MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 липня 2016

3213 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 22 липня

Заява Комітету ВР у закордонних справах щодо постанови польського Сейму про Волинь

Вважаючи, що ухвалення Сенатом і Сеймом Республіки Польща антиукраїнських постанов перекреслює весь конструктивний політичний і дипломатичний доробок та зусилля двох держав і народів, спрямовані на взаємне прощення та примирення і вшанування пам'яті невинно убієнних українців та поляків; висловлює жаль, що Сейм Республіки Польща проігнорував пропозицію Верховної Ради України спільно вшанувати жертви Волинських подій шляхом ухвалення спільної заяви, проект якої був заздалегідь переданий польським парламентарям та залишився без будь-якої реакції.

"Це не історичне рішення, а історичне непорозуміння", – В'ятрович про скандальну ухвалу польського Сейму

Рішення польського парламенту стало неприємним, але закономірним результатом антиукраїнської істерії та небажання розібратися з важкою історією в Польщі, яку провокують політичні сили. Насправді воно не має нічого спільного зі вшануванням пам'яті загиблих, а є лише інструменталізацією минулого конфлікту для здобуття політичних дивідентів сьогодні. На жаль, цим рішенням Сейму не завершиться антиукраїнська хвиля, яка вже кілька місяців наростає у Польщі, – на осінь там запланована прем'єра пропагандистського фільму "Волинь", який лише посилить однобоке уявлення про польсько-український конфлікт в минулій війні.

Вибухівку під машину Шеремета заклала жінка. Відео з камер спостереження

О 2:38 бачимо, що ці двоє зустрілися, перекинулись кількома словами і розійшлися по різних сторонах дороги. Чоловік став імітувати ходу людини, яка добряче випила. О 2 годині 39 хвилин чоловік іде вниз, а жінка в цей час зупиняється біля автомобіля Subaru, мабуть, дістає із сумки/пакета вибуховий пристрій і закладає його під днище (у районі водійського сидіння), після чого йде. Процес закладки зайняв не більше хвилини. За версією слідства, чоловік, перебуваючи через дорогу, "страхував" жінку-кілера.

Нові сервісні центри МВС: конкурсний відбір персоналу і стажування. ІНФОГРАФІКА

Важлива частина реформи сервісних центрів МВС України – це нові кадри! Тому в кожній області, по черзі, буде проведено конкурсний відбір персоналу нових центрів і стажування, де кандидати отримають теоретичні та практичні знання від найкращих тренерів. Після цього – вони зможуть пройти конкурс на адміністратора в сервісному центрі МВС у своїй області. Сьогодні ми вперше публікуємо графіки початку конкурсного набору стажерів у областях і орієнтовні дати відкриття нових сервісних центрів. Приєднуйтесь до нашої команди на місцях – станьте частиною реформи!

Маємо довести майбутнім поколінням українців та поляків, що ми вищі перед спробами нас роз'єднати – Дещиця

Найбільше, чого потребують зараз ті, хто загинув, як поляки, так і українці, – це християнського вшанування їхньої пам'яті. І гідний наслідування крок у цьому напрямку нещодавно у Варшаві зробив президент України Петро Порошенко, поклавши вінок до пам'ятника та схиливши голову перед загиблими поляками на Волині. Таких кроків нам потрібно значно більше і з обох сторін. І на таких власне жестах, взаємних пробаченнях і на спільних діях нам потрібно будувати наші відносини та йти далі.

Сто днів роботи уряду Володимира Гройсмана: брак реформ і позитивні зрушення

Чинний уряд, на жаль, не запропонував кардинально нового підходу до державного управління. Є позитивні зрушення в економічному напряму: продовжується спрощення умов для ведення бізнесу, багато уваги до реформи митниці, спільно з НБУ вживають заходів щодо стабільності фінансової системи. Однак реформи відбуваються не так швидко, як того вимагає час і ситуація в країні. Гальмується проведення пенсійної реформи, не виконано жодних обіцяних кроків із реформування Державної фіскальної служби, а із запланованого урядом запровадження 10-15 електронних послуг у 2016 році, запроваджено тільки дві.

Як ми помиляємося – професор Пономарів про типові хиби нашого публічного мовлення

Олександр Данилович Пономарів

Видатний мовознавець, доктор філологічних наук Олександр Пономарів на сторінці свого блогу продовжує втаємничувати широкий загал у тонкощі української мови. Цього разу професор акцентує увагу на тих помилках, що їх можна часто почути в публічному мовленні, зокрема – в українських медіях. Часто можна почути неправильну передачу чужомовних прізвищ, зокрема німецьких. Гьоте-інститут, твори Бьолля. Огублений голосний е, що його в німецькій мові позначають літерою ö або диграфом ое, не має точного відповідника в українській мові. Його відтворюємо своїм неогубленим е. Böll – Белль, Goethe – Ґете.

Йоган Вольфґанґ фон Ґете пензля Йогана Генріха Вільгельма Тішбейна, 1787 рік

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини