MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 квітня 2016

1836 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 12 квітня

Хто буде міністрами в уряді Гройсмана. Прізвища з твітера Найєма

У випадку призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром головою парламенту стане Андрій Парубій, а його першою заступницею – Ірина Геращенко. Про це та про прізвища кандидатів на посади міністрів в новому уряді повідомляє нардеп Мустафа Найем у себе в твітері. ... Мінсоцполітики – Максим Нефьодов, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі. Разом із командою однодумців зробив систему електронних закупівель ProZorro, яка вже дозволяє зекономити значні суми державних коштів.

Підкорення космосу по-радянськи: пам'ятник-символ комуністичній мрії з німецькою "зброєю відплати". ФОТО

Юрій Макаров: Пам'ятник німецькій V-2 на проспекті Миру (!) в Москві

Візуальним образом космічної ракети для широкого розповсюдження стихійно обрали швидко зняту з озброєння й уже застарілу Р-1, яка – увага! – була точною копією німецької V-2, якою німці обстрілювали Лондон, Антверпен і Париж (4300 бойових пусків, понад 2700 убитих, переважно цивільного населення). СРСР усіляко намагався не афішувати той незаперечний факт, що радянський космічний проект був похідним від військової програми (на відміну від США, де ці продукти заздалегідь було розкладено по різних поличках), але пам'ятник-символ комуністичній мрії з німецькою "зброєю відплати" на вістрі виказував підміну так красномовно, як тільки можна.

Ю. М.: Лондон, 1945 рак. Наслідки обстрілу Фау-2

Просте пояснення, чому дострокові парламентські вибори – не на часі

По-перше, треба прибрати мажоритарну систему, яка завжди була, є і буде феодально-електоральною вотчиною окремих покидьків і влади. Чинний парламент до цього жертовного кроку "не готовий", м'яко кажучи. По-друге, – змінити ЦВК "старожилів" Охендовського. По-третє, нових гравців на політичному полі, здатних скласти конкуренцію "ветеранам", досі не з'явилося, і голосувати по суті нема за кого. За таких обставин якісний склад парламенту буде або такий самий, як сьогодні, або гірший.

Варто подякувати: прощання із реформаторами

Наталія Яресько

Вони йдуть. І потрібно сказати дякую тим, хто більше року тому дав надію, що зміни в Україні можливі. Те, що вони зробили, ми оцінимо тільки з часом. Але згадувати, що вони пішли, з жалем почнемо вже завтра. Вони йдуть. І будемо сподіватися, що хтось із них ще повернеться. І що хтось з їхніх команд залишиться. І що зерна, які вони посіяли, зійдуть за п'ять-сім років у нових партіях, які зможуть завершити розпочате. І які віритимуть, що говорять і роблять те, що обіцяють.

Чи справді G7 підтримала Україну проти Росії? Повний переклад комюніке

Поки наша країна перетравлювала заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єра та дивувалася згоді-незгоді Володимира Гройсмана обійняти вакансію, у відомому японському місті Хіросіма відбулася зустріч міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", або G7. Загалом, засідання "Сімки" було присвячене енергетиці та ядерним технологіям – але знайшлось там місце й Україні.

Він сказав "поїхали!" Але з Богом!

Саме в українському Львові сконструювали й зібрали перший у світі автобус (на базі тодішнього серійного ЛАЗ-695Б), призначений для перевезення космонавтів. Вже тоді цю модель обладнали кондиціонером повітря і навіть холодильником-баром! У світовій практиці такі спеціалізовані автомашини львівські конструктори й інженери створили першими. У салоні були гаряча та холодна вода, при вході спеціальні механічні щітки знімали з одягу та взуття бруд і пил, і все це спалювали в двигуні. А під час переїзду скафандри космонавтів підключали до бортової системи життєзабезпечення.

"Прішол адєжда купіть". З України випровадили "злодія в законі" Рафіка Єреванського. ВІДЕО

11 квітня оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції України затримали на території Києва громадянина Вірменії Рафіка Амояна, який має статус "злодія в законі" і кримінальне прізвисько "Рафік Єреванський". Чоловік був неодноразово засуджений: уперше – 1979 року у Вірменії, востаннє – у 2011 році на території РФ. Відбував покарання за вчинення грабежів, хуліганства, незаконні операції зі зброєю та наркотиками. Загальний строк перебування у місцях позбавлення волі становить 25 років.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини