не останній раунд підняття ставок Путіним. Його розрахунок, що світ злякається. Якщо ні - у нього просто не буде козирів. І тому, головне завдання нашої дипломатії не допустити переляку в наших партнерів.

Окремо слід звернути увагу на «китайський слід» в цій історії.

Українським шпажисткам у Китаї заборонили сфотографуватися з банером про вбитих Росією спортсменів. ВІДЕО

Під час Кубка світу у китайському Нанкіні представники Міжнародної федерації фехтування заборонили українським шпажисткам розгорнути банер із зображенням "Янголів спорту".

Про це повідомляє Національна федерація фехтування України у Facebook, опублікувавши відео інциденту, інформує UAINFO.org.

Шпажистки хотіли сфотографуватися з банером "Янголи спорту", показавши, скільки українських спортсменів вбила Росія, проте представники Міжнародної федерації фехтування не дозволили їм це зробити.  

Вони підійшли до українок та намагалися відібрати банер. 

"Ви кажете, що політиці не місце в спорті? Тепер дозвольте запитати вас: як можна займатися спортом, коли близько 343 спортивних об'єктів знищено, а понад 250 спортсменів більше ніколи не змагатимуться? Росія порушує всі олімпійські цінності. FIE намагається приховати правду за допомогою погроз і обмежень, намагаючись змусити нас мовчати, але чим це відрізняється від російської політичної стратегії?", — заявила член збірної України з фехтування на шпагах Дар’я Варфоломеєва.

Жінка 960 разів намагалася отримати водійські права: наполегливість закінчилась сюрпризом 

69-річна громадянка Південної Кореї Ча Са Сун упродовж трьох років регулярно складала іспити для отримання водійських прав, потрібних їй для ведення бізнесу. Найбільше спроб вона зробила на письмових тестах.

Про це у неділю, 26 березня, повідомило видання Mirror, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Після першої невдачі жінка намагалася скласти письмовий іспит спершу п’ять разів на тиждень, а потім двічі на тиждень. Загальна кількість спроб сягнула 950.

З першого разу скласти практичний іспит їй теж не вдалося. Лише десята спроба виявилася успішною і їй нарешті видали бажаний документ.

За час навчання в автошколі вона заплатила майже 12 500 євро.

Її інструктор з водіння сказав, що відчув полегшення, коли Ча Са Сун нарешті досягла успіху.

“Коли вона нарешті отримала права, ми всі вийшли, щоб підбадьорити та обійняти її, подарували їй квіти. Було відчуття, ніби з наших спин зняли величезний тягар. У нас не вистачило сміливості сказати їй здатися, тому що вона продовжувала намагатися”. - розповів він.

"Ви показали свою силу". Зірка серіалу "Картковий будинок" Робін Райт записала звернення до українців

Зірка серіалу "Картковий будинок", американська актриса Робін Райт записала відеозвернення до українців.

Вона висловила підтримку українському народу, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Я хочу висловити свою підтримку українцям. Ви показали так багато сили та стійкості у ці жахливі часи. Я з вами, і сподіваюся, що це закінчиться дуже скоро", - заявила Райт у зверненні, опублікованому у твіттері United24.

Зазначимо, Робін Райт двічі відвідувала Україну. У 2019 році вона взяла участь у Форумі Європейської Ялтинської стратегії YES 2019, а у 2021 році відвідала Київ у рамках Саміту перших леді та джентльменів.

Скандальна блогерка Алхім радісно заявила, що продовжує слухати російську музику

Популярна українська блогерка Анна Алхімова, більш відома як просто Алхім, чесно зізналася, що продовжує слухати російську музику на стрімінгових платформах. Причому сказала зірка Instagram про це так весело, начебто пишається своїми діями. Втім, Алхім, як запевнила вона сама, справді щиро не розуміє, як її прослуховування "допомагають" окупантам.

Однак незнання закону не звільняє від відповідальності. Це блогерці спробували донести свідомі українці, які не розуміють, як деякі співвітчизники зі спокійною душею можуть споживати контент із РФ, коли ця країна щодня намагається нас знищити. Зізнання Алхім, яке викликало хвилю обурення у мережі, вона озвучила в інтерв'ю Олександру Волошину для його YouTube-каналу, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Варто зазначити, що ракети та іншу зброю, яку Росія застосовує для окупації українських територій, вбивства мирного населення та руйнування цивільної та критичної інфраструктури, купують за податки росіян, у тому числі й російських виконавців. А отримують ці виконавці прибуток, зокрема, від прослуховувань своїх пісень на різноманітних стрімінгових платформах. Виходить, що українці, котрі слухають російську музику, спонсорують армію ворога.

Анна Алхім, очевидно, про це не знала, тому в інтерв'ю гордо та з усмішкою видала: "Я слухаю російські пісні в машині".

"Ти хоч не на стрімінгових майданчиках слухаєш?" – перебив її інтерв'юер.

"Я не знаю, що таке стрімінгові майданчики... Я слухаю на Apple Music, звичайно", – відповіла знаменитість.

"Ти ж розумієш, що таким чином їм бабки відправляєш?" – уточнив Волошин.

"Так!" – засміялася Алхім. Після цього швидко виправдалася: "Я не розумію, як це я їм бабки відправляю. Де мені тоді слухати цю музику?".

"У 10 позувала для Playboy, в 11 – грала повію": Брук Шилдс звинуватила матір у тому, що вона змушувала зніматися її голою 

Знаменита американська актриса і модель Брук Шилдс здобула світову славу в 15 років після того, як зіграла головну роль у культовій "Блакитній лагуні". Однак кар'єра в кіно та моделінгу почалася для зірки буквально з пелюшок. Зараз це стало скандальною та провокаційною темою для документального фільму Pretty Baby, який вийде на екрани на початку квітня. Справа в тому, що Шилдс, будучи 10-річною дівчинкою, знімалася оголеною для Playboy, а через рік зіграла дитину-повію, де їй доводилося цілуватися з дорослими чоловіками.

Зараз Шилдс, ставши успішною та знаменитою актрисою, вирішила розібратися, чому рідна мати не лише дозволяла їй зніматися голою, а часом і змушувала це робити. Глядачі переконані, що це була дитяча порнографія, а сама зірка засуджує рідну людину за те, що вона сексуально експлуатувала її, пише Daily Mail, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Дочки актриси, 19-річна Роуен та 16-річна Грієр, не бажають дивитися ранні фільми за участю мами, та й сама Шилдс проти того, аби вони це бачили.

"Це дитяча порнографія! Ви б дозволили нам зробити це у віці 11 років?!" – обурилася Роуен в інтерв'ю під час зйомок документального фільму.

Мама актриси померла у 2012 році від алкоголізму. Брук була її єдиною дитиною.

"Мені було важко не виправдовувати перед доньками свою маму, але коли вони спитали, я подумала: "О Боже, я маю це визнати". Не знаю, чому вона думала, що це нормально, що все гаразд", – поділилася кінозірка.

У 10 років Шилдс зі схвалення матері взяла участь у відвертій еротичній фотосесії Гаррі Гросса для Playboy. На знімках, які досі можна знайти в мережі, маленька дівчинка позує абсолютно голою. Вже подорослішавши, Брук намагалася відсудити у журналу права на фото та негативи, але програла.

У 11 років Шилдс отримує головну роль у скандальному фільмі режисера Луї Маля "Чарівне дитя" (Pretty Baby). Саме таку назву отримала й документалка, яку світ побачить 2023-го. Фільм розповідає про дитину-повію Вайолет. За сюжетом на маленькій дівчинці одружується дорослий фотограф Беллок. Його зіграв 27-річний (на той час) актор Девід Керрадайн. Брук доводилося з ним цілуватися, тоді як мати, яка знаходилася на знімальному майданчику, спокійно спостерігала за цим.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини