MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 червня 2016

1443 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 8 червня

Україна й реформи: зроблено більше, ніж здається, але менше, ніж хотілося б

Голова Верховної Ради Андрій Парубій нагадав, що минуло два роки з дня інавгурації президента, тож можна підбивати підсумки. Сьогодні багато критики, на те є підстави. Але емоційно повернемося в той день, сказав пан Андрій, коли ми не знали, яке наступне місто буде захоплено, як закрити діри мінімальними залишками коштів. За цей час якісно змінилася армія, з'явилася нова поліція, триває євроінтеграція, світ об'єднався на підтримку України. На часі безвізовий режим, розгортання реформи державної служби та судової реформи. Загалом змін за два роки набагато більше, ніж за попередні 25, підкреслив голова парламенту. Цей шлях уже пройшли всі наші сусіди, але в них не було війни. Виглядає так, ніби ми ремонтуємо літак під час польоту, зазначив Андрій Парубій.

Адекватна, поки недосвідчена в політиці, щира: Надія Савченко зблизька. ФОТО

Надя – абсолютно адекватна, хоча нерви в неї після полону справді розхитані. Вона проста як двері, без тіні зарозумілості, з нею одразу переходиш на ти. Вона дуже багато палить, багато матюкається, іноді для розрядки може добряче випити і зовсім не соромиться цього. Вона абсолютно недосвідчена в політиці, розуміє це і знає, що має вчитися. Вчиться швидко, інформацію хапає на льоту. Заради справи вона готова тримати язика за зубами, казати не те, що думає, і навіть начхати на власну репутацію – а це, по суті, єдине, що в неї зараз є. Їй абсолютно пофіг, що її слова можуть перекрутити вороги або конкуренти. Я вірю у щирість її намірів і в те, що вона реально хоче зробити як краще. Чи вийде це в неї – інше питання.

Чому українська шкільна освіта потребує реформ

Початкова школа – це, мабуть, одна з небагатьох галузей, яку можна вважати продуктивною. Після початкової школи діти читають, пишуть, їм прищеплено основи дисципліни та вміння спілкуватися в колективі. причини полягають у двох площинах: психологічній та професійній. Психологічні причини базуються на особистостях: вчитель, батьки, діти. Вчитель має тісний щоденний контакт у чотири-шість годин із дітьми, він несе особисту відповідальність за життя і здоров'я кожного, й у цьому зв'язку зазвичай у нормального вчителя виникає почуття звикання до дітей. У більшості випадків вчителю вдається викликати прихильність до себе як у дітей, так і в батьків, що це є однією із запорукою успіху.

Чим займався Порошенко протягом другого року на посаді. ІНФОГРАФІКА

Другий рік президентства Петра Порошенка прогнозовано був насичений міжнародними та внутрішніми зустрічами, візитами по Україні та за кордон. Аналіз публікацій на офіційному інтернет-представництві Президента показав, що лише в межах країни гарант Конституції взяв участь у 347 офіційних заходах, здійснивши 30 робочих поїздок. Регіонами, де найчастіше бував Президент, стали Львівщина, Одещина та Донеччина. Якщо йдеться про міжнародну активність – зустрічі з іноземними представниками, закордонні поїздки та телефонні розмови – то можна сказати, що в цьому контексті активність Порошенка хоч і була дещо нижчою, проте він мав удосталь можливостей, щоб проявити свої дипломатичні здібності.

До питань об'єктивності та гуманізму: про що європейці забувають і не люблять згадувати. ВІДЕО

Ось так неґалантно в 1944-1945 рр. цивілізована Франція розправлялась зі своїми "Катеринами" – жінками, що під окупацією гуляли з німцями. Понад 20 тис. їх було отак "острижено" по країні рішенням суду. (За збігом, таке саме число "московських покриток" – 20 тис. – подають історики по Україні миколаївської доби, Тарас наш Григорович недарма переймався!) Дорогі українські журналісти, коли наступного разу яка-небудь європейська шльондра за московські гроші приїде вчити вас, як вам під час війни "ставати над конфліктом" і проявляти гуманізм, – не посоромтеся спитати: як там у них із темою шльондр із минулої війни – розібралися вже? Простили?

На станції метро в Києві пройшов перший кінопоказ під землею. ФОТО

У кожного в житті, навіть у дорослих, мають бути пригоди. Одну таку чудову вечірку для медійників в метро організувала головна піарниця метрополітену, надзвичайно творча Наталка Макогон. Уявіть, о 12 ночі тусити з кавою і канапками на станції Кловській, а потім, коли зникне в чорному тунелі останній потяг, спуститися на спеціально запущеному ескалаторі на платформу в імпровізований кінозал і дитивися там кіно про метро. Реальне занурення в сюжет. Навіть продемонстрували, як закривається залізна "стіна" на випадок надзвичайних ситуацій. Уявіть, ці "штори" реально працюють! Ніхто б і не подумав. Метрополітен – загадкова істота, повна привидів і таємниць.

До 75-річчя Івана Миколайчука підготували ювілейну монету. ФОТО

Окрім того, що до дня народження Івана Миколайчука буде введено в обіг ювілейну монету, буде ще й поштова марка та конверт, присвячені 75-літтю від дня народження видатного українського актора. Також заплановано реставрацію низки легендарних фільмів, пов'язаних з іменем Миколайчука. 15 червня 2016 року легенді українського кінематографу Іванові Васильовичу Миколайчукові виповнилося б 75 років, його творчий доробок складає 34 ролі в кіно, дев'ять сценаріїв та дві режисерські роботи. Миколайчука називали обличчям і душею українського поетичного кіно, аристократом духу і блискучим самородком. В його особі українська нація отримала героя, який пробуджував національний дух українців.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини