MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 липня 2015

3375 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 28 липня

Грицак: Удивительная живучесть Украины позволяет нашей стране выживать, но не жить

Страна, имеющая, помимо государственных институтов, активное гражданское общество и высокий уровень патриотизма, скреплена теневой экономикой и страхом. Благодаря такому миксу можно выживать и в 2015-м году, и потом. Но ключевое слово – выживать, а не жить. Для жизни нужны радикальные и быстрые изменения.

Суд над пленными ГРУшниками будет репетицией второго Нюрнберга – Геращенко

История с запуском фейка про обмен двух российских ГРУшников на наших пленных одномоментно показала всю слабость украинского информационного пространства. Отпустить без суда напрямую причастных к гибели одного украинского воина и ранению другого –это предать Надежду Савченко, Олега Сенцова, всех наших, незаконно удерживаемых путинцами по надуманным обвинениям.

Князь Володимир Великий здивувався би: російські маніпуляції з історією не витримують жодної критики

Напевно, ще більше київський князь Володимир здивувався б, що місто, яке народилося через двісті років після нього на землях фіно-угорського племені меря, претендує на ім'я Русі. ... Очевидно, що росіяни як народ виникли в результаті мовної асиміляції фіно-угорських народностей. Визнання цієї простої і очевидної речі не несе жодного негативного контексту – це проста констатація факту.

Лікнеп щодо України для європейських інтелектуалів. Виступ історика Тимоті Снайдера. ВІДЕО

Легендарний історик, професор Єльського університету розповів європейським інтелектуалам про внесок України в європейську історію. «П'ятнадцятихвилинний лікнеп від Тимоті Снайдера для західних інтелектуалів, які нічого не знають (не хочуть знати?) про Україну. Дякую Вам, професора Снайдере», – прокоментував виступ міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Один зі провідних фахівців із історії Східної Європи професор Тимоті Снайдер

Мариани в Крыму: по стопам Эррио, не увидевшего голод в 1933-м

Не удивляет и позиция Мариани, который сейчас разыгрывает российскую карту. ... Складывается впечатление, что «Республиканцы» пытаются закрепиться в угодьях Национального фронта, создав движение в пользу снятия санкций и сближения с Россией в ущерб международному праву и подлинным интересам Франции и Европы.

Імітація служби: коли особливим резервом затикають дірки

Особливий резерв означає, що нами затикають дірки. По п'ять, шість, двадцять осіб. Охорона об'єктів, утримування позицій, імітація служби. ... Щоночі, під час караулу, вдивляючись у густе зоряне небо, ставимо собі незручні питання: навіщо ми тут? Невже всі ми були висмикнуті із сімей, шахт, нічних клубів, городів та заводів заради того, щоб охороняти три сотки степу?

Чому Майкла Щура забрали до війська: про військкомат, призов, армію і Фейсбук

Повірте, людині, яка отримала повістку, нелегко і без ваших причитань. Їй треба завершити цивільні справи і пережити перші враження. ... Краще промовчіть, або побажайте удачі. Помоліться. Запитайте, чи не треба мобілізованому якесь спорядження. Після перших негативних вражень будуть і позитивні. І друзі знайдуться на все життя, і нова професія, і 98% шансу.

Відставка Гузиря: одну голову зрубали, на її місці миттю виросла інша

Призначений на місце Гузиря Севрук наглядав за симбіозом саботажу і свавілля, за допомогою якого ГПУ далі зберігає високий статус центру дахування корупції.Поки генпрокурором та його заступниками із ключових напрямків не призначати людей, які довели свою принциповість (як Віталій Касько та Давид Сакварелідзе) – подібні «відставки» – такий самий симбіоз саботажу і свавілля.

Самої відставки Гузиря вочевидь замало

Почему история с затонувшей у шведских берегов российской подлодкой в любом случае сокрушительно бьёт по РФ

Авторы открытия не могут договориться между собой, что же, собственно, они нашли – подлодку «Сомъ» императорского российского флота, о чем, вроде бы, свидетельствует различимый «ъ» на корпусе, советскую минисубмарину или опять-таки российскую, но уже путинскую – подававшую сигнал бедствия в минувшем году. Интересно, что ни один из вариантов нынешнему Кремлю не удобен.

Як дітей зацікавити наукою. Ідея від блогера. ВІДЕО

Пам'ятаєте, як в школі ми розмальовували контурні карти, у вже зазначених межах, ми розфарбовували їх різними кольорами. А тепер уявіть собі, що ви самі можете будувати нові гори, океани, острова. І це не просто, сидячи за комп'ютером, а бавлячись з піском. Так, таке можливо.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини