MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 квітня 2023

88 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 квітня.

"Це страшна технологія". Олена Зеленська виступила на дебатах ПАРЄ, де обговорювалась тема депортації українських дітей. ВІДЕО

Перша леді України Олена Зеленська у форматі онлайн взяла участь у дебатах ПАРЄ, на яких розглядалося питання примусового переміщення росіянами українців на територію РФ та на окуповані території України.

Олена Зеленська виступила перед депутатами ПАРЄ. Вона говорила про українських дітей, яких росіяни примусово вивозять на територію Росії та передають в російські родини. Вона поділилась відео свого виступу в соціальних мережах, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Під час виступу дружина українського президента подякувала делегатам за увагу до теми депортації українців. Вона навела їм кілька страшних прикладів депортації. Розповіла про 12-річного Сашка з Маріуполя, якого росіяни розділили з його мамою, сказавши, що вона від нього відмовилась. Хлопчика вдалося повернути до України, але його мама досі перебуває в полоні росіян. Розповіла про 12-річну Кіру з Маріуполя, у якої росіяни вбили батька, а дівчинку вивезли до Донецька. Україні також вдалося повернути її на Батьківщину.

За результатами цього засідання Парламентська асамблея Ради Європи в четвер, 27 квітня, ухвалила резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей у Росію геноцидом.

Зеленський доручив Залужному відправляти на фронт тилових військкомів

Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному відправляти на фронт військкомів з тилу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова міністра оборони України Олексія Резнікова під час пресконференції, інформує UAINFO.org.

Як пояснив Резніков, йдеться про військкомів, які давно сидять у центрах комплектацій.

"А направляти на їхнє місце (військкомів, - ред.) військовослужбовців, які отримали поранення, які знають, зокрема, як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб", - додав міністр оборони України.

Шейтельман пояснив, чому Путін не наважився приїхати до Туреччини

Політтехнолог Михайло Шейтельман розповів про основні причини, чому президент РФ Володимир Путін не наважився особисто приїхати на запуск АЕС в Туреччині.

Свою думку він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Експерт пояснив, що у Туреччині та Росії є певна економічна взаємодія, тому Путін збирався приїхати на запуск АЕС, адже її будував, судячи з усього "Росатом", - корпорація, яка в Україні вдається до тероризму на Запорізькій АЕС. 

"Але є нюанс. Економічно дійсно є відносини між Туреччиною та РФ, але політично відносини досить погані. У цій війні у Туреччини досить чітка позиція – вона на боці України, абсолютно однозначно. Неодноразово президент та інші державні діячі Туреччини підкреслювали, що Крим є частиною України, що мир може настати - до речі, це прямо говорив Ердоган - тільки тоді, коли будуть виведені російські війська з України. Ну і байрактари, які надходять нам. Тому політично Туреччина – це наша країна, а не російська", - акцентував Шейтельман.

Політтехнолог вважає, що Путін не наважився ризикувати особистою присутністю.

 

"Я прокинулася від вибуху". Олімпійська призерка розповіла, що перебувала поруч із будинком в Умані, в який прилетіла російська ракета

Українська веслувальниця-каноїстка, срібна та бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року Людмила Лузан перебувала неподалік багатоповерхівки в Умані, куди влучила ракета під час нічної атаки російських окупантів.

В своєму акаунті в Instagram Лузан розповіла, що зараз перебуває в Умані, де проходить Кубок України з веслування, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Трагедія сталася поряд із готелем, де перебуває наша команда. Я прокинулася вночі від вибуху, все тряслося. Русня влучила в житловий будинок, де знаходилися звичайні мирні люди. Є загиблі та поранені, завали розбирають досі", — розповіла спортсменка.

Веслувальниця додала, що сьогодні в місті мали відбутися фінальні заїзди на 200 м, але після ракетного удару вона не візьме в них участь.

"Вважаю це недоречним, коли в місті жалоба, а ми виступатимемо після ракетної атаки, спостерігаючи як місто в паніці та скорботі. Дуже співчуваю всім сім'ям загиблих і поранених", — додала Лузан.

На тлі російського тероризму Лузан також звернулася до Міжнародної федерації каное з проханням не допустити спортсменів з РФ до змагань.

"Почуйте. У нашій країні триває війна понад рік, український народ знищують. Це недопустимо та низько навіть для обговорення. Скільки болю та горя нам принесла ця війна. Вистоїмо і поборемо ворога. Українці незламний народ", — написала олімпійська призерка.

Депутат Держдуми написав донос на ексфутболіста збірної Росії за "тявкання на Путіна" 

Депутат Державної думи Роман Терюшков похвалився, що написав донос на ексфутболіста збірної Росії Євгена Савіна. Причиною стало інтерв'ю Савіна Ксенії Собчак, у якому він різко розкритикував політику РФ, а також війну в Україні, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

Терюшков заявив, що Савін нічого не бачив вісім років, коли знищували народ Донбасу.

"І цей мерзотник, у мене інших слів немає, починає поливати брудом нашу країну, наших солдатів, нашого президента", - цитує Терюшкова sports.ru

Парламентарій зізнався, що відправив листа до правоохоронних органів про те, щоб порушили справу на Савіна за статтею кримінального права 280.3 ("Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних Сил Російської Федерації). 

"Ми сподіваємося, що рішення буде на користь Російської Федерації, і цього товариша засудять кримінально, і вже буде дорога сюди закрита", - додав депутат.

"Влад – не Яма, Влад – дно": хореограф потролив українців з Маямі та отримав жорстку відповідь

Український хореограф і суддя шоу "Танці з зірками" Влад Яма продовжує отримувати критику на свою адресу через проживання у США. Останнім часом артист усе частіше згадує безтурботні часи на Батьківщині та викладає кадри, зроблені до війни. Він намагається "підбадьорити" співвітчизників, але його пости сприймаються більше як тролінг, ніж співпереживання.

Яма розмістив нову публікацію в Instagram, яка вкотре розлютила користувачів мережі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він опублікував знімок, зроблений під час шоу "Хто зверху?". На ньому танцюрист лежить на скляній дошці без футболки, де за правилами мав відповідати на запитання ведучого та спробувати протриматися на слизькій поверхні.

"Тримаємось", – підписав кадр Владислав. Однак на нього "накинулися" українці, зазначивши, що він лише знущається зі співгромадян, тоді як живе і веселиться в Маямі. У своє виправдання знаменитість сказав: він виставляє останні пости в соціальних мережах без посмішки. 

"Тримайтеся міцніше. В Америці зараз чи не найважчі часи", "Це такий стьоб?", "Добре триматися в Маямі, приїжджайте в Україну, протримайтеся тут", "Ще й голий торс...", "Нормальний стьоб такий, як для недочоловіка саме те! Я вважаю, що воювати чи ні, має бути свідомим вибором кожного громадянина України. Але сидіти в США і просто відкрито сміятися й під*об*вати народ...тут уже занадто", "Влад – не Яма, Влад – дно", – читаємо коментарі під фотографією.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини