MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 вересня 2023

88 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 вересня.

Бійці "Сталевого Кордону" Гвардії наступу підняли прапор України над двома селами під Куп’янськом у "сірій зоні". ВІДЕО

Бійці бригади Гвардії наступу "Сталевий кордон" підняли прапор України в селах Строївка та Тополі Харківської області, розташованих у сірій зоні, тобто нейтральній території по обидві сторони лінії фронту.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ у четвер, 7 вересня, інформує UAINFO.org.

Строївка та Тополі – населені пункти у Куп’янському районі, на кордоні з Росією. Після деокупації регіону торік заходити на цю територію було небезпечно через замінування.

"Але зараз прикордонники проклали шлях та підняли державний прапор України!", — заявили у МВС.

Зеленський представив нового міністра оборони Рустема Умєрова. ВІДЕО 

Міністр наголосив, що його відомство має стати головною інституцією для координації сил оборони, а вся його діяльність повинна бути спрямована на посилення українських військових і забезпечення їх усім необхідним.

За словами Рустема Умєрова, у напрямі міжнародної співпраці потрібно створювати нові партнерства, розширювати географію союзників, формувати нові регіональні й тематичні альянси.

Ще одним своїм пріоритетом новий міністр оборони назвав нульову толерантність до корупції та діджиталізацію, узгодження з міжнародними стандартами НАТО всіх процедур закупівель.

Міністр також наголосив на необхідності розвитку українського оборонного виробництва, яке МОУ всіляко підтримуватиме.

«Наш план – перемога. Маємо зробити все, щоб наблизити її якомога швидше», – резюмував Рустем Умєров.

Про що свідчить удар по Костянтинівці в день візиту Блінкена — генерал США

Обстріл російськими окупантами цивільних у місті Костянтинівка Донецької області показує, що президенту РФ Володимиру Путіну довіряти не можна.

Таку заяву зробив екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Він наголосив, що у зв’язку з цим прийшов час, щоб Пентагон надав Україні ракети великої дальності ATACMS.

“Путін запускає ракету по зернових складах у день зустрічі з Ердоганом в Сочі. Він завдає ракетного удару, вбивши 16 невинних українських мирних жителів у день візиту держсекретаря США Блінкена в Україну. Чому хтось бачить у Путіні надійного партнера для будь-яких переговорів?”, — задається риторичним питанням Годжес.

"Сюди кинуті усі сили". Майор запасу ЗСУ назвав місто, за яке окупанти битимуться до останнього

Росія буде до останнього битися за Токмак Запорізької області, оскільки там розташована залізниця, яка є головною артерією "суходольного коридору" в Крим та основним шляхом постачання всього необхідного для південного угруповання.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, інформує UAINFO.org.

"Якщо подивитися на мапу, то можна побачити, що Токмак – це залізничний вузол, через який пролягає залізниця до Мелітополя і далі до Джанкоя. Інших залізничних шляхів у цьому районі немає. Отже, коли нам вдасться перерізати цю артерію постачання, Токмак, росіяни залишаться без залізниці, якою вони перевозять усе, що необхідно, зокрема, у тимчасово окупований Крим і на Херсонщину, де вони ведуть бої", - вважає він. 

Військовий зазначив, що російські війська надають перевагу артилерії, адже це найсильніша їхня ланка. Однак, коли вони залишаться без снарядів, їм просто не буде чим оборонятися. 

"Не треба чіплятися за назви населених пунктів, на війні це не головне. Головне – зробити так, щоб ворог не міг вести бойових дій. Уважно подивіться на лінії оборони ворога: вони всі побудовані вздовж залізниці. Волноваха – Токмак – Джанкой. Вони залізницю обороняють, а не якісь населені пункти з якоюсь назвою", - пояснив він. 

ЗСУ готуються знищити Кримський міст за тактикою НАТО: експерт назвав ознаки

Українські військові вже готуються повністю знищити незаконний Кримський міст.

Таку думку висловив військовий аналітик Дмитро Снєгирьов в інтерв’ю ТСН.ua., інформує UAINFO.org.

"Те, що наразі відбувається, – це віддзеркалення подій першого етапу підготовки контрнаступу в Херсонській області. Себто Збройні сили України наразі зосереджені на знищенні систем ППО, які прикривають Кримський міст", – сказав він.

Читайте також: Окупанти змінили тактику охорони Кримського мосту: деталі

Так, експерт пригадав успішні атаки української сторони по системах ППО окупантів у Криму, зокрема знищення батареї С-400. Крім того, ЗСУ зараз активно атакують військову інфраструктуру росіян і передовсім – аеродроми.

"Тобто оті місця розташування авіаз’єднань окупантів, які прикривають безпосередньо Керченський міст... Створюються передумови для нейтралізації систем ППО, систем радіоелектронної боротьби, які унеможливлюють успішний характер завдавання ударів безпосередньо по самому Керченському мосту", – сказав Дмитро Снєгирьов.

На Москву? До Землі летять одразу 5 астероїдів: два з них особливо великі

До Землі найближчими днями наблизяться одразу 5 астероїдів різного розміру, водночас двоє з них за розмірами нагадують літак.

Про це пише CBS, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Перший астероїд із цього списку називається 2021 JA5 і його виявили два роки тому. Ширина астероїда становить 18 метрів, а це приблизно висота п'ятиповерхового будинку. Цей астероїд наблизитися до Землі ввечері, у середу, 6 вересня. 

У п'ятницю, 8 вересня, до Землі наблизилися одразу два астероїди. Перший було виявлено цього року, він має назву 2023 QC5 і з огляду на його ширину в 24 метри, його порівнюють із розміром літака. Він перебуватиме на відстані в 4 млн км від нашої планети. Астероїд завширшки 8 метрів під назвою 2020 GE, було виявлено 3 роки тому, він підлетить до Землі на відстань у 5,6 млн км.

У неділю, 10 вересня, до Землі наблизиться астероїд під назвою 2023 QF6, який виявили цьогоріч і його розмір також можна порівняти з розміром літака — 21 метр. Очікується, що він перебуватиме на відстані у 2,6 млн км від Землі. Це буде найближчий космічний камінь до нашої планети з усього списку.

У вівторок, 12 вересня, вчені очікують зближення з нашою планетою виявленого 3 роки тому астероїда 2020 RT2 завширшки 7,5 метрів. Його шлях у космосі має перебувати на відстані в 4,1 млн км від нашої планети.

Зірка українського ТБ Шепелєв, якому було "соромно" за війну і Росію, блискавично "перевзувся" заради заробітку в рублях

Відомий ведучий білоруського походження Дмитро Шепелєв, який роками працював на українському ТБ, зокрема і з президентом України Володимиром Зеленським, відновив співпрацю з провладним кремлівським телеканалом "Росія1". 24 лютого 2022 року артист заявив, що йому "соромно" за РФ та повномасштабне вторгнення, але заради заробітку в рублях блискавично "перевзувся".

Така різка зміна позиції не залишилася без уваги і самих росіян, які вже висунули вимогу телеканалу звільнити Шепелєва через "засудження СВО". Про це пишуть пропагандистські ЗМІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org 

"Мені особливо страшно, що я зараз відвіз сина до школи, а мої друзі в Києві та інших українських містах йдуть до бомбосховища. Мені дуже соромно. Мені дуже боляче. І в мене немає слів. Вибачте, друзі-українці, вибачте. Тільки таке не пробачають", – емоційно видав Шепелєв в день повномасштабного вторгнення.

Вєрка Сердючка зі сцени в Маямі побажала Путіну "здохнути", заспівала гімн України і показала Залужного 

Український співак Андрій Данилко, який виступає в творчому образі Вєрки Сердючки, зі сцени в Маямі побажав смерті диктатору Путіну. Концерт Verka Serduchka & Band відбувся 6 вересня. Зараз артист з командою їздять по США з благодійним туром "Україна переможе".

На виступах зірки багато української символіки, лунає гімн та хіт Dancing Russia Goodbye. Відео зʼявилося в соцмережах, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На початку концерту українець побажав глядачам хорошого вечора та оголосив, що шоу-програма носитиме "лірично-романтичну" назву – "Путін, щоб ти здох". 

Під гучні овації Вєрка Сердючка виконала хіт Dancing Russia Goodbye, який вперше пролунав у бомбосховищах Київського вокзалу для військових, медиків і волонтерів у червні 2022 року.

Під час виступу за спинами команди був напис: "FUCK THE WAR", який згодом змінився на фото генерала Валерія Залужного.

Як доглядати за трояндами восени: 3 найголовніші секрети від професійних садівників

Напевно, кожен, хто має троянди в саду, хоче милуватися пишним квітом своїх улюбленців якомога довше. Та щоб кущі постійно радували цвітінням і красою, їх потрібно правильно доглядати восени та ретельно підготувати до зими. Досвідчені садівники розкрили свої секрети та поділилися трьома найголовнішими з них. 

Підготовка до зими: покрокова інструкція

Найголовніша порада – це правильно підготувати кущі троянд до зимових холодів, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Підготовку потрібно робити наприкінці жовтня або на початку листопада, коли троянди вже відквітнуть, а листя почне жовтіти. Така підготовка складається з декількох етапів.

  • Обрізка. Осінню потрібно видаляти все слабке, пошкоджене гілля, яке вже засохло або захворіло. Необхідно залишати лише здорові та сильні пагони до 40 см завдовжки.
  • Збір листя та бур’яну. Необхідно зібрати все опале листя та обробити землю навколо кущів. Оскільки бур’ян може стати розплідником грибкових інфекцій, тому троянди хворітимуть.
  • Підкормка. Під коріння трояндових кущів можна класти мінеральні добрива, які містять калій та фосфор. Це сприятиме зміцненню кореневої системи квітів та підвищить стійкість до морозів.
  • Полив. Трояндові кущі перед настанням холодів потрібно добре поливати, щоб вони не страждали від нестачі вологи взимку.
  • Накриття. Кущі на зиму вкривають агроволокном, сухим листям, соломою чи торфом. Такий захист допомагає квіткам пережити зимовий холод та морози.   

Боротьба із хворобами та шкідниками

Дуже важливо оберігати трояндові кущі від бактерій, грибків та шкідників, які можуть спричини хворобу квітів восени. Найбільш небезпечними проблемами для троянд є такі:

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини