MENU

Генпрокуратура за зловживання владою оголосила у розшук двох колишніх голов правління НАК «Надра України»

7411 0

10 листопада 2014 року Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру колишнім посадовим особам Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Надра України» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як було встановлено під час розслідування, двоє колишніх голів правління ПАТ «НАК «Надра України», всупереч діючому законодавству України, незаконно підписали у 2012-2013 роках з керівництвом одного з ТОВ договори купівлі-продажу часток спільного майна державного підприємства ПАТ «НАК «Надра України». Це призвело до виходу ПАТ «НАК «Надра України» зі складу учасників спільної діяльності за договорами щодо видобутку вуглеводнів (природного газу) на Сахалінському родовищі Харківської області.

Таким чином, внаслідок злочинних дій голів правління ПАТ «НАК «Надра України» державою було втрачено контроль за видобуванням газу на Сахалінському родовищі (Харківська область) і можливість одержання прибутків.

За період 2012-2013 років на Сахалінському родовищі без участі ПАТ «НАК «Надра України» учасниками спільної діяльності видобуто газу у кількості 363 млн куб м загальною вартістю понад 1 млрд 270 млн грн.

Наразі вказані особи оголошені у розшук. Ухвалами Печерського районного суду м. Києва від 11 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання з метою приводу у судове засідання для розгляду клопотань слідчого щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Генеральна прокуратура України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини