MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 січня 2024

111 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 січня.

У Бєлгородській області впав військовий літак Іл-76 

Російський військово-транспортний літак Іл-76 впав у Бєлгородській області Росії. Аварія сталася сьогодні, 24 січня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський Telegram-канал "112" та губернатора Бєлгородської області Вячеслава Гладкова у Telegram, інформує UAINFO.org.  

"Військовий літак Іл-76 упав у Бєлгородській області. Про це повідомило наше джерело. Попередньо інцидент стався у Корочанському районі", - пише Telegram-канал "112".

При цьому губернатор регіону підтвердив, що у Корочанському районі сталася якась надзвичайна подія. Гладков не написав, що саме трапилося, але зазначив, що їде на місце інциденту.

У ГУР підтвердили, що на 24 січня був запланований обмін полоненими: інформація про їх можливе перебування на борту Іл-76 перевіряється

У Головному управлінні розвідки підтвердили, що на сьогодні, 24 січня, готувався обмін полоненими між Україною та Росією. Чи могли бути українські військові на борту літака Іл-76, що впав у Бєлгородській області, наразі з'ясовується.

Про це OBOZ.UA повідомили у ГУР МО України. Представник розвідки Андрій Юсов констатував, що наразі запланований обмін не відбувається, інформує UAINFO.org.

Генштаб зробив першу заяву на тлі падіння Іл-72 під Бєлгородом 

Збройні Сили України і надалі будуть вживати заходів контролю за повітряним простором на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, інформує UAINFO.org.  

Як заявили у Генштабі,неспроможність противника досягти будь-яких результатів на полі бою, продовжує його стратегію терору, зокрема і на Харківському напрямку. Застосування ракетного ураження з метою знищення Харкова та вбивства цивільних ми бачимо і в інших містах України.

Лише за останній тиждень противником нанесено 19 ракетних ударів по Харківщині.

Застосовано:

26 ЗКР С-300;

3 БР "Іскандер-М".

Внаслідок чого загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина.

Поранено - 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі - одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків.

Задля зменшення саме ракетної загрози, Збройні Сили України не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації.

Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода.

З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Падіння Іл-76 в Росії: Олександр Коваленко вказав на важливі деталі  

https://uainfo.org/blognews/1706095057-padinnya-il-76-v-rosiyi-oleksandr-kovalenko-vkazav-na-vazhlivi.html

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вказав на деталі, які можуть підтверджувати версію про те, що, ймовірно, на борту російського літака Іл-76 були не українські військовополонені, а зенітні керовані ракети (ЗУР) для ЗРК "С-300", пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Цю версію підтверджує те, що від літака після падіння нічого не залишилося, а частини його фюзеляжу розкидало по полю, тобто, після падіння і удару об землю, була і ще потужна детонація боєкомплекту", - зазначив він.

Крім того, коментуючи з'явилися фото з місця аварії літака, Коваленко звернув увагу на те, що "по полю немає ознак розкиданих тіл":

Міноборони внесло до Ради доопрацьований законопроєкт про мобілізацію. ДОКУМЕНТ

Міністерство оборони України внесло до Ради доопрацьований проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на джерела, інформує UAINFO.org.

За даними джерела, доопрацьований законопроєкт згодом розглядатиме Верховна Рада.

"Найкращі воїни – від 18 років": генерал Кривонос закликав понизити мобілізаційний вік

Мобілізацію в Україні можна продовжувати за чинним законом, але для цього потрібно лише зменшити призовний вік. Найкращі воїни – від 18 до 25 років.

Про це заявив генерал-майор запасу Збройних сил України Сергій Кривонос, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

На думку військового, президент Володимир Зеленський має ухвалити рішення про пониження вікового цензу в призові.

Як зазначив Кривонос, опираючись на досвід служби у понад 30 років у ССО, що все населення України має бути готовим захищати власну домівку.

"Треба реально дивитися на ці речі, якщо ми хочемо вижити як держава. Ми змушені будемо це робити", – підкреслив генерал.

Він додав, що станом на зараз середній вік українських військових – від 38 до 50 років. Втім, здатність переносити фізичні навантаження в 40-річного значно менша, ніж у 25-річного.

"Ми зустрічаємо таке вперше!": Жданов розповів, чим особлива остання масована атака Росії по Україні 

Під час комбінованого ракетного удару вранці 23 січня росіяни запустили по Україні все, що в них було. Втім, ворожа атака мала дві особливості.

Про це у коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, інформує UAINFO.org.

За даними Повітряних сил України, під час атаки 23 січня Росія випустила по території Україні 41 ціль різних типів. Із них 21 ціль вдалося збити.

“Переважно це крилаті ракети та балістичні ракети комплексу “Іскандер”. На жаль, ракети Х-22 збити не вдалося. З одного боку, під час атаки вони запустили все, що було. А з іншого — дійсно є особливість. Перша полягає в тому, що в ній не брали участь “Шахеди”. І друга, яку ми вперше зустрічаємо – атака балістичними і крилатими ракетами була здійснена з дуже ретельним розрахунком часу підльоту”, — розповів Олег Жданов.

Тобто час підльоту крилатих дозвукових і балістичних надзвукових ракет до цілей був майже одночасно, пояснив військовий експерт. За його словами, це необхідно для того, щоб максимально ускладнити роботу засобам протиповітряної оборони в Україні.

Чи здатна Росія атакувати НАТО під час війни з Україною: думка експерта 

Росія, попри війну проти України, вже готова до гібридних атак на країни Балтії з проникненням агентури й подальших диверсій.

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в матеріалі РБК-Україна "Вже не фантастика. Чи готується НАТО до нападу Росії та про що кажуть злиті плани", інформує UAINFO.org.  

Що кажуть в НАТО

На думку німецьких експертів, війна Росії та НАТО може розвернутись через 5-8 років. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус довіряє експертам, втім, поки не бачить загрози нападу.

"Ми чуємо погрози з Кремля майже щодня. Останнім часом - на адресу наших друзів у країнах Балтії. Тому ми маємо враховувати, що одного разу Росія може напасти навіть на країну НАТО", - заявив міністр.

Тим часом голова військового комітету НАТО Роб Бауер закликав збройні сили Альянсу бути готовими до війни. Зокрема до неї, на його думку, повинно готуватись населення західних країн. Ризик війни проти його країни також допустив й міністр оборони Швеції Карл Оскар Болін.

Головнокомандувач армії Норвегії Ейрік Крістоферсен назвав наступні 2-3 роки вікном для посилення протиповітряної оборони, виробництва ракети та військової техніки.

Тим часом Литва, Латвія та Естонія вирішили створити спільну оборонну зону на кордоні з Росією та Білоруссю.

"Ми розуміємо, що якщо Росію не зупинити в Україні, вона може продовжити свою агресію, і тоді наступними будуть країни Балтії… Саме тому ми відчуваємо холод війни на своїй шиї", - заявив глава литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив, що не бачить прямих загроз членам Альянсу, втім блок уважно стежить за країною-терористом.

Полковник ЗСУ назвав дуже велику проблему Росії

Російські окупанти не зможуть захистити всю територію РФ від ударів дронами, і тому намагаються прикрити хоча б деякі напрямки і через це стягують на околиці міста Санкт-Петербург зенітно-ракетні комплекси С-300.

Те, що загарбники перекидають до Санкт-Петербурга саме ці ЗРК, свідчить про таке - у них немає зайвих "Панцирів" та С-400, розповів льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан "24 Каналу", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Військовий експерт підкреслив, що С-300 - стара зброя, яку ворог вже давно зняв з бойового чергування й використовує як балістичну ракету для ударів по українській території, і вона по дронах дуже погано працює.

"Оскільки вони його підняли та ставлять як протиповітряну оборону, означає, що є великі проблеми для Росії, які не розв'язати", - додав офіцер. 

Переможицею конкурсу "Міс Японія" стала модель українського походження. ВІДЕО

Модель українського походження Кароліна Шиїно стала переможницею конкурсу краси "Міс Японія-2024".

Про це повідомило видання Tokyo Weekender, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком

Кароліна стала першою людиною, народженою за межами Японії, яка отримала головний приз. Також, зважаючи на те, що моделі 26 років, вона стала і найстаршою в історії переможницею.

У своїй промові дівчина сказала: «Це було схоже на сон. Як тільки вони назвали моє ім'я, я не могла перестати плакати. Мені доводилося стикатися з бар'єрами, які часто заважають сприймати мене японкою, тому я сповнена вдячності за те, що мене визнали на цьому конкурсі як японку».

Відомо, що дівчина народилася в Тернополі в родині українців у 1998 році. До Японії Кароліна переїхала у віці 5 років після того, як її мати вдруге вийшла заміж – за японця. Дівчина подала заявку на конкурс «Міс Японія» після отримання японського громадянства у 2022 році.

Шиїно стала 56-тою володаркою гран-прі конкурсу "Міс Японія" – найстарішого конкурсу краси в цій країні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини