MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 червня 2016

3166 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 7 червня

Росія і Авель: чимшвидше і чимдалі геть від Каїна

Тож єдиний наш вихід – втікати втікати чимшвидше і чимдалі від Каїна. І висувати все більше вимог у підтримці мови, квот для музики, українізації армії й чиновництва, пам'ятаючи, що компроміс досягається між двома протилежними точками; чим далі буде наша точка, тим і компроміс буде ближчим до наших прагнень. Під час Євромайдану ми говорили, що де вдалося захопити ОДА, там і буде Україна; так само нині: що відвоюємо під час війни, те й буде нашим. Чи ви думаєте, що після завершення війни й початку евентуального процесу примирення хтось голосуватиме за квоти на україномовну музику, якщо не голосує сьогодні?

Atlantic Council: Десять причин інвестувати в Україну

Молодь на Параді вишиванок у Києві, 28 травня 2016 року. Світлина – Гліба Гаранича, Reuters

Як і раніше, Україна зостається країною великих перспектив. Адже вона розташована в центрі Європи й володіє ресурсом значної кількості освічених і незайнятих людей. І що б не казали про українську економіку, її можна назвати ринковою. Навіщо іноземним або українським інвесторам вкладати кошти в країну в цей складний час? Що змінилося? Річ у тім, що змінилося багато чого.

Фотографуй касовий чек і заощаджуй! Ентузіасти створили сервіс, що дозволить українцям витрачати менше

Відтепер усе змінилося, й нині кожен споживач може дізнатися, скільки коштує продукт в тому чи іншому супермаркеті. Допоможе в цьому новий проект Ekonomo.net. Ентузіасти-розробники зараз активно тестують його. Запрошують всіх охочих випробувати сервіс, долучитися до команди тих, хто надсилає фото чеків та лишити своє зауваження із приводу того, як покращити ресурс. Ідея сервісу дуже проста: збирати ціни на ті чи інші продукти харчування та порівнювати їх по магазинах. Тож користувач побачить, де і скільки коштує потрібний йому товар.

Реформа МВС – ми йдемо далі: нові дільничні офіцери поліції і старт реформи слідства

У наших планах – підвищення якості патрульної поліції, створення корпусу дільничних офіцерів поліції, формування підрозділів з патрулювання і контролю дорожнього руху на трасах. Також завершення організації мережі груп швидкого реагування в областях і реформування одного з найскладніших і фундаментальних елементів поліції – слідства. Сьогодні Національна поліція оголошує відкритий конкурс на заміщення вакантних посад дільничних офіцерів поліції і слідчих. Ми створимо корпус дільничних офіцерів поліції чисельністю 9100 осіб. У слідстві НПУ, після перепідготовки діючих працівників і навчання нових, будуть працювати 10500 поліціянтів.

Чому не можна розмовляти із Захарченком і Плотницьким

Захарченко та Плотницький не є легітимними представниками населення Донбасу. Вони – маріонетки, що нав'язані окупантом і можуть бути змінені в будь-який момент, як і їхні забуті попередники. Ніякого реального впливу на звільнення наших громадян з підвалів вони не мають. Вибрані представники народу України не можуть на рівних розмовляти із маріонетками – таким чином вони легітимізують їхню владу, створюють ілюзію рівного народного представництва і підривають переговорний процес.

Судова реформа: недоперемога, яку громадськість мусить відстояти

Лише частина застережень була врахована владою. Тому замість 100% перемоги в напрямку судової реформи доводиться говорити про напівперемогу. В будь-якому разі результати цієї недоперемоги представникам громадянського суспільства ще треба відстояти. Йдеться передусім про забезпечення якісного оновлення суддівського корпусу, використовуючи моніторингові інструменти Громадської ради для контролю доброчесності судів, що буде створена відповідно до нового закону "Про судоустрій і статус суддів".

Працівники "Спорт Лайфу" відмовили синові батьків, які пересуваються на інвалідних візках

Ми знали, що за правилами цього клубу, для того, щоб дитина могла там займатися, потрібно, щоб у когось із батьків був абонемент Sport Life. Але сподівались, що здоровий глузд переможе, й оскільки ні тато, ні мама не можуть туди навіть усередину потрапити, то знайдеться якесь рішення. Або дитині продадуть окремий абонемент, і тоді вони користуватмутьсья послугою супровід (за окрему плату дитину зустрічають і проводять у басейн, а після заняття виводять до батьків – це стандартна послуга Sport Life). Або ж, у крайньому разі, під'єднають до мого абонементу, тоді б і я могла його приводити (юридично це можна би було оформити через нотаріальне доручення).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини