MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 жовтня 2023

79 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 жовтня. 

Поплічник Медведчука Максим Гольдарб отримав підозру в колабораціонізмі та виправдовуванні війни 

Правоохоронці повідомили про підозру Максиму Гольдарбу, поплічнику Медведчука, який працював на його телеканалах і очолював заборонену проросійську партію

Про це інформує Служба безпеки України, інформує UAINFO.org.

"Служба безпеки зібрала доказову базу протиправної діяльності на колаборанта Максима Гольдарба – ексведучого телеканалів Медведчука та лідера забороненої в Україні політпартії "Союз лівих сил", – йдеться в заяві.

Слідство встановило, що після початку повної війни з Росією Гольдарб покинув Київ і відкрито підтримав збройну агресію проти України. Фігурант викладав прокремлівські дописи на своїх Телеграм- та Ютуб-каналах з аудиторією понад 140 тис. користувачів.

У цих матеріалах він розповсюджував фальшиву інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та вводив в оману щодо внутрішньої ситуації в нашій державі, пише пресслужба. Також він багато разів брав участь у телемостах з російськими пропагандистами, які створювали постановчі сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму і ток-шоу країни-агресора.

Крім того, він нібито поширював вигадані ним "інсайди" про плани декількох європейських країн "анексувати" територію на заході України.

СБУ провела експертизу, яка підтвердила факти злочинних дій фігуранта.

На основі зібраних доказів Максиму Гольдарбу оголошено про підозру за колабораційну діяльність  та виправдання, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Готуються відступати? Окупанти вивозять політв'язнів із Криму до Росії 

Окупанти вивозять політв'язнів із Криму на материкову частину Росії. Ймовірно, це пов'язано з панікою окупантів, які не зможуть утримати Крим, коли ЗСУ підійдуть до Перекопського перешийка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал партизанського руху "Атеш", інформує UAINFO.org.

"Окупанти найближчими днями планують переміщення політв'язнів з Криму на територію РФ. Спецвагони підуть у складі пасажирського поїзда "Севастополь - Москва", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували партизани, сама процедура здійснюється на залізничному вокзалі "Сімферополь пасажирський" перед пішохідним мостом.

"Склад зустрічної варти не менше двадцяти солдатів та двох офіцерів", - уточнюють в "Атеш".

ЄС продовжив тимчасовий захист для біженців з України 

Країни ЄС остаточно схвалили продовження тимчасового захисту для біженців з України до березня 2025 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Польське радіо, інформує UAINFO.org.

Повідомляється, що таке рішення ухвалили міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС на зустрічі в Брюсселі.

Законодавство гарантує їм такі ж права, як і громадянам ЄС, на працю, освіту, соціальне забезпечення, охорону здоров'я та житло.

Зазначається, що всі країни одностайно підтримали це рішення. Окрему заяву зробили Польща та Чехія.

Зокрема, Польща заявила, що Україна та її громадяни заслуговують на європейську солідарність. Вона не виступає проти продовження тимчасового захисту, але як країна, яка найбільше постраждала від напливу біженців з України, закликала Єврокомісію забезпечити адекватне фінансування.

"Існуюча підтримка з бюджету ЄС не відповідає масштабу потреб" - йдеться у витязі із заяви.

Лауреаткою Премії Сахарова стала Махса Аміні, яка померла після затримання поліцією моралі в Ірані

Лауреатами премії Сахарова "За свободу думки" у 2023 році посмертно стала Махса Аміні, яка померла після затримання поліцією моралі в Ірані, а також рух "Жінки, життя, свобода"

Про це пише Європарламент та його президентка Роберта Мецола, інформує  UAINFO.org з посиланням на Еспресо. 

"Джина Махса Аміні та рух "Жінки, життя, свобода" в Ірані отримали премію Сахарова за свободу думки Європейського парламенту 2023 року", - йдеться у повідомленні. 

"Жінки, життя, свобода" - масовий протестний рух за права жінок, який виник після смерті Аміні. 

"Ці сміливі жінки, чоловіки та молоді люди надихнули світ своєю боротьбою за рівність, свободу та гідність", - додала Мецола.

Довідково. Премія імені Андрія Сахарова - щорічна відзнака Європейського парламенту, започаткована у 1988 році. Нагороду вручають за вагомий внесок у боротьбу за людські права та демократичні свободи.

"Тремтяча" мова тіла Путіна на зустрічі з Сі Цзіньпіном доводить його проблеми зі здоров’ям – The Mirror

На думку експертів, "тремтяча" мова тіла Володимира Путіна під час вирішальних переговорів із Китаєм "доводить, що його проблеми зі здоров’ям реальні", пише The Mirror, передає NV, інформує UAINFO.org.

Видання зазначає, що мову тіла російського диктатора під час переговорів із Сі Цзіньпіном ретельно вивчили експерти.

У статті йдеться про те, що, хоча, на перший погляд, зустріч російського диктатора з главою Китаю пройшла добре, експерт з мови тіла каже, що обидва лідери під час обміну інформацією видали більш приховану інформацію.

Путін був присутній на вечері-форумі, на якому обговорювали ініціативу Сі Цзіньпіна щодо торгівлі в Євразії та перетворення Китаю на «глобальну державу», нагадує The Mirror.

У матеріалі наголошується, що, коли російський диктатор під'їхав на машині на цю зустріч, він посміхався. Але його обличчя змінилося, коли він поправляв рукава перед крутими сходами, вкритими червоним оксамитом, які вели до китайського лідера.

Що означає прізвище Бандера, яке лякає усіх окупантів: походження і де в Україні зустрічається

Можливо, українці й не надавали б такого великого значення постаті Степана Бандери, якби не росіяни. Окупанти возвели персону політичного діяча та революціонера до рангу основного ворога, а його прізвище і досі неабияк лякає наших сусідів.

Є кілька версій походження прізвища Бандера. OBOZ.UA пропонує ознайомитися з найвірогіднішими гіпотезами появи цього прізвища на теренах України, інформує  UAINFO.org.

Ймовірно, прізвище Бандера походить від слова "прапор", що у кількох європейських мовах має подібну вимову та написання:

  • іспанською "прапор" буде bandera (бандера);
  • італійською – bandiera (банд'єра);
  • португальською – bandeira (бандейра).

Цілком однозначно, що прізвище Бандера не походить від слова "бандит". 

Не має обґрунтувань і теорія, начебто прізвище якось пов’язане з містом Бендери у Молдові.

Найбільш вірогідно, що прізвище дійсно прийшло на українські терени з романських мов, адже у такому ж значенні воно побутувало й на заході України.

Як розпізнати "шарлатанські" ліки: Комаровський назвав ознаки. ВІДЕО

Сучасна фармацевтична індустрія представляє багато виробників і препаратів. З одного боку, це позитивне явище, яке дозволяє обрати ліки відповідно до своїх потреб і гаманця. З іншого боку, відсутня гарантія того, що на полицях аптек не опиняться так звані "фуфломіцини".

Як їх розпізнати, пояснює РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео доктора Комаровського, інформує UAINFO.org

Як виявити "фуфломіцин"

Найчастіше перші дзвіночки можна помітити ще в рекламі препарату. Експерт перераховує ті ознаки, на які варто звернути особливу увагу.

  • Цих ліків залишилося зовсім мало. Це маніпуляція, яка змушує вас придбати препарат.
  • Дуже "вигідна" акція. Покупцям можуть пропонувати придбати два препарати за ціною трьох. Проте суть полягає в тому, що зазвичай для курсу лікування потрібно набагато більше пігулок чи іншої форми ліків. Тому для вас акція просто не буде вигідною, а от продавці - озолотяться.
  • У рекламі будуть посилатися не на дослідження чи заяви вчених, а на людей, яким нібито ці ліки вже допомогли.
  • Продавці обов'язково згадають, що при створенні ліків використовували унікальну технологію та рідкісні складові. Таким чином виробники додають "репутації" та "авторитету" своєму препарату.
  • В описі "шарлатанських" ліків часто зазначають, що всі складові натуральні.
  • Виробники зазвичай обіцяють швидкий результат і повну відсутність побічних ефектів.
  • Часто "фуфломіцини" лікують кілька хвороб відразу. Також звертайте на це увагу та не ведіться.

Загалом лікар не рекомендує стежити за рекламою лікарських засобів. Не варто займатися самолікуванням, а краще звертатися до спеціаліста за фаховою допомогою.

"Мені дуже соромно". Міша Крупін поставив на паузу музичну кар'єру через виступ на благодійному концерті у нетверезому стані

Український музикант Міша Крупін вирішив поставити музичну кар'єру на паузу після того, як потрапив у скандал через виступ на благодійному концерті в Одесі в стані алкогольного сп’яніння.

Він опублікував вибачення на своїй сторінці в Instagram і повідомив, що тимчасово призупинить музичну кар'єру, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

«Я просто хотів вибачитись перед одеситами, перед слухачами, які прийшли в ресторан Reef. І саме перед рестораном Reef, який дозволив мені зробити благодійний концерт. Але я вийшов в такому стані, в якому не можна виходити професійному музиканту. Мені дуже-дуже сильно соромно. І ще раз я вибачаюсь і скоріш за все, що я на деякий час свою кар'єру музичну буду припиняти», — сказав Міша Крупін, і пообіцяв, що більше його в такому вигляді на концертах ніхто не побачить.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини