MENU

«Ощадбанк» першим в Україні вводить найсучаснішу систему оцінки своїх активів

4869 1

"А що по суті змінюється в Ощаді крім самих відділень нового типу, які зараз відкриваються? Це ж лише фасадні зміни, зміна вивіски, але не суті, навіть якщо ви залучаєте новий персонал? Де системні зміни?" Такі питання надходять мені щодня.

Відповідаю: змінюється все - і вивіски, і відділення, і персонал, і продукти, і сервіси. В тому числі і глибоко внутрішні процеси в банку, яких оком не побачити. Пропоную опуститися в банківське сховище. І тут у більшості з вас в уяві постає такий собі погріб, в якому тоннами лежить готівка чи золото. Насправді мова йде про сховище даних. Адже рух коштів у сучасному банку – це насамперед складний багаторівневий рух інформаційних потоків, а не інкасаторських автівок з грошима, чи людей у відділеннях, які сплачують готівкою за квитанціями та рахунками.

Ощадбанк – перший серед українських банків, який наразі впроваджує автоматизацію оцінки якості своїх активів за міжнародними стандартами фінансової звітності. Так званим 39-м стандартом. Це такі сучасні технологічні рішення, як сховище даних на базі моделі IBM та система аналізу ризиків/розрахунку резервів Finevare (продукт «Делойт»).

Що це дасть? Насамперед, дозволить у буквальному сенсі тримати руку на пульсі банку, щомиті мати вичерпну картину щодо його «самопочуття» та «здоров'я». А це можливість для топ-менеджменту приймати оперативно реагувати й своєчасно правильні рішення, в тому числі і в складних ситуаціях. А для партнерів і клієнтів – об’єктивна картина надійності банку. Нові стандарти забезпечать швидкість проходження сигналу по системі Ощаду, що в рази пришвидшить й обслуговування наших клієнтів.

Зрештою насамкінець, це остаточно інтегрує банк у європейську та світову банківські системи, покращить співпрацю з європейськими банками та міжнародними фінансовими організаціями. У тому числі, щоб залучити на зовнішніх ринках додатковий кредитний ресурс в Україну. А це – інвестиції в реальний сектор, нові робочі місця, економічне зростання.

Андрій ПИШНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини