MENU

«Поки стоїть Майдан, Янукович – не повноцінний президент», - блогер

168 2

Найпопулярніше питання, яке я зараз чую – це як довго має стояти Майдан.

Мені цікаво, чому ми взагалі ставимо питання про те, що Майдан має завершитися?

В кінці-кінців, 1 рік стояння на майдані – це краще, ніж ще 6 чи 26 років Білорусі.

Поки стоїть Майдан, Янукович – не повноцінний президент. Якщо Майдан зараз чи через три тижні піде розійдеться – то значить, Янукович переміг не тільки нинішню, але й усю потенційну опозицію. Ми своєю силою створили і відстояли простір, декілька чудесних гетрів землі, де закони потворної нинішньої державної системи не діють. Своєю волею ми відтворили шматочок майбутньої України.

Ми маємо час і маємо натхнення його розвивати саме як шматочок майбутнього.

Приміром, ІТ-намет може дати початок цілій серії наметів віт передових ІТ-компаній. Цифрова спільнота може працювати і творити передові програмні продукти просто з Майдану. Роздільне сортування сміття та його переробка, технології очистки води вже скоро буде презентовано на Майдані.

Майдан вже містить у собі зачатки вільної спільноти митців, художників, котрі мають можливість творити і виставляти результати своєї творчої роботи прямо на Майдані. Уже функціонує вільний університет, який є логічним продовженням світової моди на Тедекс.

Словом, у нас є усі можливості розвивати Майдан як, зокрема, екологічно чисте місце, як своєрідний технопарк, як вільний мистецький простір і як простір для творення нових форм самоврядування в Україні, і звісно – київського самоврядування. З хаотичного набору наметів може народитися абсолютно нова спільнота.

Утім, це думки про те, як ми діємо, коли ми тут надовго. Як ми розвиваємо наш тил.

Головне ж зараз – не втрачати темп. У нас є достатньо зараз сил, щоб піти у наступ. Після 11 грудня на нашому боці – велика моральна перевага. І ми зараз вимагаємо від трьох опозиційних партій, котрі є фактичними керівниками Майдану, команди на мирний, але наступ.

Igor Lutsenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини