MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 листопада 2017

1682 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 листопада

Чи стане Україна країною-стартапом?

Нассім Талеб свого часу запровадив термін "антикрихкість" для позначення систем, які від напруги та випробувань стають сильнішими (як антонім терміну "крихкість", коли вони навпаки призводять до руйнування об’єкта). Антікрихкими є живі системи, й Україна за останні роки довела свою антикрихкість: військові, економічні та політичні виклики не зруйнували країну, як планували кремлівські стратеги, а навпаки, зробили її сильнішою. Певною мірою, антикрихкість є питомою українською рисою: безумовно, козаки були саме такими. Але виживання замало. Для запуску країни-стартапу необхідно подолати зневіру, комплекс меншовартості, страх невдачі.

Найгірший суп у світі: в Ізраїлі спробували страви часів Голодомору. ФОТО

Цими вихідними ми відкрили в Тель-Авіві поп-ап ресторан Uncounted Since 1932. У ньому мешканцям і гостям Тель-Авіва пропонували лише одну страву – суп з кори та листя – єдине, що могли собі дозволити українці під час Голодомору. Більшість інгредієнтів ми спеціально привезли з України. У такий незвичний спосіб ми вирішили привернути увагу ізраїльтян до страшної трагедії українського народу. Геноцидом Голодомор визнали лише 23 держави. Ізраїль до їхнього числа не входить: місцевий парламент вважає, що оцінку подіям минулого має давати суспільство, оскільки це не відповідає парламентській традиції країни. Ну що ж, якщо оцінку має давати суспільство, значить, треба йти до суспільства!

Як встигати виконувати 90% роботи до обіду: 16 порад

Не вистачає дня, щоб упоратися з усіма завданнями? Дотримуйтеся цих 16 порад і матимете час не лише на роботу, але й на відпочинок. 20% ваших зусиль визначають 80% ваших результатів. Але що це за зусилля? Відповідь на це запитання знає Ніл Пател — консультант, маркетолог, засновник інтернет-сервісів Crazy Egg і KISSmetrics. Уявіть собі: обідня година, ви покидаєте своє офісне місце, сідаєте за кермо і їдете в ресторан або додому, щоб не поспішаючи пообідати або подумати про те, як провести вечір. Це цілком реально. Ви можете зробити 90% своєї роботи, а то й більше, зранку. Але як?

Українські військові допомогли відновити подачу електроенергії на Луганщині. ФОТО

У місті Золотому відновили подачу електроенергії. Майже тиждень у близько 350 помешканнях на вулицях Хуторна, Вольна, Польова, Набережна, які розташовані в цьому прифронтовому населеному пункті, не було світла. Повітряна лінія електропередач була пошкоджена в "сірій зоні" в результаті обстрілу з боку російських окупантів і колаборантів. Після того, як були отримані гарантії дотримання тиші, сапери однієї із бригад ОТУ "Луганськ" дослідили підходи до опор ЛЕП на наявність вибухонебезпечних предметів. Офіцери цивільно-військового співробітництва забезпечили охорону та безперешкодний доступ до місця пошкодження представників ремонтної бригади Попаснянського РЕС, які й усунули порив лінії та відновили подачу електроенергії до домівок цивільного місцевого населення.

"От, хлопці, не чекав, так не чекав", – футболісти київського "Динамо" відвідали у шпиталі українських вояків. ФОТО

Футболістів "Динамо" наші вояки чекали, як діти чекають Нового року. Зустріч пройшла дуже бурхливо, хоча видно було, що футболісти просто пригнічені побаченим, поранення у солдатів дуже важкі. Дякую "динамівцям", що висловили дуже важливі слова підтримки, провідали і подякували кожному солдатові за захист нас і нашої країни. Кожному з нас треба знати й розуміти, що нашим мирним життям ми зобов'язані тим, хто зараз у крижаному окопі, тим, хто прикутий до ліжка у шпиталі, тим, хто пройшов цю страшну війну, й особливо тим, хто вже ніколи не повернеться додому.

Австрійський дизайнер створив пристрій для подолання залежності від смартфона. ФОТО, ВІДЕО

 

Шилінґер багато спостерігав за тим, як люди просто гортають щось у смартфоні, навіть коли не чекають повідомлення й не читають нічого конкретного. Йому це видалося більше схожим на якийсь невротичний стан. Саме тому Шилінґер створив пластиковий муляж, який за формою та масою повторює справжній смартфон. Усього дизайнер винайшов п'ять моделей телефонів, у яких на місці екранів розташовані отвори із кам’яними намистинами. Їх можна "прокручувати" такими ж рухами, якими користувач гортає в різні боки щось на екрані свого смартфона.

Османські козаки проти Росії: останній кошовий на шляху джихаду

Уродженець Бердичівщини, представник давнього польського шляхетського роду за лінією батька й нащадок гетьмана Івана Брюховецького за лінією матері, він провів своє дитинство в маєтку діда Михайла Глембоцького – батько помер іще коли Михайло був немовлям, а мати, "одна з найкрасивіших жінок України, розумна, багата, не схотіла укладати новий шлюб, хоча її руки прагнуло багато. Вона хотіла виростити з єдиного сина справжнього козака. З волі діда, мене зодягли по-козацьки, на голову наділи козацьку шапку з пером чаплі, як у давніх гетьманів українських". Свого онука дідусь учив й історії роду: "Коли Мазепа наварив пива, Глембоцькі пили його до дна... То були Глембоцькі, а не хто інший!"

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини