MENU

«Логічно передбачати ірраціональні дії влади неможливо», - Бекешкіна

933 1

Через ірраціональні дії влади зараз неможливо щось прогнозувати. Так вважає український соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

«На жаль, робити прогнози, базуючись на соціологічних данних, ми не можемо. Будь-яким експертам, і не лише соціологам, складно прогнозувати дії цієї влади, бо вони часто ірраціональні, - сказала вона у розмові із журналісткою. - І під час розвитку конфлікту влада діяла собі на шкоду. Якби одразу після побиття студентів 30 листопада прийняті адекватні заходи, перш за все відставка міністра Захарченка, то такого б масштабу  не було б. Весь час влада йде на загострення і об'єктивно шкодить собі».

«Якось логічно передбачати ці ірраціональні дії неможливо», - вважає Бекешкіна.

Також соціолог переконана, що протести радикалізуються і Майдан радикалізується. І чим далі буде відсутність переговорів, чим далі буде це ігнорування, тим протести будуть далі радикалізуватися. Загалом схильність населення України до силових протистоянь низька, але серед тих, хто постійно перебуває на Майдані вона значно вища.

«Кожен п'ятий з тих, хто постійно стоїть на Майдані був готовий до силових акцій протесту, що ми і побачили», - зазначила Бекешкіна.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини