MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 жовтня 2023

115 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 жовтня. 

"Регіонал" Єфремов, обвинувачений у держзраді, втік до Москви. Там його родина має апартаменти за $4 млн – "Схеми"

Колишній очільник фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді, ексдепутат Олександр Єфремов, якого в Україні обвинувачують у державній зраді, виїхав з країни після початку повномасштабного вторгнення РФ через Словаччину і з того часу не повертався.

Як з’ясували "Схеми" (Радіо Свобода), нині він – у Москві, інформує UAINFO.org.

Перед вторгненням Єфремов неодноразово їздив до Росії – востаннє у лютому 2022 року. Журналісти також встановили, що Єфремов зареєструвався у Москві в елітних апартаментах у житловому комплексі «Тріумф-Палас». Ця нерухомість записана на сина ексдепутата – Ігоря Єфремова. Її загальна площа складає понад 650 квадратних метрів, орієнтовна вартість – близько чотирьох мільйонів доларів (150 мільйонів гривень – ред.). В Офісі генерального прокурора України «Схемам» повідомили, що Олександр Єфремов перебуває у статусі обвинуваченого за низкою статей, але не має запобіжного заходу та в розшук не оголошувався. Сам ексдепутат говорити зі «Схемами» відмовився.

В Україні 69-річного Олександра Єфремова звинувачують у низці злочинів. Зокрема, за версією слідства, депутат сприяв створенню угруповання «Луганська народна республіка», допомагав захоплювати адміністративні будівлі Луганської обласної державної адміністрації та СБУ у 2014 році. Обвинувачують його також у державній зраді. Сам Єфремов ці звинувачення відкидає, а його адвокати називають аргументи прокурорів «непереконливими». Справа щодо нього перебуває на стадії судового розгляду.

WP: Дарʼю Дугіну ліквідувала СБУ, підклавши вибухівку в клітку для перевезення тварин

Доньку російського пропагандиста Дар’ю Дугіну ліквідувала Служба безпеки України, підклавши вибухівку в клітку для перевезення тварин.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на джерела, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Як пише газета, за чотири тижні до вибуху автомобіля, де була Дугіна, в клітці для кота, який перевозили в іншій «переповненій автівці, де їхали мати з 12-річною донькою» українські оперативники встановили таємний відсік, де заховали компоненти бомби. Це не викликало підозр на прикордонному пункті пропуску.

Через місяць, 20 серпня 2022 року, пристрій здетонував неподалік Москви у позашляховику, за кермом якого перебувала донька «ідеолога Путіна» Олександра Дугіна. За даними WP, операцію організувала СБУ. 

Газета називає атаку «частиною бурхливої тіньової війни України», зокрема згадавши про підриви Кримського мосту й удари по російських кораблях у Чорному морі. Як пише WP, українські спецслужби розвивали можливості для таких операцій після першого вторгнення Росії у 2014 році.

Перед виборами росіян хочуть змусити забути один факт про Путіна, – політолог 

Кремль перед виборами в Росії отримав жорстку вказівку не згадувати про вік Путіна. Про це розповів політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу FREEДОМ, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, соціальні опитування показали, що для росіян "реальна старість" починається в 70 років. "Путіну за формальним його календарем вже 71 рік, тобто він вже літня людина. Вже починаються порівняння з Брежнєвим. Звичайно, Путін виглядає бадьоріше, хоча знову-таки дуже багато чуток про його важку хворобу. Звідси і чутки про двійників. Але заборона на згадку віку - це вже теж діагноз", - сказав він. 

Фесенко вважає, що Путіна хочуть показати "генералісимусом" і переможцем у "Вітчизняній війні". "Їм хочеться показати Путіна в ролі переможця, але не виходить, перемог-то немає. І тут проблема, тут прокол. Тому доводиться придумувати як спектаклі в Дагестані або нічні поїздки в штаб військового угруповання і так далі", - пояснив політолог.

"У полоні пропонували його застрелити". Марта Сірко показала потужні кадри з українським захисником, який втратив ноги та руку на війні

Марта Сірко опублікувала потужні фото з Данилом Мельником (Фото:martasyrko/Instagram)

Фотографка Марта Сірко представила нові знімки, зроблені в рамках її відвертого фотопроєкту "Sculptures Series" з українськими військовими, які втратили кінцівки на війні.

Цього разу героєм фотографки став 20-річний український захисник Данило Мельник, який втратив на фронті обидві ноги та руку. Сірко опублікувала потужні знімки військового і поділилася його історією. Вона розповіла, як у полоні росіяни пропонували застрелити його, щоб він "не мучився", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Так сталось, що я не читала історію Дані і вперше її почула, коли ми вдвох були на інтервʼю для Guardian. І я коли почула за полон, за бій в тому страшному березні біля Києва, за полон — я просто була без відчуттів через їхнє перенасичення. Даня дуже чуйна та відкрита людина, він оптиміст і ще завжди підбадьорює мене. В Дані були такі поранення та обмороження, що в полоні росіяни пропонували йому його пристрелити, щоб він не мучився, але він вирішив, раз його витягнули і він ще досі не вмер, то він протримається. Йому завжди в полоні казали, що пристрелять, кожного дня він жив, якщо можна так сказати і чекав і не розумів чи буде живим. Йому пропонували російські медики, що вколіть більше і він легко помре, а він тримався», — розповіла авторка знімків.

Читайте також: "Незламна Руся", яка втратила ногу на війні, знялася у фотосесії, присвяченій новому великому штурмовому збору. ФОТО 

Сірко також подякувала герою своїх фото за позитив.

"Дані ампутували дві ноги, руку та 4 пальці на іншій руці. Перед цим він мерз весь березень та квітень, не їв, а його обмерзді ноги гнили заживо, доки їх не ампутували. А тепер про важливе — ми всі бачили ці відео, де люди не знають нічого за "Азов" та за полонених, і ці люди такого ж віку, як Даня — це наше нове покоління і питання, що буде далі? Якщо таких, як Даня ставатиме все менше і менше? Я тобі неймовірно вдячна за твій позитив та щиру любов і я вірю, що таких як ти, з такими поглядами, буде більше і ми зможемо будувати правильну країну з правильними переконаннями та поглядами", — підсумувала фотографка.

У Путіна була зупинка серця: росЗМІ розповіли подробиці

У неділю ввечері, 22 жовтня, російському диктатору Володимиру Путіну стало зле в одній з його резиденцій - він впав у спальні, судомно вигинався на підлозі, закотивши очі. 

Лежачим на підлозі ватажка росіян знайшли співробітники його служби безпеки, які перебували на чергуванні, були викликані медики, повідомив Telegram-канал "Генерал СВР", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"...Вчора близько 21:05 за московським часом співробітники служби безпеки... почули шум і звуки падіння, що доносилися зі спальні президента. Два співробітники Служби безпеки негайно пішли в спальню президента і побачили Путіна лежачим на підлозі біля ліжка і перевернутий столик з їжею і напоями. Ймовірно, при падінні президент зачепив і обвалив на підлогу стіл і посуд...", - наголошується на каналі. 

На місце прибули медики, які були на чергуванні в резиденції, - перебували в одній із сусідніх кімнат. "Лікарі провели реанімацію, попередньо з'ясувавши, що у президента зупинка серця. Допомога була надана вчасно, серце запустили, і Путін прийшов до тями", - з'ясували журналісти.

За відомостями каналу, диктатора відправили в кімнату, спеціально обладнану для того, щоб в ній можна було провести реанімацію, там є новітня техніка. "Стан президента вдалося стабілізувати, він перебуває під постійним наглядом медиків", - підкреслюється у повідомленні.

"Смерть точно не буде природною, він не помре у власному ліжку": відома польська ворожка про кінець путіна

Путін став найненависнішою людиною у світі. На земній кулі немає іншої людини, якій би, як йому, сьогодні так масово бажали смерті. Політики публічно закликають вбити російського президента, мільйонери призначають нагороди за його затримання. Що буде з Володимиром Путіним, вирішила перевірити відома польська ворожка Анна Кемпісті., інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Ворожка розклала карти таро і постановила: загарбники зазнають поразки, українці переможуть. Хоча й зазнають значних втрат. Україна переможе у цій війні, але у цієї перемоги будуть певні недоліки, заявила Анна Кемпісті, пише видання planeta.pl.

«путіну загрожує серйозний замах, і його смерть точно не буде приємною і не буде природною. Він не помре у власному ліжку. Я проаналізувала дату його народження, і ця дата лише підтверджує це. Крім того, карти показують, що він також буде позбавлений якогось майна, яке хтось підірве».

Шанувальники жінки хотіли знати, чи загрожує Польщі небезпека з боку росії у всьому цьому воєнному пеклі.

"Путін не нападе на Польщу. У нас дуже безпечні карти, і я перевірила це на самому початку, ще до того, як почалася ця війна", — запевнила Анна Кемпісті.

Президент Ізраїля: ХАМАС планували застосувати ціанід, у них були інструкції з виготовлення хімічної зброї

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог стверджує, що терористи угруповання ХАМАС, які напали на країну 7 жовтня, мали при собі інструкції з виготовлення хімічної зброї. В одного з убитих бойовиків нібито знайшли інструкції, а також пристрої для розпилення ціаніду.

Про це він сказав в інтерв'ю Sky News у неділю, 22 жовтня. Герцог показав журналістам цю інструкцію та заявив, що це "офіційний матеріал Аль-Каїди, який показує, як створити зброю з ціанідом", передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Ізраїльські сили виявили цей матеріал на тілі ліквідованого терориста в кібуці Беері, де приблизно 20% із 1100 жителів було вбито або викрадено. Вся інформація, як заявив президент, була на мобільному носії. 

"Це матеріали "Аль-Каїди". Офіційні матеріали "Аль-Каїди". Ми маємо справу з ІДІЛ, "Аль-Каїдою" та ХАМАС. Наскільки шокуюча ситуація, коли ми дивимося на інструкції про те, як створити своєрідну непрофесійну хімічну зброю з ціанідом", – сказав Герцог.

Також він відповів на запитання про те, чи розуміє він, чому багато ізраїльтян сердиться і відчувають, що їх підвели уряд та сили безпеки.

Таїсія Повалій отримала російське громадянство в День Незалежності України

Відома співачка родом із України Таїсія Повалій, яка продалася за криваві рублі та підтримала геноцид власного народу, офіційно стала громадянкою країни-терористки. Артистка отримала російський паспорт.

Цинізму ситуації додає той факт, що сталося це в "символічну" дату – 24 серпня, тобто в День Незалежності України. Документи, які підтверджують, що Повалій тепер росіянка, оприлюднив у своєму Telegram-каналі відомий український блогер Богдан Беспалов, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

"Запатентувала індивідуальне підприємство і отримала російське громадянство в День Незалежності України. Від 24 серпня 2023 року рахується на обліку державних реєстрів новоспечена громадянка Росії українського походження Таїсія Повалій", – повідомив блогер.

Ексдружина опального Юрія Бардаша ЛУНА заспівала в Києві російськомовний трек, який називають гімном ПВК "Вагнер"

Популярна українська співачка ЛУНА (Христина Герасимова – справжнє імʼя), яка також є колишньою дружиною опального продюсера-зрадника, фаната Путіна Юрія Бардаша, втрапила у скандал через виконання російськомовного треку на своєму великому концерті в Stereo Plaza у Києві 21 жовтня. Однак причиною невдоволення українців стала не стільки мова ворога, скільки сама пісня. Це композиція "Пальмира" із альбому "Транс" 2019 року, і її називають "неофіційним гімном" ПВК "Вагнер".

Трек розповідає історію дівчини, яка чекає коханого з війни, а саме з міста Пальміра, що в Сирії. Утім, ЛУНА дещо змінила текст у спробі його "українізувати". На це звернули увагу журналісти "МУЗВАР", передає OBOZ.UA,  інформує UAINFO.org.

На платформі зазначають, що після виходу синглу його одразу охрестили "піснею, яка присвячена пам'яті живих та загиблих співробітників приватних військових кампаній". Зокрема, найманці з ПВК "Вагнер" зробили "Пальмиру" своїм неофіційним гімном. Про це свідчать численні публікації в соцмережах.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини