MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 червня 2023

85 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 червня.

Основні сили контрнаступу ще не ввели в бій – генерал Сирський 

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, коментуючи перебіг контрнаступу України, заявив, що основні сили ще не брали участі в боях.

В інтерв'ю The Guardian з командного пункту на сході України Сирський зазначив, що наразі українські захисники промацують слабкі місця в обороні противника і "все ще попереду", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

«Кожен хоче домогтися великої перемоги миттєво. І ми теж. Але ми маємо бути готові до того, що цей процес займе якийсь час, тому що з кожного боку зосереджено багато сил, багато техніки і багато фортифікаційних споруд. Наші головні сили ще не брали участі в боях», – сказав він. 

The Guardian передає, що Сирський вдячний Великій Британії за танки Challenger 2, які використовували для навчання, але зараз перебувають у резерві. На запитання про те, наскільки великим є резерв, Сирський відповів, що це «великий секрет».

Генерал також сказав, що російські окупанти зараз наступають у районі Кремінної Луганської області, а у вівторок у районі Серебрянського лісництва на межі Донецької області точилися важкі бої. Також після підриву Каховської ГЕС країна-агресор перекинула частину підрозділів з півдня в Бахмут, зокрема 83-ю десантно-штурмову бригаду.

Росіяни завдали удару по підприємству Херсона: мінімум 3 загиблих та 3 поранених. ФОТО 

Російські окупанти вдарили по транспортному підприємству Херсона, в результаті чого наразі відомо вже про 3 загиблих та 3 поранених працівників.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Черговий російський теракт… У Херсоні окупаційні війська прицільним вогнем вдарили по комунальному транспортному підприємству. Били по цивільних працівниках, котрі забезпечують життєдіяльність міста. На жаль, 55-річний чоловік загинув на місці. Ще пʼятеро його колег – поранені, їх шпиталізували до медзакладів", - написав Прокудін.

На засіданні РНБО вирішили покарати винних у незадовільному стані бомбосховищ

У п’ятницю, 23 червня, президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому було розглянуто три актуальні теми, серед яких — наведення ладу із бомбосховищами в Україні.

Про це повідомили офіційному Telegram-каналі українського президента, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

“Чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. Рішення РНБО: винних притягти до відповідальності, а всі захисні споруди привести в належний стан”, - йдеться у повідомленні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини