MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 квітня 2017

1517 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 квітня

Сирійський нокдаун і російська безпорадність: протиставити США – нічого

У Сирії Росія зазнала другого відчутного удару після збитого турецькими силами російського Су-24. Тоді реакція Росії вилилася у скасування чартерів для росіян до Туреччини і введення санкцій проти турецьких помідорів. Чим можуть відповісти у Кремлі на дії США проти підтримуваного Росією диктатора Асада? Забороною для росіян відвідувати свої вілли на Майамі або санкціями проти iPhone? Але як же в такому разі російський прем'єр писатиме свої дописи у фейсбуці? Трамп використовував авіаудар по сирійсько-російській військовій базі як потужний політичний хід, яким продемонстрував усьому світові, що США були й лишаються єдиною наддержавою.

Крок назад і вбік: що принесла на українські землі Росія

Я вже колись згадував сакраментальну цифру: до приходу "цивілізаторів" не одне, не два й не п'ять – 228 українських міст і містечок керувалися за Магдебурзьким правом, і елементи міського самоврядування зберігалися тут аж до першої половини XIX століття! Про "Руську правду", Литовські статути та "конституцію" Орлика якось незручно й згадувати, вони в кожному підручнику. Водночас деспотія із призначенням на місця для кормління – ні, не шляхетних баронів, а залежних від царя сатрапів із підзвітністю знизу вгору, з нестримним розкраданням і демонстративним споживанням – це лише прикрий етап, від якого можна й треба видужати.

Зустрічайте Вовка: одіозний кандидат до Верховного суду. ФОТО

Нагадуємо, що саме у цей період, а саме 09.12.13, Аблов на підставі рішення О. Б. Саніна зобов'язав МВС Захарченка розігнати Майдан. Тепер зрозуміло, чим Вовк мотивував своїх суддів прислухатися до влади. Отже, одна із п'яти переданих квартир коштувала 9 100 000 грн. Яка вартість ще чотирьох, нам невідомо, однак порядок цін, мабуть, схожий. Все це – збитки держави, які спричинив Вовк – щонайменше, своєю бездіяльністю (не заперечував проти позову), але, очевидно, саме він був і організатором цієї схеми.

Архіви єднають: чому важливо шукати інформацію про репресованих родичів

Маму заарештуали страшного 1937-го. Засуджена на 10 років позбавлення волі, вона ніколи не повернулася з ГУЛАГу. Малолітніх дітей "ворога народу" розлучили і віддали в різні дитбудинки. Минули десятки років, коли молодший із них знайшов в архіві справу матері. Але знахідка не допомогла з'ясувати, що сталося зі старшою сестрою. Архівісти нічим не могли допомогти: жодних згадок про долю дівчинки у справі не було. Шукати деінде теж видавалося безперспективним – дітям у дитбудинку дали інше прізвище, аби ті швидше забули про рідного колись "ворога народу". До того ж дівчина могла ще раз змінити прізвище після одруження. 

Порядок денний для Верховної Ради: що потребує уваги цього тижня

Окрім створення антикорупційних судів, парламентарі мають ухвалити також низку важливих законопроектів у сфері енергетики та публічної адміністрації. У повторному другому читанні цього тижня урядовий законопроект №4493 "Про ринок електричної енергії України", спрямований на імплементацію Директив ЄС у сфері енергетики. На минулому сесійному тижні було розглянуто більшість поправок до цього законопроекту, тому є високі шанси, що цього тижня законопроект буде ухвалений в цілому.

"Позивний Бандерас". В Україні розпочинаються зйомки детективу за участю бійців АТО

Наприкінці квітня розпочинається підготовчий період фільму "Позивний Бандерас" про події 2014 року на Донбасі за сценарієм Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова, що створюється за підтримки Держкіно України. У фільмі знялися бійці АТО. Із 20 квітня знімальна група проведе тиждень на полігоні в Кіровоградській області разом із інструкторами. "Таке занурення у середовище дасть можливість акторам прожити у максимально наближеній до реального військового життя атмосфері і зрозуміти свою роль глибше", – йдеться в повідомленні.

Музей Івана Гончара показав колекцію великодніх писанок України. ВІДЕО

Писанка – абсолютно унікальний витвір. Вона вражає своєю витонченістю, довершеністю і багатством композиційних варіантів, орнаментальних елементів та мотивів. Напередодні Великодня Музей Івана Гончара представляє анімаційне відео та пропонує познайомитися ближче із писанками різних історико-географічних регіонів України. Основу ролика складають писанки, що відписані за взірцями із особистої колекції Івана Гончара, яку він формував протягом сер. 50-х – кін. 80-х років. Відтворювали писанки співробітниці музею – майстрині Лариса Головня та Надія Білоткач. Фондова колекція писанок, зібраних Іваном Гончаром, складає 392 одиниці.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини