MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 лютого 2024

90 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 лютого.

"У найважчі моменти історії ми не здаємось": Зеленський у День пам'яті Героїв Небесної Сотні звернувся до українців. ВІДЕО

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Глава держави заявив, що українці вміють боротися за власну свободу і не здаються навіть у найважчі моменти.

Зеленський зазначив, що самовідданість українців не має меж і творить історію. Про це президент заявив у своєму відеозверненні, інформує UAINFO.org.

Президент наголосив, що 10 років тому українці вирішили раз і назавжди, що хочуть і житимуть лише у європейській державі. Саме це прагнення народу було стимулом боротьби. Також він додав, що такий самий стимул для боротьби українці зберегли й сьогодні. 

"10 років тому українці вирішили раз і назавжди: ми хочемо й будемо жити лише у європейській державі. Все це 10 років тому для народу було стимулом боротись. Все це є стимулом для нас і сьогодні. Захищати свою землю. Захищати свою свободу. Захищати своє завтра. Захищати свою Україну. Слава Україні!", – наголосив голова держави.

Польські протестувальники мають намір блокувати кордон з Україною до квітня

Протест польських фермерів на кордоні з Україною може бути продовжений ще на місяць - до квітня.

Про це заявив лідер "Підкарпатського ошуканого села" Роман Кондров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на польські ЗМІ, які цитують радіо RMF24, інформує UAINFO.org.

"Ми посилюємо протест. Я сьогодні подам (заявку - ред.) на наступний місяць на продовження (протесту - ред.), він триватиме до квітня. Ми будемо робити це по черзі. Фермери будуть частково працювати в полі, частина стоятиме на кордоні", - пояснив він.

Будуть стояти усі: українські перевізники розпочали акцію у відповідь на кордоні з Польщею 

Сьогодні, 20 лютого, українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика".

Як повідомляє "Суспільне", це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Зазначається, що акція біля пункту пропуску "Краківець-Корчова" стартувала о 12:00. Водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: "Зніміть блокаду – поверніть українських водіїв додому", "Стоп блокаді на кордонах" і т. д.

"Те, що роблять поляки, вже вийшло за будь-які межі... Суть нашої акції – зупиняти польські автомобілі, які об'їжджають поза чергою і щоб вони стояли тут так, як наші стоять у Польщі", – заявив голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олег Дубик.

За його словами, польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

"Я долучився, бо несправедливо поляки блокують кордони і в тому числі об'їжджають своїми автомобілями черги. На цьому виходить великий заробіток в них. Наші водії дуже ображаються на це. В людей вривається терпець. Якщо вони відстоюють свої права, хай роблять це гідно і справедливо, а не роблять дискримінацію між країнами і людьми. Ми цього не забудемо ніколи", – вказав один із українських водіїв.

Як розповів голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич, мирна акція біля трьох міжнародних ПП "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині" триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

Операція "Декабрь": РДК готували визволення Навального – подробиці

У "Російському добровольчому корпусі" заявили, що від початку жовтня 2023 року розроблявся план з визволення Олексія Навального з виправної колонії № 6 та переправлення його до кордону з Україною.

Про це йдеться на сторінці РДК, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

РДК готували порятунок Навального

Зазначається, що Навального мали передати розвідувальній групі РДК з метою евакуації на територію України. Реалізувати більшу частину плану мала група партизанів РДК.

"Згідно з планом, Олексія Навального ми повинні були відбити біля конвою дорогою до ВК-3 в Ямало-Ненецькому окрузі силами нашої групи, а далі разом з ним негайно мали вирушити на прикордонну територію з Україною, зустрітися з розвідгрупою РДК для перетину кордону та отримання притулку", — розповів командир загону партизанів.

Однак дату і час етапування Навального кілька разів переносилися, а в результаті його провели раптово, тому група РДК не встигла висунутися в район запланованого початку операції.

16 лютого, у день смерті Навального, був план у стадії переробки під ВК-3.

Помер 35-річний син глави "Роснафти" Сєчина, – російські ЗМІ 

Син глави "Роснафти" Ігоря Сєчина Іван помер 5 лютого поточного року у віці 35 років.

Першим про це написав колишній менеджер ЮКОСу Леонід Невзлін, який послався на запис у реєстрі спадкових справ, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Медиазону, інформує UAINFO.org.

Про смерть Івана Сєчина та її причини раніше публічно не повідомлялося.

"Медиазона" перевірила запис у РНД і переконалася, що вона оформлена на Івана Ігоровича Сєчина 1989 року народження, який жив у Москві за адресою Шведський тупик, будинок 3. Ця будівля раніше згадувалася в РБК як "будинок для соратників Путіна"; видання писало, що там мешкав і Ігор Сєчин.

Згідно з витоками з російських баз даних, Іван Сєчин працював у "Роснафті" і в 2021 році задекларував дохід 61,8 млн рублів. Відомо, що він обіймав керівну посаду у компанії з 2014 року, коли йому було 25 років.

У січні 2015 року 26-річного Сєчина нагородили орденом "За заслуги перед Отечеством" ІІ ступеня "за великий внесок у розвиток паливно-енергетичного комплексу та багаторічну сумлінну працю".

Теракт на Одещині: поліція показала підірваний автомобіль добровольчої армії. ФОТО, ВІДЕО

Поліція Одещини оприлюднила фото і відео автомобіля Української добровольчої армії, який ввечері 19 лютого підірвали в селі Гвардійське, поранивши Альберта і Наталію Кручиніних.

Фото і відео розміщені на сайті поліції Одеської області, передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

"Наразі поліцейські проводить комплекс слідчих дій та розшукових заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин злочину та осіб, причетних до нього", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у передмісті Одеси ввечері 19 лютого вибухнув автомобіль Української добровольчої армії, постраждали Альберт та Наталя Кручиніни. Наразі чоловік перебуває в комі, жінка - у важкому стані. 

"Причетна професійна група". Іспанські ЗМІ розповіли деталі загибелі російського пілота Кузьмінова, який перегнав в Україну Мі-8

Іспанські журналісти розповіли деталі смерті пілота РФ Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну російський Мі-8. За даними ЗМІ, пілота застрелили й відразу переїхали його ж автомобілем.

Про це повідомила іспанська газета El País у вівторок, 20 лютого, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Як зазначили у газеті, тіло чоловіка з паспортом громадянина України знайшли 13 лютого в курортному місті Аліканте. Про знайдене тіло в районі, де проживають переважно українці та росіяни, поліції повідомив сусід. Після цього його авто знайшли спаленим у сусідньому місті Ель-Кампелло.

Іспанське агентство Europa Press додало, що документи Кузьмінова могли бути фальшивими, тому правоохоронці розпочали додаткову перевірку.

Газета El Español з посиланням на джерела повідомила, що підозрюваних у вбивстві Кузьмінова може бути декілька. За їхньою інформацією, до вбивства причетна "професійна група", яка стежила за ним. Вони вивчали його розпорядок дня й отримали доступ до камер відеоспостереження у гаражі (де було здійснено вбивство).

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи смерть в Іспанії російського пілота Максима Кузьмінова, заявляв, що пропозиція України полягала в тому, щоб він залишався на території України, де б "точно був захищеним".

Брав участь у ток-шоу на каналах Медведчука. У Києві блогер готував фейки для росЗМІ 

СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який готував фейки для кремлівських ЗМІ. Він вдавав з себе "політексперта" та був учасником ток-шоу на каналах кума глави Кремля Віктора Медведчука.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ та Офіс генпрокурора, інформує UAINFO.org.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на київського блогера, який позиціонував себе як "політексперт" та поширював фейки про війну в Україні. Зловмисник заперечував збройну агресію рф та намагався дискредитувати командування Сил оборони на користь країни-агресора", - йдеться в повідомленні СБУ.

Для "розгону" фейків псевдоексперт використовував власний ютуб-канал та сторінки в популярних соцмережах.

Був учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука

"Пропагандисти країни-агресора запрошували його до участі в телеефірах ворожих інформресурсів, зокрема на канал "Звезда", який належить Міноборони РФ. За даними слідства, фігурант ще до початку повномасштабного вторгнення Росії був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука", - додали в СБУ.

Дописи та відеокоментарі блогера активно "підхоплювали" основні російські телеканали та інтернет-видання, які створювали на їхній основі постановочні сюжети та провокаційні публікації.

"Загальна аудиторія цих медіа-майданчиків становила понад пів мільйона користувачів. Там він нав’язував аудиторії прокремлівські наративи щодо внутрішньої обстановки в Україні та зовнішнього курсу нашої держави", - констатували у відомстві.

Зокрема, за даними Офісу генпрокурора, блогер переконував свою аудиторію, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочала не росія, а США.

Компанія Маска уклала секретний контракт з урядом США на 1,8 мільярда доларів, – WSJ 

Компанія SpaceX під керівництвом Ілона Маска у 2021 році уклала секретний контракт з урядом США на 1,8 мільярда доларів. 

Як повідомляє видання The Wall Street Journal, компанія поглиблює свої зв’язки з розвідувальними та військовими службами США. SpaceX виграла принаймні один великий секретний контракт і розширила секретну супутникову програму під назвою Starshield для клієнтів, що займаються національною безпекою, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Компанія очікує, що кошти від контракту стануть важливою частиною доходів SpaceX в найближчі роки. При цьому ім'я державного замовника не розголошується.

У виданні відмічають, що розмір і секретність угоди ілюструють зростаючу взаємозалежність між SpaceX - домінуючою силою в космічній галузі - та установою національної безпеки.

Зазначається, що в серпні минулого року підрозділ SpaceX Starshield, який був створений для урядових клієнтів, отримав нагороду в розмірі 70 мільйонів доларів від військових за надання комунікаційних послуг десяткам партнерів Пентагону. Однак підрозділ здебільшого діяв поза увагою громадськості.

На оприлюдненій наприкінці 2022 року веб-сторінці SpaceX описав Starshield як підрозділ, який здатен надавати супутникам безпечний зв’язок, збирати дані про Землю, тримати датчики чи інші інструменти спостереження для уряду під час перебування на орбіті.

В онлайн-оголошеннях про роботу в Starshield шукали людей із надсекретними допусками, а також із досвідом роботи з Міністерством оборони та розвідкою. 

"Це буду співати я!" Дружина легендарного композитора розповіла, як Ніна Матвієнко не дала виконати Софії Ротару його пісню

Світлана Поклад, дружина одного з найвідоміших українських композиторів Ігоря Поклада, зізналася, що чи не найзнаменитіша пісня її чоловіка – "Чарівна скрипка", яку виконує Ніна Матвієнко, призначалася для іншої співачки. Ім’я цієї артистки – Софія Ротару.

Про це Світлана Поклад розповіла в інтерв’ю OBOZ.UA. Ігор Поклад та Ніна Матвієнко дружили десятки років, інформує UAINFO.org.

У творчому доробку Ігоря Поклада понад півтисячі пісень. Їх виконували Ніна Матвієнко, Дмитро Гнатюк, Тамара Гвердцителі, Руслана, Тіна Кароль, Катя Бужинська, Муслім Магомаєв, Юрій Гуляєв, Євгенія Мірошниченко та інші відомі виконавці.

"Чарівна скрипка" ("Сіла птаха") займає особливе місце в творчості композитора. Пісня написана в співпраці з поетом Юрієм Рибчинським, як і багато інших творів – музиканти дружать і працюють разом десятки років. Рибчинський якось приніс другові рядочки віршів, мовляв, подивишся. А Поклад написав мелодію за п’ять хвилин, так сподобалися слова. Особливого колориту пісня набула у виконанні Ніни Матвієнко, якій неймовірно вдалося передати всю чуттєвість та мелодійність, вкладену в пісню композитором та поетом.

"І, щоб ви знали, пісню "Чарівна скрипка", яку знаменитою зробила Ніна Митрофанівна, спочатку адресувалася Софії Ротару, – зізналася OBOZ.UA Світлана Поклад. – Але Ніна прийшла, послухала і сказала, що пісню не віддасть: "Це я буду співати!" Ми з нею дружили дуже багато років. Часто в нас бувала в гостях. Навіть одна традиція під час візитів склалася: я фотографувала їх з Покладом в одній і тій самій позі. Є в нашому архіві однакові три фотографії".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини