MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 травня 2023

198 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 травня.

Окупанти не зможуть рушити на Слов'янськ після Бахмута – ISW

Окупанти не зможуть реалізувати наступ на північ у бік Слов'янська або на захід у бік Костянтинівки навіть у разі захоплення Бахмута, про який 20 травня заявив засновника ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), ні сили ПВК "Вагнер", ні російські регулярні війська, будуть не в змозі реалізувати наступальні операції після місяців виснажливих міських боїв за місто, а також через контратаки української армії в Бахмутському районі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Російські регулярні війська, розташовані на північному і південному флангах Бахмута, також навряд чи найближчим часом будуть просуватися на захід у бік Костянтинівки або на північ у бік Слов'янська на тлі українських контратак у Бахмутському районі", - кажуть в ISW.  

Аналітики вказують, що окупанти, ймовірно, утримують західні адміністративні кордони Бахмута, тоді як ЗСУ, згідно з даними українських військових, контролюють незначну територію південно-західної частини Бахмута навколо траси Т0504. При цьому там не виключають, що армія РФ могла взяти під контроль весь Бахмут. 

"Заяви офіційних осіб вказують на те, що українські сили відійшли з інших районів Бахмута, крім тих, що прилягають до двох трас, що ведуть в місто", - кажуть там. 

У ворога є конкретна мета: Гуменюк пояснила, чому окупанти масовано атакували Дніпро

Воєнні злочинці з РФ, атакуючи вночі 22 травня Дніпро, переслідували щонайменше одну мету. Насамперед вони намагаються прослідкувати напрямки дії української протиповітряної оборони, щоб її виснажити.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону. Вона каже, що російські обстріли, до того ж не тільки по Дніпру, триватимуть і надалі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Атакуватимуть і намагатимуться виснажувати конкретні напрямки протиповітряної оборони. Зокрема, зосередившись на Дніпрі, вони виміряють, із яких боків може бути захищений або пропущений конкретний удар", – припустила представниця ОК "Південь". 

За її словами, враховуючи, що під час масованих повітряних атак РФ використовує різну зброю, це ще раз підкреслює той факт, що країні-агресору "не дає спокою наша ППО".

Щодо того, чому цієї ночі атакували саме Дніпро, Гуменюк також додала, що тільки окупантам знати, чому, коли і який саме напрямок в Україні актувати.

Перемога Трампа означатиме "кінець України" – Гілларі Клінтон 

Колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон заявила, що перемога Дональда Трампа на виборах президента Сполучених Штатів 2024 року означатиме "кінець України".

Про це вона заявила в інтерв'ю Financial Times, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

На думку Клінтон, переобрання Дональда Трампа у 2024 році означатиме "кінець демократії" в США та "кінець України".

Клінтон сказала, що не вірить у перемогу Трампа, але попередила, що якщо це все ж станеться, він виведе США з НАТО. На її думку, саме на це розраховував російський диктатор Путін у 2020 році, коли вважав, що Трамп виграє президентські вибори. 

"Дивіться, Трамп був тим подарунком, який продовжував давати вигоди таким людям, як Сі Цзіньпін та Путін. Він був настільки закоханий в авторитарії, він був нездатний до будь-якого стратегічного підходу до Китаю, і ви знаєте, він явно збирався робити все, що Путін хоче щодо НАТО", — сказала Клінтон, яка програла президентські вибори Трампу у 2016 році.

Зняті всі табу: Арестович пояснив, як візит Зеленського на саміт G7 допоможе виграти війну проти РФ 

Військовий оглядач та колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що візит Володимира Зеленського на саміт G7 поставив крапку у позиції Заходу щодо війни РФ, зняті всі табу. 

Про це Арестович сказав під час розмови із російським журналістом Фейгіним, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За його словами, цей візит дозволив, щоб існували два важливі принципи справедливого закінчення війни: 

  ⁃ відсутність збройних формувань РФ на всій території України;
  ⁃ країни G7 розуміють мир в Україні так, як його розуміє президент Зеленський.

"У зв'язку з цим країни "Великої сімки" допомагатимуть Україні досягти цього світу стільки, скільки цього потрібно. Останні печатки зламані. Табу на літаки та інші далекобійні засоби знято. Тепер йдеться лише про технічні засоби оформлення перемоги України на полі бою, якщо РФ і надалі упиратиметься у своїх помилках" , - зауважив він.  

Відтепер, на його думку, розмови про "один шанс контрнаступу, "сценарії двох Корей", "примус України до миру" та про інші мрії Кремля більше не актуальні.

Українські хакери здобули унікальне фото командира в/ч 26165, якого розшукує ФБР за втручання у вибори США

Українські хакери команди “Кібер Спротив” спільно з волонтерами міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm провели унікальну спецоперацію, в ході якої вдалося зламати електронну пошту дружини командира 85-го головного центру спеціальної служби ГРУ (в/ч 26165), який є одним з 12 офіцерів російської розвідки, яких розшукує ФБР за втручання у вибори США 2016 року, інформує UAINFO.org.

Сенсаційність цього зламу полягає в тому, що хакерам вдалося здобути єдине унікальне фото і деякі інші особисті документи полковника Віктора Борисовича Нетикшо, який очолював в/ч 26165 до 2018 року і курував дії російських хакерів в погонах, які винні у кіберзлочинах, скоєних проти багатьох країн світу. Нетикшо був безпосереднім начальником іншого російського хакера – підполковника Моргачева Сергія Олександровича, якого українські хакери зламали раніше і це стало сенсацією в Західних ЗМІ.

У ФБР США були фото 11 офіцерів, при цьому 12-й і самий головний з них – полковник Віктор Нетикшо лишався у списку ФБР без фотографії, бо у відкритих джерелах та з джерел агентурної розвідки не вдавалося здобути його особисте фото.

Маломуж роз'яснив, за що арештували розробників російських ракет "Кинджал": "Обдурили самого Путіна"  

Трьох розробників гіперзвукових ракет "Кинджал" арештували, бо вони підірвали "стратегічну основу боєздатності Росії". Їх обвинувачують у держзраді. 

Таку думку висловив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua, інформує UAINFO.org.

"В першу чергу, їх заарештували після того, як запущений був перший "Кинджал" - він впав, але не наніс конкретної шкоди конкретному об'єкту - навіть цивільному, не кажучи про стратегічний об'єкт, на який був націлений. Розробники, які були заарештовані, чітко позиціонували, що "Кинджали" - це надзброя, якої немає в світі, яка "б'є в п'ять копійок" - конкретно в ціль. Це ціль, яка визначена конкретно по траєкторії - оборонний об'єкт або аеродром наш, або "центр прийняття рішень", - зазначив він. 

Маломуж підкреслив, що розробники "фактично обдурили Путіна", бо ракети не мають надможливостей, про які вони розказували очільнику Кремля. А той свято вірив у їхню могутність. 

"Вони хотіли начебто реабілітуватися вже, навіть у тюрмі, їхні партнери по розробкам, і нанести масовані удари "Кинджалами". Сказати - ми все-таки проб'ємо систему ППО, покажемо, що "Кинджали" працюють. В перший раз збили "Кинджал", вдруге збили всі шість "Кинджалів", які вони запустили. Тобто три спроби завершилися повним провалом. Тому повним провалом завершиться і доля цих розробників "Кинджалів", тому що вони підірвали стратегічну основу боєздатності Росії. "Кинджали" в системі загроз займали передове місце", - підсумував він.

Хотіли як у СРСР? Отримайте й розпишіться: через санкції "дорогих росіян" переводять на шестиденку

У Росії запропонували запровадити шестиденний робочий тиждень, щоб збільшити "міцність економіки" на тлі санкцій.

З такою ініціативою до голови Мінпраці Антона Котякова звернулася Асоціація підприємців щодо розвитку бізнес-патріотизму "Аванті", пишуть "Известия" з посиланням на копію листа.

Про це на власній сторінці у Facebook пише блогер Євген Платон, інформує UAINFO.org.

Автори ідеї зазначають, що до запровадження санкцій за анексію Криму у 2014 році російська економіка демонструвала стійке зростання. Але через обмеження за війну в Україні навантаження на економічний сектор суттєво зросло.

Збільшення робочого тижня допоможе досягти "технологічного та промислового прориву", "зміцнити економічний суверенітет та скоротити залежність від іноземних інститутів" підкреслюють "бізнес-патріоти". 

У роки Великої Вітчизняної війни (ВВВ) росіяни працювали по шість і навіть сім днів на тиждень. Після закінчення війни робочий день поступово скоротився до семи годин при шестиденному робочому тижні, і лише 1967 року було встановлено п'ятиденку з восьмигодинним робочим днем, нагадали в асоціації.

Також шестиденний робочий тиждень є у низці азіатських країн, наприклад, у Непалі та Ірані.

П'ятиденний тиждень (40 годин) є найпоширенішим форматом роботи у світі. Його дотримуються у більшості країн, але у "дорогих росіян" свій патріотизм.

Тим часом сімох робітників Ульянівського автозаводу доставили до відділу поліції після страйку на виробничій лінії...

... 

Чи хотіли як у СРСР?

Отримайте, розпишіться та ходіть на роботу по гудку.

Батьківщина у небезпеці!

У Києві камера зафіксувала порушницю комендантської години, яка крала висаджені біля під’їзду квіти. ВІДЕО 

У Деснянському районі Києва порушниця комендантської години крала квіти, які на клумбах висадили мешканці однієї з багатоповерхівок. Дії жінки зафіксувала камера відеоспостереження.

Про це повідомили в соціальних мережах. Подія сталась на вулиці Вікентія Беретті, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Рубрика "Герої нашого району". Вулиця Беретті, половина другого ночі, комендантська година... Якась гидота ходить і видирає посаджені біля під'їзду квіти", – йдеться в повідомленні.

На опублікованому в мережі запису можна побачити, що подія сталась вночі, 21 травня, о 1:22. Невідома жінка підійшла до однієї клумби із квітами, вирвала їх та поклала собі у сумку. Після цього вона підійшла ще до однієї і знову зробила теж саме. Потім громадянка швидко пішла у бік вулиці, з якої вона прийшла.

Міка Ньютон висловилася про пропагандистський серіал "Кадетство", де звучали її пісні: "Я шкодую" 

Українська співачка Міка Ньютон висловилася про російський пропагандистський серіал "Кадетство", в якому звучали її пісні.

В Instagram-stories артистка розповіла, що тоді були часи, коли українцям нав'язували російську культуру. Зокрема, тоді вважалося модним брати участь у проєктах РФ, виступати там та говорити мовою країни-агресорки. Нині Ньютон шкодує, що була до того причетною, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Я шкодую, що були такі часи, коли нам вселяли, що бути в Росії – це круто, і мова їхня – це круто. У навчальних закладах викладали російською, національні новини російською. І це шок, коли я зараз про це думаю…", - прокоментувала співачка.

Артистка зазначила, що підписала контракт у 16 років. Вона не розуміла, які рішення приймала, покладалася на свого продюсера Юрія Фальосу та була переконана, що він знає, що робить.

Зірку "Сватів" Саліванчук звинуватили в тому, що вона купила орден "Честь Вітчизни"

Нещодавно українська актриса театру і кіно Анна Саліванчук отримала Орден княгині Київської Анни "Честь Вітчизни". Вона показала в Instagram відео того, як їй вручили цю нагороду, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Всі запитують, що це за орден я отримала вчора, і головне за що. Я отримала міжнародний Орден княгині Київської Анни "Честь Вітчизни" за сумлінне служіння Україні! Ви запитаєте: "Що я такого робила?" Я скажу: "Робила багато творчих вечорів, і збирала гроші, і протягом всієї війни допомагала дитячим будинкам і притулкам для тварин", - написала Анна Саліванчук. 

Попри те, що в коментарях її в основному вітали з почесною нагородою, багато коментаторів дорікнули зірці в тому, що вона нібито незаслужено нагороджена. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини