MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 лютого 2024

87 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 лютого.

"Схоже, до окупантів не доходить": Олещук заявив, що ЗСУ збили ще два російські Су-34 

"Схоже, до них не доходить! Ніяких висновків не роблять російські пілоти!", - про це написав командувач Повітряних Сил Микола Олещук, інформує UAINFO.org.

""Сьогодні близько 9.00 на Авдіївському та Маріупольському напрямках знищено ще два Су-34 окупантів! Разом – до перемоги!", - написав Олещук.

Буданов прокоментував відставку Залужного

Глава Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов засумнівався, що причиною для відставки Залужного міг би стати конфлікт із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СBС News, інформує UAINFO.org. 

Відповідаючи на запитання про можливий розлад між президентом України Володимиром Зеленським і вже колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, Буданов сказав, що між чоловіками навряд чи можуть бути особисті розбіжності, якщо один із них є "прямим підлеглим іншого".

Він також натякнув, що Зеленський ухвалив правильне рішення, замінивши Залужного.

"Якщо все добре, все чудово і все зроблено правильно, то чому ми перебуваємо в тій ситуації, в якій ми знаходимося?" - додав глава ГУР.

"Прекрасно відпрацьована операція". У ГУР прокоментували удар ЗСУ по російських військах в Оленівці 

Речник Головного управління розвідки Андрій Юсов прокоментував удар ЗСУ по скупченню російських сил в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області. Він сказав, що це планова робота українських сил безпеки і оборони.

"Військова розвідка працює над тим, щоб виявляти місця скупчення противника, живої сили й техніки. В даній ситуації прекрасно відпрацьована операція, оперативно використана інформація — і завдано значного удару ворогу", — наголосив Юсов в ефірі Радіо Свобода, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Речник ГУР нагадав, що це не перший такий удар. Крім того, він анонсував, що аналогічні операції відбуватимуться і в майбутньому.

Відповідаючи на запитання про те, звідки розвідка отримує дані про скупчення російських військ на окупованій території або про заплановані шикування сил РФ, Юсов сказав, що це "комбінована історія". 

"Інформація отримується з кількох джерел, щоб переконатися, що вона справді відповідає дійсності", — зазначив речник.

29 лютого Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України завдали ракетного удару по російських військах у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, внаслідок чого загинуло, попередньо, 19 окупантів. 

Абсолютно здоровий: лікар Байдена розвіяв міфи про нездатність виконувати обовʼязки президента

Президент Сполучених Штатів Джо Байден здатен виконувати свої обовʼязки, заявив його лікар після щорічного медогляду.

Про це йдеться у звіті про медичний огляд Джо Байдена, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Цей звіт, ймовірно, стане останнім повідомленням про стан здоровʼя голови Білого дому перед виборами в листопаді.

Лікар Кевін О'Коннор заявив, що немає "жодних нових проблем" зі здоров'ям президента, виявлених під час цьогорічного медогляду.

"Президент почувається добре, і цьогорічний медогляд не виявив жодних нових проблем. Він продовжує бути здатним до виконання обов'язків і повністю виконує всі свої обов'язки без будь-яких винятків або пристосувань", – написав О'Коннор.

Крім того, лікар зазначив, що Байден "здоровий, активний, міцний 81-річний чоловік, який залишається здатним для успішного виконання обов'язків президента, включаючи обов'язки глави виконавчої влади, глави держави і верховного головнокомандувача".

Taurus для України: Світан назвав, від чого залежить постачання цих ракет

Німеччина може передати Україні свої далекобійні ракети Taurus після того, як США ухвалять рішення передати ракети ATACMS із дальністю 300 км.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, повідомляє "24 Канал".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув ідею передавання Україні ракет Taurus, щоб Берлін не був втягнутий у війну. Однак, за словами Світана, Німеччина так чи інакше уже бере участь у бойових діях, хоча і в непрямий спосіб.

Читайте також: Огризко назвав умови за яких Німеччина розпочне постачання далекобійних ракет до України

Так, Німеччина передала Україні танки Leopard, бойові машини Marder, ракети IRIS-T, радіолокаційні станції COBRA, гранатомети, боєприпаси та іншу зброю. У листопаді 2023 року ФРН подвоїла видатки на військову допомогу, збільшивши їх до 8 млрд євро.

"Тут немає чого боятися. Шольц, найімовірніше, прикриває свою неготовність ухвалити рішення по Taurus деякими відмазками", – висловився військовий експерт.

Путін пригрозив ядерними ударами після заяви Макрона про західні війська в Україні

Президент Росії Володимир Путін пригрозив ядерними ударами після заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення західних військ до України.

Свої погрози очільник Кремля озвучив під час звернення до росіян 29 лютого, передає ТСН, інформує UAINFO.org. 

"Ми пам'ятаємо долю тих, хто колись направляв свої контингенти на територію нашої країни. Але тепер наслідки для можливих інтервентів будуть набагато трагічнішими", – пригрозив російський диктатор.

Путін продовжив, наголосивши, що "вони повинні зрештою розуміти, що в нас теж є зброя – та й знають про це, зараз тільки я сказав – теж є зброя, яка може вражати цілі на їхній території".

"Все, що вони вигадують зараз, чим лякають увесь світ, що це реально загрожує конфліктом з використанням ядерної зброї – а значить, знищенням цивілізації. Вони чогось, цього не розуміють чи що?" – заявив президент РФ.

Путін у посланні Федеральним зборам зробив цинічну заяву про Україну 

У четвер, 29 лютого, об 11:00 за київським часом кремлівський лідер Володимир Путін почав свій виступ із посланням до Федеральних зборів. У своїй промові божевільний диктатор очікувано заговорив про війну в Україні.

Трансляцію звернення ведуть російські федеральні канали. Цьогоріч воно збіглося з передвиборчою кампанією на пост президента, тому диктатор особливо щедрий на обіцянки для росіян, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Зокрема, диктатор вже розповів, як пишається 10-річчям "руської весни" і окупації українського Криму.

"СВО підтримала абсолютну більшість російського народу. Люди непохитні у цьому виборі", – заявив диктатор.

Основні тези диктатора: 

"Ми зберегли єдність країни, не дозволили розірвати частини".

"Наша батьківщина відстоює суверенітет та безпеку, "СВО" підтримала абсолютна більшість наших громадян".

"Не ми розпочали цю війну на Донбасі. Але, як уже неодноразово говорив, ми зробимо все, щоб її закінчити, викорінити нацизм. Розв'язати всі завдання СВО. Захистити суверенітет та безпеку наших громадян".

"У цьому випадку ми маємо справу з державою, чиї правлячі кола роблять проти нас відкриті ворожі дії. Ну і що? Вони цілком серйозно збираються обговорювати з нами питання стратегічної стабільності?"

"Захід намагається втягнути нас у гонку озброєння. Тим самим повторити трюк 1980-х років".

"Русофобія, як та інша ідеологія расизму, позбавляє розуму. Потрібно працювати, щоби будувати новий контур безпеки Євразії. Але без суверенної та міцної Росії жодний світопорядок не можливий".

"Проблеми в армії є, але є розуміння, як їх вирішити, робота йде безперервно на фронті та в тилу".

"У війська поставлені балістичні ракети "Сармат", ми скоро продемонструємо їх".

53-річна Наомі Кемпбелл закрутила роман із 37-річним мультимільйонером із Саудівської Аравії 

Британська супермодель Наомі Кемпбелл прийшла на церемонію нагородження премії BAFTA з кінопродюсером-мультимільйонером із Саудівської Аравії Мохаммедом Аль-Туркі, спровокувавши нову хвилю чуток про роман між ними. Пара поводилася стримано, але це не завжди означає винятково дружні стосунки.

Як пише The Sun, очевидці розповіли, що зірки весь вечір провели разом і насилу розійшлися в залі. 37-річний Мохаммед, як відомо, знайомий із Наомі протягом останніх 10 років, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Вперше вони з'явилася разом на публічному заході у грудні 2021 року на кінофестивалі на Червоному морі, але зірок бачили разом ще в далекому 2014-му.

"Наомі дуже перебірлива в тому, з ким проводить час, і вона зблизилася з Мохаммедом. Їх зблизила любов до моди і мистецтва, у них багато спільних друзів. Наомі була з ним у Дубаї, і вона здається щасливою. Вони проводять багато часу разом, і, здається, між ними пробігла іскра, навіть якщо поки що це просто дружба", – розповів журналістам інсайдер.

І хоч пара часто публікує спільні фото, а підписники вже давно просять модель розповісти про особисте, Наомі тримає сердечні справи в таємниці.

Вона двічі була заручена – з басистом U2 Адамом Клейтоном, а потім з італійським бізнесменом Флавіо Бріаторе – але так і не дійшла до вівтаря.

"Це проституція". Зюбіна, яка першою з українських акторок відмовилася від зйомок з росіянами, розповіла про підстави в кіно

Провідна українська акторка Римма Зюбіна, яка першою відмовилася від зйомок з росіянами в 2014-му, зізналася, що їй було важко. Найскладніше в цій ситуації було залишитися вірній принципам, не піддатися на вмовляння та пережити підстави.

Не кожен український актор після окупації Криму та Донеччини зміг відмовитися від заробітку в рублях, і не кожен український глядач бачив у цьому проблему. Проте Римма Зюбіна в ті дні не могла вчинити інакше. Про це вона розповіла в подкасті Центру протидії дезінформації, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Коли росіяни окупували півострів, артистка не хотіла залишатися осторонь. Вона написала допис, у якому чітко окреслила свою позицію. Українка публічно заявила, що будь-яка її співпраця з РФ в той момент закінчилася, хоч у мережі та серед колег цю позицію 10 років тому зустріли доволі холодно.

"Після цього всього, десь може через тиждень зателефонувала мені одна кастинг-директорка і каже: "Слухай, тут така роль класна є. Ну, це співпраця, це копродукція з росіянами". Я кажу: "Ну ти ж читала, що я написала". Вона каже: "А давай так: ти 20-го написала, а я тобі зателефонувала 19-го і ти погодилася". Я кажу, що це проституція, і в мої життєві плани таке не входить", – розповіла зірка.

Бувало, що артистку підставляли, відверто обманюючи. Так, одного разу Римму Зюбіну запевнили, що вона знімається з українському проєкті, а в титрах зірка неочікувано побачила назву країни-агресорки.

"У тій ситуації дотримуватися своїх принципів було надто важко. Я втратила знімальні дні, не знаю, в якій кількості, я втратила шалену кількість грошей", – поділилася артистка.

Крім цього, не зустріла підтримки Римма Зюбіна і з боку колег. Здебільшого її підколювали за принциповість ті, хто вирішив продовжити роботу з країною-агресоркою, хоч артистка і не назвала їхніх імен.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини