MENU

Як тільки Янукович чи Захарченко хвалить Майдан - чекайте удару зненацька, і в спину

508 1

Перші в моєму житті нічні тези. Я не думав, що доведеться писати про такий ужас, але на жаль, ми уже в ньому знаходимось дуже глибоко.

1) Зараз ми наочно, на прикладі Тетяни Чорновіл, бачимо, чого варті всі обіцянки влади про амністію і непереслідування активістів. Ані ламаного шеляга. Тисячу разів була права Юлія Тимошенко - ця влада є недоговороздатною, всі її обіцянки є лише обман і димова завіса для наступного етапу політичних переслідувань, а самі вони не збираються виконувати навіть власних законів. Не спрацювала тактика силового розгону Майдану, розпочали точковий терор проти знакових активістів, залякуючи решту - мовляв, бачите, ось до чого приводить ваш протест. Ми це уже бачили на прикладі Росії, де саме таким чином залякали опозицію, і поставили жирну крапку резонансним і демонстративним убивством Ганни Політковської. Зараз цей же сценарій пробують впровадити у нас. Жаль, тільки чеченців у нас нема, і фактичну появу «ескадронів смерті» не можна списати на «чеченську мафію». Всі чітко розуміють, хто були ті таємничі люди, які «пасли» Таню Чорновіл, а потім так по-звірячому її били, цілячись в обличчя і намагаючись її понівечити. 

2) Всі, хто зараз репетує в коментах, і закликає «не загострювати ситуацію і не чіпати овоча, який би він не був, бо втратимо країну», щонайменше уже піддались впливу стратегії точкового терору. Штука в тому, що країну ми втратимо в будь-якому випадку. Адже наступним етапом буде посадка в тюрми всієї опозиції, і подальше закручування гайок. В поєднанні з жорстокою економічною кризою це буде означати «сомалізацію» України і перехід до стану «failed state», лімітрофа, який існує виключно завдяки підгодівлі ззовні. Це таку країну ви бажаєте зберегти? В такому разі не кривіть душею, і кажіть прямо, вас цікавить Україна не як жива країна, а як територія, обмежена певними кордонами, і будь-якою ціною, навіть ціною знищення всього українського і всього притомного. Це теж позиція. Нагадаю тільки, що за аналогічну позицію українське селянство майже сто років тому заплатило Голодомором.

3) Опозиція нарешті повинна перестати грати в самоорганізаційні процеси, і розпочати формувати те, про що я казав в минулих тезах - НО «Майдан» повинно не перетворюватись на КПРС. Це має бути прото-парламент, який має розпочати процес формальної делегітимації існуючої влади (фактично вона себе уже делегітимізувала принаймні кілька разів) і взяти на себе відповідальність за: 

- організацію захиста майданівців - причому буквальний, аж до взяття під охорону знакових активістів, таких як Тетяна Чорновіл; 

- донесення до світової спільноти, що якщо та і зараз промовчить і не введе санкції проти чинної влади, то розділить відповідальність за її дії. Якщо світова спільнота боїться, що Янукович почне «розстрілювати заручників» (як формально, так і фігурально), то покажіть їм фотографії Дмитра Пилипця і Тані Чорновіл. Процес «розстрілу заручників» уже розпочато. Захід повинен почати діяти, інакше буде пізно;

- організацію реальної управлінської структури через інститут співголов, із порядком заступництва. Якщо режим Януковича вдається до переслідування і побиття знакових активістів, наступний логічний крок - ув'язнення керівників опозиції, і на цей випадок повинні існувати заступники, готові перебрати на себе потрібні функції;

- організацію постійного контролю стану Юлії Тимошенко. Як людина, яка знаходиться в ув'язненні і у цілковитій владі Януковича, вона є наступним очевидним об'єктом для побиття та залякування. До цього має бути залучена світова спільнота - загальновідомо, що режим Януковича нікого із української опозиції попросту слухати не буде;

4) Всякого, хто буде пробувати грати в ігри «громадянські організації мають право», при цьому по факту нічого не роблячи і тільки влаштовуючи хеппенінги типу «зніми Юлю з йолки», слід гнати взаший не тільки з Ради, але і з Майдану. У нас немає часу на те, щоб з'ясовувати, чиє зверху. Це встигнеться опісля.

5) Слід запам'ятати, що Януковичу, його міністрам та депутатам, не слід вірити навіть в дрібницях. Більше того, слід відстежувати - як тільки Янукович (чи Азаров, чи Захарченко) хвалить Майдан - чекайте удару зненацька, і в спину.

Десь так. Більше ми дізнаємось завтра... певніше уже сьогодні.

П. С. Користуючись випадком, хотів би закликати всіх своїх френдів підтримати Таню Чорновіл хто як може. Прийдіть до неї в лікарню з квітами, напишіть комент на підтримку, якщо у кого є телефон, надішліть смску. Вона повинна відчувати, що люди із нею. 

Те саме обов'язково слід зробити відносно Дмитра Пилипця.

Вячеслав ІЛЬЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини