MENU

Харківські волонтери представили снайперську гвинтівку, яку купили для бійців ДУКу

7915 0

Харківський кризовий інфоцентр

Харківські волонтери представили під час прес-конференції куплену під час спільного проекту снайперську гвинтівку для ДУКу. Ця гвинтівка - значно краща зброя, ніж та, що є зараз у бійців, дальність стрільби з такої від 1000 до 1200 м. Проект тривав майже півтора місяці, за цей час до нього долучилися більше 100 людей з України, США та Канади. Про це розповіли учасники та натхненники спільного проекту, активіст Волонтерської мережі «Вільні Люди» Богдан Ткачук та волонтер «Автомайдану-Харків» Катерина Яресько. 

За словами Ткачука, ідея провести такий спільний проект по збору коштів на снайперську гвинтівку, з'явилося у волонтерів після чергової поїздки до Пісок(Донецька область).

«Постійно відбуваються обстріли Пісок з гранатометів, мінометів, із іншої зброї. Бойовики, часто не прикриваючись, виходять стріляти по нашим позиціям. Тому ми вирішили допомогти хлопцям з ДУКу придбати цю снайперську гвинтівку, адже вони знаходяться на самій передовій лінії вогню. Ми збирали кошти, щоб допомогти рятувати життя наших захисників», - розповів Ткачук.

Катерина Яресько також розповіла, що весь проект по купівлю зброї – абсолютно легальний.

«Все абсолютно легально. Ця зброя буде офіційно зареєстрована на бійця. Ми довго обирали людину, якій би ми могли довіряти, яка вже давно на передовій, патріота, який буде захищати нашу країну до переможного кінця, і знайшли цього бійця ДУКу», – розповіла Катерина Яресько.

На закупівлі зброї волонтери не планують закривати свій міні-проект.

«Ми ще плануємо купити бойові набої для цієї гвинтівки, глушник і пізніше будемо купувати покращений приціл. Нещодавно ми вже купили його для снайпера, але хочемо пізніше купити покращений. Тому усім бажаючим допомогти, і долучитися до нашого проекту, ми будемо дуже вдячні. Наші контакти ви можете знайти у мережі Facebook або на сторінках наших організацій», - розповів волонтер Богдан Ткачук.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини