MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 вересня 2023

93 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 вересня.

Звільнення Донецька: коли ЗСУ можуть його почати 

Таким був Донецьк без "руського міра". Фото: Вікіпедія

Російські окупанти зосередили в районі тимчасово захопленого Донецька велику кількість сил і засобів. Проте ЗСУ можуть почати звільнення міста.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, інформує UAINFO.org.

“В районі Донецька досить велика кількість сил і засобів противника зосереджена. Останнім часом звідти просто почали забирати деякі частини на Запорізький напрямок, намагаючись утримати рух наших військ... Оголили деякі частини в районі Донецька, чим одразу ж скористалися наші війська в районі Авдіївки і в районі Мар'їнки, там також є позитивна динаміка, реверсний рух фронту за деякими позиціями... Щойно росіяни знизили бойовий тиск на наші частини, одразу ж у зворотний бік пішов ось цей рух”, - наголосив Роман Світан.

Читайте також: "Дуже важливий напрямок": генерал пояснив важливість прориву ЗСУ на півдні

За його словами, тиск і далі триватиме, оскільки в росіян зараз не вистачає сил і засобів перекрити усі напрямки.

ЗСУ можуть звільнити Кліщіївку найближчим часом: чи вдасться оточити Бахмут 

Українські військові найближчим часом можуть звільнити Кліщіївку у Донецькій області. Але це поки не дозволяє оточити Бахмут.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "ЗСУ досягають успіхів. Чи далеко Україні до переломного моменту на фронті", інформує UAINFO.org.

Як вважає майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, Кліщіївка на Бахмутському напрямку буде звільнена. Але, на його думку, про оточення Бахмута поки мова не йде.

Читайте також: "Росіян застали зненацька": Залужний здивував ворога несподіваними наступальними діями поблизу Авдіївки, — майор запасу. ВІДЕО

"Я вважаю, Кліщіївку можуть звільнити вже найближчими днями. Чи дасть нам це можливість оточити Бахмут? Поки що ні, є ще північний фланг, де теж ведуться запеклі бої. Але ми просуваємось крок за кроком", - зазначив він.

Експерт нагадав, що для російської пропаганди Бахмут має особливе емоційне значення. Його захоплення подавали майже як перемогу у війні, а на кожні 42 сантиметри української території на тому напрямку росіяни поклали одне людське життя.

"І йти з Бахмута росіяни не хочуть, це буде складно пояснити населенню. Фраза про "жест доброї волі" або відхід на вигідніші рубежі не прокотить. Вони битимуться до останнього, але ті, хто безпосередньо перебуває в місті, розуміють реальну загрозу оточення", - додав Гетьман.

Принц Гаррі став на коліно біля українського воїна, який втратив ноги: відео зворушило мережу

У Дюссельдорфі, Німеччина, тривають Invictus Games 2023 ("Ігри нескорених") – міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх і діючих військовослужбовців, поранених або тих, які отримали інвалідність на службі. Засновник змагань принц Гаррі зустрівся там із українськими захисниками. До мережі потрапило відео, де герцог Сассекський став на одне коліно перед уболівальником з України, який втратив на війні з російськими окупантами ноги.

Кадри, які поширили на Instagram-сторінці медіа "ҐРУНТ", зворушили інтернет-користувачів до сліз. Українці відзначають людяність, простоту та поштивість сина короля Великої Британії Чарльза ІІІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Так, під час чергового етапу змагань герцог Сассекський проходив повз трибуну з уболівальниками. Серед них він помітив бійця на інвалідному візку із прапором України в руках. Принц підійшов до українця, опустився на одне коліно, потис руку ветерану і зробив фото.

Українці у коментарях дякують Гаррі за його всебічну підтримку українського народу. Вони пишуть: "Все ж, королівська кров – це королівська кров", "Спасибі за підтримку", "Респект та повага".

"Я тебе утримую, не кажи мені, що робити в моїй країні": поляк побив таксиста з України 

У Гданську поляк-пасажир таксі напав і побив водія з України, коли той попросив двох чоловіків не пити пиво в машині. Один з пасажирів словесно ображав водія, а в якийсь момент почав бити українця по обличчю.

Про це повідомляє видання Trojmiasto, яке також опублікувало відео інциденту, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

У Гданську місцеві чоловіки агресивно поводилися з водієм таксі, дізнавшись, що він з України. На викладеному в Мережу відео зафіксовано, як пасажири таксі вживали алкоголь у салоні авто. Водій попросив їх цього не робити, однак чоловіки почали поводитися агресивно і лаятися.

"Мало того, що я тебе утримую і даю субсидії на його бізнес, він мене ще вчить, що робити. Я поляк, тому не кажи мені, що робити в моїй країні. Я можу випити пива в машині", – заявляє один із пасажирів.

Коли таксі зупинилося на світлофорі, пасажир, що сидів поряд із водієм, почав бити його кулаком по обличчю. Аби захистити себе, водій застосував проти нападника газовий чи перцевий балончик. Українець намагався вибігти з машини, гукаючи про допомогу до водіїв, що проїжджали поряд: "Допоможіть, вбивають!"

Очевидно, це налякало зловмисників, і вони втекли із автомобіля. Наступного дня 40-річного нападника затримали польська поліція. Йому буде пред'явлено звинувачення у погрозах кримінального характеру. За це загрожує або штраф, а то й до двох років ув’язнення.

В Мексиці уфолог показав владі тіла прибульців, яким може бути 1000 років. ФОТО, ВІДЕО

Пошуки свідчень існування позаземних цивілізацій тривають, і невтомний ентузіаст-уфолог Хайме Мауссан зробив чергову спробу довести свою правоту. У будівлі Конгресу Мексики він представив дві мумії, які, за його словами, є останками іншопланетян, які загинули на Землі.

Свої докази Муассан продемонстрував у рамках публічних слухань у Палаті депутатів, яке має на меті закласти основи законодавства щодо неопізнаних аномальних повітряних явищ. Це були два ящика з віконцями, в яких лежали невпізнані тіла незвичайного вигляду. Один з екземплярів був знайдений у місті Куско в Перу, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Під присягою Муассан засвідчив, що представлені ним зразки були досліджені в Автономному національному університеті Мексики (UNAM), зокрема їхній вік визначили за допомогою радіовуглецевого аналізу. Уфолог запевнив, що результати показали – зразкам понад тисяча років.

"Ці екземпляри не є частиною нашої земної еволюції... Це не істоти, які були знайдені після катастрофи НЛО. Вони були знайдені в шахтах із діатомовими водоростями, а пізніше скам'янілі", – сказав Мауссан під присягою.

"Подруга Путіна" перевезла в Росію поні на військовому літаку

Колишній міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль перевезла до Росії своїх поні. Про це повідомляють в управлінні ветеринарії Ленінградської області.

Згідно з повідомленням, Кнайсль разом з собою привезла двох поні. Коней перевірили і поставили на карантин. Раніше в "Кінному клубі Ткаченко Олени" заявили, що зустрічали з аеропорту Пулково тварин, які перетнули шість кордонів на шляху до Росії, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

У мережі звернули увагу на пост російського провоєнного пабліка "Fighterbomber" від 7 вересня. У ньому говорилося, що коней перевозили на військовому літаку РФ.

"Авіатори, які зараз під навантаження в Артеку стоять. Там замість геройського загону вам хочуть поні завантажити. Якщо прям країні сьогодні ну дуже потрібні поні, то летіть, звичайно, з поні", - написав автор каналу.

Читайте також: Життя в російському селі не підійшло: ексглава МЗС Австрії перебирається до Петербурга

9 вересня він написав, що це були поні "чиї треба, важливі і секретні". "Віайпі поні, так би мовити. Але ніхто не хоче зізнаватися чиї, щоб ці ваші "громадські резонанси" не дискредитували шанованих людей зайвий раз. Тому, природно, відлетіли окремим бортом два об *ссаних поні, а не служиві людці", - йдеться в повідомленні.

За даними The Insider, поні доставив важкий військово-транспортний літак Іл-76МД з бортовим номером RF-76762, що належить 224 льотному загону Міністерства оборони РФ.

Путініст Дюжев приїхав до окупованого Донецька, де пофантазував про перемогу Росії та назвав загарбників "прикладом для всього світу"

Відомий російський актор Дмитро Дюжев, який активно прославляє путінський режим та з фанатизмом прославляє терористичну війну в Україні, приїхав до тимчасово окупованого Донецька. Там він з іншими колегами-путіністами виступив на пропагандистському концерті "на честь 80-річчя визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників". Окупанти ж цю дату осквернили, вкравши свято собі – нібито вони також "звільнили" регіон у 2014 році.

Під час цинічного "шоу" зірка "Бригади" навіть встиг дати інтерв'ю пропагандистським ЗМІ, в якому розплився у похвалі окупантам і розмріявся про "перемогу великої Росії". Відео розповсюдили в мережі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Відразу варто відзначити, що надмірно експресивна поведінка Дюжева багатьом видалася дивною. Він то збирався розплакатися від "героїзму" російських вбивць і ґвалтівників, то починав сміятися, оспівуючи "велікую" країну-терористку. При цьому всьому актор корчив лякаючі вирази обличчя. Поспостерігавши за кремлівським блазнем, інтернет-користувачі дійшли висновку, що Дюжев перебував у стані наркотичного сп'яніння.

Читайте також: Уродженець Запоріжжя Гоша Куценко приїхав в окупований Донецьк прославляти Росію

А говорив путініст наступне: "Ми нікуди не поїдемо, у нас немає навіть жодного бажання та думок про це, усвідомлюючи, що цей день для людини може бути останнім. Це героїзм ступеня геніальності. Це приклад усьому світу, як треба, можна любити свою батьківщину, жити на повну душу, на повні груди і чекати, наближати щодня перемогу... Перемогу, яка буде на радість мільйонам величезної території найбільшої країни у світі! На славу Божу і на славу Росії".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини