MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 вересня 2023

96 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 вересня.

Окупанти тікатимуть "брасом, кролем і по-собачому": Світан про звільнення Криму 2023 року

ЗСУ розпочнуть штурм для звільнення тимчасово окупованого Криму цього року. 

Про це "Главреду" розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За словами військового експерта, окупанти тікатимуть з Криму після того, як ЗСУ переб'ють чотири "мости" – коридори до Криму.

"Перший із них – це Кримський міст, який ми вже двічі пошкодили. Думаю, на третій раз він буде виведений із ладу на дуже тривалий час і припинить своє існування як логістичний ланцюжок поставок військової продукції. Другий – сухопутний коридор до Криму, над перерізанням якого ми зараз працюємо, намагаючись вийти на Азовське узбережжя. Або хоча б потрібно підійти до основних ліній, перетнути залізницю і взяти під контроль шосейну дорогу, яка йде вздовж Азовського узбережжя", - зазначив він.

Третій міст – повітряний. Роман Світан говорить, що Україні доведеться знищити Іл-76 росіян, оскільки транспортні літаки можуть забезпечити деяке перекидання сил і засобів противника до Криму і назад.

 

Що загрожує чоловікам, які незаконно виїхали за кордон: пояснення ДПСУ

На військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули кордон під час воєнного стану, чекає відповідальність.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрій Демченка в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

За його словами, це стосуватиметься чоловіків, які вирішили повернутися в Україну після незаконного виїзду за кордон. 

Демченко розповів, що наразі є спроби незаконного перетину по зеленій ділянці кордону. Тобто це відбувається поза межами пунктів пропуску.

"Наші військовослужбовці пропускають людей виключно на підставі тих умов і правил, які діють відповідно до постанови уряду, що регламентують перетин кордону для громадян України", - зазначив він.

Водночас речник ДПСУ наголосив, що ті військовозобов'язані чоловіки, які перетнули кордон у незаконний спосіб не зможуть уникнути відповідальності за порушення.

 

Олександр Кушнарь: Світ досі не зрозумів, що Путін уже має карту зі зміненими кордонами всіх країн

Україні, значить, не можна бити західною зброєю по  російській території. Натомість Росія б'є українською щодня. Щодня горять зерносховища. Щодня гинуть люди. Щодня руйнується майно. Як це сталося сьогодні в Одесі вкотре. Звичайні новини від українських представників мають такий вигляд: "Майже все збили, але є влучення". Такий собі сумний оптимізм, покликаний прикрити той жахливий факт, що в Росії – буквально невичерпні запаси інструментів терору в умовах, коли західні столиці не збираються всерйоз займатися контролем над дотриманням санкцій, пише у своєму блозі головний редактор Newsader Олександр Кушнарь, інформує UAINFO.org.

НАТО відступило у Чорному морі і сподівається, що саме Україна – країна, що не входить до Північноатлантичного Альянсу – зможе захистити чорноморську акваторію від агресора. Це страшний сон, і занурили нас у нього абсолютно безвільні, слабкі, боягузливі лідери, вирощені в стерильних умовах, які не мають поняття, що таке доросла політика.

Весь світ захоплюється тим, як українські ракети – ракети західного виробництва – б'ють по російському штабу в окупованому Севастополі, але ніхто не задумався, чому ракет було лише кілька, а не десять, не двадцять і не тридцять, а саме стільки одноразово може дозволити собі запустити українськими містами Росія, причому іноді – кілька разів на місяць? 

Це тому, що Україна просто не має такої кількості ракет, а немає її тому, що немає на Заході відповідного виробництва, а немає виробництва тому, що немає економіки воєнного часу, а немає економіки воєнного часу на двадцятий місяць війни тому, що немає серед західних лідерів по-справжньому глибокого розуміння реальності, в якій ми опинилися після лютого 2022-го.

Немає довгострокового бачення. Немає тотальної, всепроникної та по-справжньому захоплюючої для аудиторії інформаційної роботи, яка змусила б мільярд (або навіть мільярди) людей зрозуміти, що Росія – це небезпечний і підступний ворог людства, який націлений на знищення Заходу, а не просто купка збредливих людей похилого віку, які знічев'я вирішили анексувати Крим, захопити Бахмут і приєднати чотири українські області, частини яких вони навіть не контролюють.

Росія скоро може отримати нового союзника в Європі – Bloomberg 

Росія, можливо, незабаром зможе розраховувати на ще одного союзника в Європі, якщо в ході майбутніх виборів у Словаччині переможе партія екс-прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо, відомого своїми проросійськими поглядами.

Як пише Bloomberg, Фіцо, який найдовше обіймав посаду прем'єр-міністра Словаччини, був змушений піти з посади у 2018 році. Зараз він активно використовує побоювання з приводу наслідків війни на Україні у своїй передвиборчій кампанії, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

 "Фіцо пообіцяв припинити військову допомогу Україні, назвав президента Словаччини "американським агентом" і виступає проти членства України в НАТО. Досі Словаччина в цілому залишалася стійкою в підтримці Києва, але останні опитування показують, що більше половини словаків звинувачують у війні захід або Україну", - пише Bloomberg.

 

219 собак відвідали показ мультфільму "Щенячий патруль" та побили світовий рекорд 

219 собак та їхні власники відвідали попередній перегляд фільму "Щенячий патруль: Мегакіно" та побили світовий рекорд Гіннеса за кількістю собак, які відвідали кінопоказ.

Про це пише upi.com, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Спеціальний показ просто неба відбувся у Гріффіт-парку в Лос-Анджелесі, і на ньому був присутній суддя Книги рекордів Гіннеса Майкл Емпрік, який підтвердив кількість собак. 

Емпрік сказав, що 219 присутніх собак побили попередній рекорд у 199 собак, який було встановлено у жовтні 2022 року.

Спроба встановити рекорд була організована Paramount Pictures, студією, що стоїть за фільмом "Щенячий патруль: Мегакіно", у партнерстві з Товариством найкращих друзів тварин, що базується в Лос-Анджелесі.

"Я сподіваюся, що люди будуть натхнені вийти та взяти тварину з притулку", — сказала у Бріттані Торн, виконавча директорка Товариства найкращих друзів тварин.

Ніяких графіків не плануємо. Що кажуть в "Укренерго" про ймовірність відключення світла

Графіки відключень світла в Україні не планує вводити наразі "Укренерго". Для цього є декілька причин.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, інформує UAINFO.org.

"Наразі хочу підкреслити, що ми ніяких графіків відключень не плануємо. І навіть факт їх оновлення Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, ми просто маємо бути готові", - зазначив він.

Як зазначив Кудрицький, для цього є декілька причин.

"Ці графіки зараз оновлюються, в тому числі й обленерго. Тому що графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не нами, не в "Укренерго". Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краща відбалансована, враховуючи досвід минулого року", - запевнив він.

Крім того, Кудрицький каже, що в порівнянні з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури - лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій - обладнані автономними джерелами живлення, ніж торік.

"Тому у нас в принципі стійкість цієї критичної інфраструктури на місцях зараз набагато вища. Торік навіть великим лікарням не вистачало генераторних потужностей. Ви пам'ятаєте, скільки генераторів потім навезли в Україну під час минулої ракетної і дронової кампанії. Зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури, на щастя, мають ці автономні джерела живлення", - додав голова правління.

Зрадник Тимощук подав до суду на Україну в CAS

Колишній гравець донецького "Шахтаря", мюнхенської "Баварії", а нині один із тренерів санкт-петербурзького "Зеніту" Анатолій Тимощук подав до суду на Українську асоціацію футболу (УАФ). Зрадник нашої країни, який мовчазно підтримує війну, намагається оскаржити позбавлення всіх титулів, нагород, а також можливості працювати в цьому виді спорту.

Про це йдеться у заяві офіційного сайту УАФ, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Зокрема відомо, що Тимощук звернувся до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS), вимагаючи зняти з нього будь-які санкції. Помічник тренера "Зеніту" Сергія Семака раніше вже оскаржував рішення УАФ в апеляційному комітеті організації, яка повністю відмовила поплічнику російського терористичного режиму у задоволенні скарги.

Незадовго до цього Тимощук сором'язливо уникнув відповіді на питання щодо позбавлення його всіх титулів та нагород. "На це питання я не відповідатиму", – заявляв ексфутболіст.

 

 

Еспресо проти Альцгеймера: як кава бореться з неврологічними захворюваннями

Вживання еспресо та інших напоїв, приготовлених із нього, як-от капучино, лате та мак'ято, може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера та іншим неврологічним розладам.

Такого висновку дійшли дослідники з Італії, які показали, що під час лабораторних випробувань сполуки, які містяться в еспресо, можуть інгібувати утворення шкідливих бляшок із тау-білків, пише Daily Express US, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

У здорових людей тау-білки важливі для стабілізації структур мозку, але у пацієнтів із хворобою Альцгеймера вони натомість злипаються. Накопичення цих бляшок у головному мозку ускладнює зв'язок між нейронами та пов'язане з виникненням хвороби Альцгеймера і симптомів деменції.

Попередні дослідження показали, що кава може мати сприятливий вплив на деякі нейродегенеративні захворювання, хоча яким саме чином – було незрозуміло. Тепер стало відомо, як це відбувається. Шоти еспресо готують, пропускаючи невелику кількість киплячої води через мелені кавові зерна та утворюючи концентрований напій. Серед хімічних речовин, що містяться в еспресо, – алкалоїди кофеїн і тригонелін, флавоноїд геністеїн і теобромін – сполука, яка також міститься в шоколаді.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини