MENU

ТОП-7 рекомендації щодо поводження з працівниками правоохоронних органів

723 1

Доки в суді чекав на рішення нашого незалежного від правосуддя суду, накидав такі от рекомендації. Правда здебільшо вони є дійсними для держави в якій працівники правоохоронних органів та судді працюють на підставі та в межах передбачених законодавством. 

Рекомендації щодо поводження з працівниками правоохоронних органів

1. Потрібно пересвідчитися, що це справді працівники правоохоронних органів. Вимагайте від них пред'явити службове посвідчення (відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про міліцію») та повідомити причину, через яку міліціонер виявив до вас інтерес. У випадку якщо особа відмовляється пред'явити посвідчення — втікайте, якщо такої можливості немає — намагайтеся кликати на допомогу!

2. Відразу зателефонуйте та повідомте своїх родичів або знайомих про те, що до вас підійшли працівники міліції, місце де це відбувається та відомості щодо працівників міліції відповідно до пред'явлених службових посвідчень. 

3. Під час спілкування з працівниками міліції намагайтесь залучати якомога більше людей (перехожих, знайомих тощо). Бажано проводити відеофіксацію розмови та зафіксувати інформацію з службового посвідчення працівника міліції (сфотаграфувати).

4. Наголошуйте на тому, що ви є учасником лише мирних заходів та не приймаєте участь і не підтримуєте будь-яких силових та некозаконних масових заходів, виступаєте проти застосування сили проти працівників правоохоронних органів які забезпечують охорону громадського порядку.

Якщо ви бачете, що міліціонер ігнорує сказане вище та продовжує наполягати, що ви є учасником якихось незаконних силових масових заходів — повідомте, що ви відмовляєтесь далі з ним спілкуватися, оскільки відповідно до статті 63 Конституції України особа можете відмовитися давати будь-які показання проти себе або членів сім'ї чи близьких родичів.

5. Відмовляйтеся йти будь-куди без пред'явлення вам «законодавчо передбаченої причини затримання». 

6. Пам'ятайте, особа зобов'язана виконувати лише законні вимоги працівників міліції.

7. Якщо вас все таки затримали, вимагайте невідкладної зустрічі з вашим захисником до першого допиту.

Правову допомогу, а також безкоштовного захисника який буде представляти саме ваші інтереси, можна отримати зателефонувавши до громадської ініціативи «Євромайдан SOS» за номерами:

0685481241;

0666849830;

0633379573.

Або 044 2201771-- тел гарячої лінії.

Відмовляйтеся від безкоштовних адвокатів, яких вам будуть пропонувати працівники міліції, та вимагайте допустити до вас саме Вашого захисника, якого надасть вищезгадана організація.

Пс. Згідно нового і не дуже легітимного законодавства використовувати каски та шоломи не дозволяється. Тому навіть якщо ви заядлий горнолижник -- не варто попадатися із шоломами. Тим паче що їх люблять розцінювати як заздалегідь спланований спосіб спротиву правоохороним органам.

Леонід ЄМЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини