MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 серпня 2023

76 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 серпня.

Росіяни атакували столицю "Кинджалами", всі ракети збили, – КМВА

Під час сьогоднішньої повітряної тривоги росіяни атакували Київ ракетами "Кинджал". Всі ворожі цілі вдалося збити.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника КМВА Михайла Шаманова в ефірі телеканалу "Київ24", інформує UAINFO.org.

"Київ був атакований аеробалістичними ракетами типу "Кинджал". Маємо подякувати нашим силам протиповітряної оборони за збиття ракет. Всю інформацію щодо кількості згодом нададуть Повітряні сили", - - розповів Шаманов. 

Своєю чергою він додав, що були зафіксовані падіння уламків на території дитячої лікарні в Оболонському районі. Попередньо, постраждалих та руйнувань немає.

"Це реально ковбасило рашистів". Метою ракетної атаки сьогодні міг бути пам’ятник Батьківщина-мати з нещодавно встановленим тризубом – Ягун

Генерал-майор запасу Служби безпеки України, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун в ефірі Radio NV припустив, по якому об'єкту росіяни хотіли вдарити під час останньої атаки на Київ, що відбулася сьогодні, 11 серпня, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.   

"Пам'ятник, де радянський герб на тризуб змінено, напевно", – зазначив Ягун.

Генерал-майор запасу має на увазі монумент Батьківщина-мати, на щиті якої 6 серпня встановили тризуб замість символіки СРСР.

Подія "реально ковбасила рашистів", як зазначив журналіст Андрій Цаплієнко, адже вони навіть створили відеоролик, на якому російська матрьошка начебто збиває тризуб з монумента.

Знову в окопах: чому нові технології не призвели до революційних змін на полі бою в Україні – Foreign Affairs

Бойові дії в Україні ведуться із застосуванням безлічі передових технологій – від дистанційно керованих дронів до космічного спостереження, високоточної зброї, гіперзвукових ракет, портативних засобів перешкод, штучного інтелекту, мережевого зв'язку та іншого. Багато хто стверджує, що це трансформує війну: всюдисуще спостереження в поєднанні з новою смертоносною зброєю робить звичні системи, такі як танки, застарілими, а традиційні методи, такі як широкомасштабні наступальні дії, – недоцільними.

Про це пише Foreign Affairs, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Я вважаю, що ми є свідками поворотного моменту у військовій історії: відродження оборони як вирішальної форми війни", – сказав військовий аналітик Девід Джонсон.

Дрони, штучний інтелект і швидка адаптація комерційних технологій в Україні створюють "справжню військову революцію", за словами військового стратега Т. X. Гаммеса. Колишній виконавчий директор Google і радник Пентагону Ерік Шмідт стверджує, що бойові дії в Україні демонструють те, що "майбутнє війни диктуватимуть і вестимуть дрони". 

Але багато в чому ця війна здається досить традиційною. У ній піхотинці продираються через брудні окопи в сценах, що більше нагадують Першу світову, ніж "Зоряні війни". Території бойових дій всіяні мінними полями, що нагадують мінні поля часів Другої світової війни, а вигляд вирв від снарядів можна сплутати з Фландрією 1917 року. Звичайна артилерія випустила мільйони некерованих снарядів, стільки, що виробничі потужності промислових баз у Росії та на Заході були перевантажені. 

Це порушує питання про те, наскільки іншою є ця війна насправді. Як передові технології можуть співіснувати з відголосками далекого минулого? Відповідь полягає в тому, що хоча інструменти в Україні іноді є новими, результати, які вони дають, здебільшого не такі. Армії адаптуються до нових загроз, а контрзаходи, до яких вдаються обидві сторони, різко зменшили чистий ефект від нової зброї і техніки, що призвело до війни, яка багато в чому більше схожа на бойові дії з минулого, ніж на конфлікт з уявного високотехнологічного майбутнього. Американські оборонні планувальники повинні розуміти, що війна в Україні не віщує "революції у військовій справі", яку часто прогнозували, але яка чомусь так і не відбулася. Політики і аналітики повинні уважно вивчати те, що відбувається в Україні, але вони не повинні очікувати, що їхні висновки призведуть до трансформаційних змін у військовій стратегії США. Натомість, як це часто бувало в минулому, найкращим шляхом вперед буде поступова адаптація, а не тектонічні зрушення.

Київський суд зобов'язав УПЦ МП повернути заповіднику майно Нижньої лаври

Господарський суд Києва зобов’язав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру (Чоловічий монастир) УПЦ повернути заповіднику "Києво-Печерська лавра" майно Нижньої Лаври.

Про це повідомив Мінкульт.

«Після довгих судових слухань нарешті Господарський суд міста Києва ухвалив справедливе рішення, яким зобов'язав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру (Чоловічий монастир) УПЦ усунути перешкоди у користуванні майном Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» шляхом їх повернення. Мова йде про 79 об’єктів Нижньої Лаври», йдеться у повідомленні.

У середу, 9 серпня, суд визнав законним розірвання договору, укладеного між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра» та  монастирем Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою УПЦ Московського патріархату.

Нагадаємо, 27 грудня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики України не рекомендувало Лаврському заповіднику продовжувати оренду двох соборів у Києво-Печерській лаврі для Української православної церкви Московського патріархату. 

Скандальна блогерка Алхім через мову обізвала захід України "заводом д**ілів"

Блогерка Анна Алхім, яку раніше звинувачували в корегуванні російських ракет по лікарні у Дніпрі, знову потрапила у скандал. Тепер вона обізвала "д**ілами" жителів західних областей, передає 24 Каналінформує UAINFO.org

Алхім ніяк не може заспокоїтися. Спочатку вона заявляла, що досі слухає російську музику на стрімінгових платформах, бо їй це подобається. За її словами, не знала, що так спонсорує окупантів.

На особистій сторінці в інстаграмі, яка тепер приватна, блогерка опублікувала сторіс, в якій обізвала жителів західних областей України "заводом д**ілів". Саме так Анна висловилася про мешканців Рівненщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Львівщини, Волині та Закарпаття. Алхім не сподобалося, що в цих регіонах люди розмовляють українською мовою й можуть вимагати це від гостей.

У РФ тюремні охоронці катаються на возі, запряженому в’язнями. ВІДЕО 

Репресивна машина кремлівського режиму прагне вичавити з російських в’язнів максимум, у результаті чого ті стають фактично безправними рабами.

Поки одних засуджених міноборони РФ перетворює на "гарматне м’ясо" для війни проти України, інших експлуатує сама пенітенціарна система, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.   

І йдеться навіть не про роботу на якомусь виробництві, а про використання російських зеків як тяглової сили.

Про це свідчить оприлюднене у соцмережах відео з Уссурійська Приморського краю, на якому тюремні охоронці, щоб не промочити собі ноги після зливи, катаються на возі, запряженому в’язнем.

Як часто ФСВП використовує росіян, які опинилися у її руках, як тяглову худобу, достовірно невідомо, проте асоціації з відомою картиною художника Іллі Рєпіна Бурлаки на Волзі напрошуються самі собою.

"Всі колись помруть": москвичі висловилися щодо атак безпілотників на столицю РФ і поділилися порадами, як діяти 

Жителі держави-терориста Росії висловилися щодо атак безпілотників, які останнім часом почастішали на території держави-терориста, а також дали поради співвітчизникам, як діяти. Зокрема, одна з росіянок порадила "просто не дивитися вгору і не отримувати негатив".

Відповідне опитування на вулицях столиці РФ провело одне з російських ЗМІ. Жінка перепитала, чи точно зафіксовано присутність дронів на території "Москва-Сіті", після чого зазначила: "Можу сказати, щоб люди не дивилися, не отримували негатив, не думали про погане", передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Її подруга зазначила, що якби один із дронів залетів у її вікно, – це були б "пригоди", і побоялася висловлюватися щодо причин регулярних атак дронів на Москву. Однак на запитання журналіста, що можна зробити, щоб це припинилося, росіянка чесно зізналася: "Не говнити самим".

Ще одна росіянка відповіла, що хоче, щоб їй не було соромно перед дітьми, що вони народилися саме в цей час. А хлопець, з яким поспілкувалися журналісти, зазначив, що у диктатора Володимира Путіна завжди все "чітко" і він нібито завжди стримує слово, тому доведе "СВО" до кінця.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини