MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 квітня 2017

1614 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 квітня

Росія – не супердержава. Тепер це побачили всі

Бобик здох. Супердержави не приймають у себе міністрів закордонних справ країн, які щойно завдали по них чи по їхніх інтересах ракетний удар. Цього не роблять навіть несупердержави, якщо мають почуття гордості. Супердержави не дозволяють іноземним міністрам закордонних справ на своїй території виставляти публічний ультиматум: ви там почухайтесь і вирішуйте з ким ви – Сирією чи США? Нинішню ситуацію із супердержавою навкарачки бачать усі інші. І не лише українці, яких це надихатиме ще більше і сильніше звільняти Батьківщину від росіян.

Чому 2017-й для Росії буде роком великих потрясінь

Вперше за сім років жахливої війни в Сирії, в яку виявилися так чи інакше втягнуті всі гравці, що мають інтереси на Близькому Сході, Америка відкрито застосувала військову силу проти диктатури Асада. Потрібно бути цілковито вилученим зі світового медійного простору, щоб не розуміти: ця рукавичка кинута в обличчя Росії, без якої – і це абсолютно очевидно – правлінню нинішнього режиму в Дамаску давно настав би кінець. 2017-й, за всіма законами магії чисел, для Росії буде роком великих потрясінь: як у зовнішній політиці, так і у внутрішній.

Який компонент має бути в дискусії щодо реінтеграції окупованих територій

Або людина визнає себе громадянином України, українцем, або ні. Якщо ні – до побачення (й на це потрібна політична відвага – казати це вголос, бо дехто з європейських благодушних дурників будуть наполягати: захарченки і плотницькі – це ваші громадяни й ведіть із ними політичний діалог). Частина населення окупованих територій, не приховуючи облич, і до війни, і зараз розповідає, що вони "русскіє", "народ "ДНР" тощо. Я багато читав про окупацію під час Другої світової війни. Не пригадую прикладу, щоб люди, крім фольксдойчів, асоціювали себе з Німеччиною, Генерал-губернаторством тощо.

Чи з'явиться в нас свій Ілон Маск?

Це може десь там Ілон Маск – жива людина, яка начиталася в дитинстві Рея Бредбері і тепер прагне переселити людство на Марс, не вкравши в українців жодного обленерго. У нас він – уже мем, символ усіх творчих сил людства, чесних мільярдів долярів, які прагнуть чогось більшого, ніж побудова футбольних стадіонів і пов'язаного з нею розпилу бюджетних коштів до чергового чемпіонату Європи чи світу. Як у твіттері домовитися про відкати? Втім справа тут не тільки в уряді. Будь який український уряд – лише втілення колективного підсвідомого 42 млн. українців. Із 321 млн. американського населення ніхто й ніколи не обзивав Маска баригою.

Церква закликала прихожан не приносити на кладовища штучні квіти. ВІДЕО

Українська греко-католицька церква закликала прихожан не приносити на кладовища штучні квіти, оскільки вони завдають шкоди навколишньому середовищу. "Ми не замислюємося над тим, скільки приносимо шкоди, коли кладемо сміття на могили покійних. Коли вінки втрачають вигляд, то потрапляють у землю і забруднюють навколишнє середовище, особливо, якщо їх спалювати", – звернулf увагу wthrdf. Штучні квіти починають шкодити екології ще на етапі виробництва і не мають ніякого відношення до прояву християнської віри.

Попереду всієї планети: будні совєцького підкорення космосу. ФОТО

Чорний шматок розміром 30 на 80 сантиметрів на передньому плані світлини – це радянський космонавт Володимир Михайлович Комаров. Просто керівництво СРСР було вельми невдоволене довгою відсутністю пілотованих польотів і відставанням від США в цій сфері. Тому під тиском влади інженери допустили політ недопрацьованого космічного апарату "Союз-1" й отримали очікуваний результат: перший випадок загибелі людини в польоті в історії пілотованої космонавтики. Парашут при посадці не розкрився, спусковий апарат вдарився об землю і згорів разом із пілотом.

У Києві освятили великодні паски для бійців на передовій. ВІДЕО

Сьогодні на території Свято-Михайлівського Золотоверхого минастиря освятили 10 тисяч пасок, які відправлять до зони АТО. Освячення провів намісник монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт. До заходу долучилася братія монастиря, волонтери та Відділ соціального служіння Української православної церкви Київського патріархату. Кореспондентка UAINFO бачила, як усе було.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини