MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 червня 2016

2610 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 2 червня

Євросоюз інвестує мільйон євро в українські реформи

Серед пріоритетів діяльності РПР на наступні два роки сім ключових напрямків: судова реформа й запуск антикорупційного суду, децентралізація, реформа публічної адміністрації та правоохоронних органів, зміна виборчого законодавства, повноцінний запуск суспільного мовлення та розширення ефективності механізму доступу до публічної інформації, максимальне включення громадських експертів у процес підготовки змін Конституції.

Про емірів та віслюків: щодо питання виборів на тимчасово окупованих територіях

Колізія рано чи пізно актуалізує питання: який буде правовий статус мешканців ОРДіЛО після їхнього повернення? На цю тему точилося чимало дискусій, але буква закону невблаганна: негромадяни. Такий статус є як мінімум у двох країнах Євросоюзу: Латвії та Естонії. Він не передбачає якихось особливих обмежень, крім: а) можливості обіймати певні посади в державних органах; б) права голосувати. Будь ласка, живи, працюй, засновуй бізнес, навчайся, виховуй дітей, отримуй пенсію та субсидії, тільки не бери участі в керуванні державою й не обирай милих твоєму серцю покручів. А тепер скажіть, що це несправедливо!

Чорна бухгалтерія регіоналів: а чи буде покарання?

Позитивні результати публікації "комірної книги" будуть, якщо паралельно зі слідством буде йти покращення законодавства щодо відповідальності за корупцію. В протилежному випадку єдиним результатом TrepakPapers будуть нарікання суспільства на безпорадність правоохоронців. Для когось це стане чудовим піаром. А ще моральний осуд. Саме він. Десь так на три-чотирі місяці вистачить, щоб фігурантів з "комірної книги" на телешоу не запрошували.

Випробування українського БТР-4 на воді. ВІДЕО

БТР-4 – розробка харківського конструкторського бюро ім. Морозова. Робота над удосконаленням бронемашини не припиняється й донині. Представники бюро експериментують, встановлюючи нові силові установки, додаткове обладнання, різні типи озброєння. На базі транспортера створюють і спеціальні модифікації для виконання небойових завдань – в Національну гвардію були поставлені БТР-4 для евакуації поранених і доставки їх до місць лікування, вони не мають озброєння, однак мають збільшені розміри для розміщення медичного обладнання. Також поставлялися БРЕМ – ремонтний бронетранспортер, призначений для ремонту й евакуації підбитої або поламаної техніки.

Україна все ще на шляху і не факт, що його подолає. Ще один підсумок двох років президентства Порошенка

В Україні політичний процес не зупинився, як би багатьом хотілося. В Україні йде другий рік соціально-політичної революції. І ці процеси від політичного класу України, а тим більше від президента Петра Порошенка не залежать. Якщо цей політичний клас і президент будуть рухатися хоча б не відстаючи від цього процесу, то в них є шанс вижити. Якщо ж ні – то їх знесе суспільно-політичний потік. Звичайно, за інших властивостей і політичного класу, і президента можна було б говорити, що вони очолюють цей процес. Однак сьогодні я не переконаний, що хтось відважиться на таку тезу.

Парафіянка Московського патріархату: Зомбування настільки далеко зайшло, що потрібна робота спецслужб

Нині у громадськості завдання номер один – демонтаж Московської патріархії. Бо це – неприхований ворог українського. ­Друге – об'єднання православних в одну церкву. Третє – її реформа. Менше приписів – більше любові. Освіти більше. Зараз тільки де-не-де служать українською. Піст без фанатизму. ­Лавки в храмах поставити нарешті. Деколи така вже аскеза у православних, але й гординя при цьому.

Відомий український блогер створив серію карикатур про переіменування міст. ФОТО

Відомий український блогер, майстер фотошопу Богдан Процишин вже не раз веселив своїх читачів іронічними роботами. Цього разу – про наболіле. Дивіться далі!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини