MENU

Як одягають та у що взувають українських бійців. ФОТО

2281 0

Зважаючи на те, що навколо речового забезпечення військовозобов’язаних четвертої хвилі мобілізації точиться багато різних панічних чуток, розповідаємо як одягають й у що взувають українських бійців, які прибувають до навчальних центрів Збройних Сил України. 

Кожен мобілізований має достатньо часу для того, щоби отримати повний комплект обмундирування, приміряти його. А за потреби — замінити на інший розмір.

Єдине, що залишилось незмінним у переліку речей, що видаються на руки мобфілізованим, це казанки, фляги, кружки та ложки. А також офіцерські сумки старого зразка. Вони надійніші та зручніші за іноземні аналоги. І на цьому список архаїзмів завершується.

Військовий однострій, який отримує, припустимо, офіцер запасу складається з наступного переліку речей: костюм камуфльований. А це бушлат та підбушлатник, кітель та брюки у кольорі, який зараз називають «армійській піксель».

Це та сама уніформа нового покрою, яка зараз масово почала надходити у війська. Шиють її підприємства у Черкасах, Києві та Харкові по абсолютно однакових лекалах. Крім того, декілька пар шкарпеток, ремінь поясний, ще одна пара натільної білизни вже від українського виробника. Є і вітровологозахисний костюм.

Куртка і штани по типу рибальських у кольорах українського польового однострою. Також виготовляється в Україні. До того ж, видаються і речі, передані у якості допомоги Збройним Силам України країнами-партнерами. Відтак, у кожному комплекті є натільна білизна, рушники, шкарпетки, рукавиці від Війська Польського. Для того, щоби не мерзла голова та шия замість звичайної шапки-фески видається, так званий «баф». Тобто труба з цупкої матерії, яку можна використовувати як балаклаву, або шапку, або одягати на шию, як шалик. І усі речі пакуються у речовий мішок об’ємом приблизно 55 літрів також кольору польського армійського «флектарну».

Ну а рядовому та сержантському складу до того ж видається утеплений польовий костюм та водонепроникні берці, надані урядом Канади.

Міністерство оборони України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини